Sensire

Opleidingsplek Verzorgende IG Niveau 3 (zij-instroom)

Details van de functie

Logo Wat ga je doen?Je kiest voor de opleiding Verzorgende IG (niveau 3), dat betekent dat je tijdens de tweejarige BBL-opleiding werken en leren combineert. Gedurende deze periode werk je 24 uur per week in de zorg, en je volgt daarnaast 1 dag per week onderwijs. Houd rekening met gemiddeld 10 tot 12 uur studiebelasting in eigen tijd. De theorie wordt aangeboden door het Graafschap College in Doetinchem of het Aventus College in Deventer, van je directe collega’s leer je iedere dag hoe je deze in de praktijk toe kan passen. We vinden het belangrijk dat je tijdens je opleiding kennis maakt met verschillende facetten van de zorg. Daarom ga je tijdens je leerwerktraject ervaring opdoen in onze woonzorglocaties, binnen Sensire ook wel Wonen met Zorg genoemd, en ook in de wijk, ook wel Zorg Thuis genoemd. Je gaat dit doen in de vorm van een carrousel. Dit betekent dat je 3 keer binnen de tweejarige opleiding switcht van leerwerkplek. Gedurende je tijd binnen Wonen met Zorg zorg je voor een veilige woonomgeving met oog voor de dingen die voor de bewoner waardevol zijn. Gedurende de dag ondersteun je de bewoners: je helpt daar waar noodzakelijk door te kijken naar de mogelijkheden in plaats van de onmogelijkheden. Jij wil graag de eigen gewoontes, eigenschappen en verhalen leren kennen om bij te kunnen dragen aan de kwaliteit van leven van de bewoner. Met jouw ondersteuning, betrokkenheid en verantwoordelijkheidsgevoel draag je eraan bij dat zij kunnen blijven doen wat ze belangrijk vinden. Er zijn verschillende taken rondom ADL, medicatie, voeding en diverse activiteiten. Vaak ben je samen met collega’s aan het werk. Alles bij elkaar maakt dat het werk zo leuk en afwisselend. Als je in de wijk aan de slag gaat, ben jij degene die de klanten ondersteunt bij de alledaagse bezigheden, zoals opstaan en persoonlijke verzorging. Dat betekent niet dat je alles voor ze doet. Je helpt daar waar noodzakelijk door te kijken naar de mogelijkheden voor de klant en stimuleert de klant om ook zelf te ontdekken wat ze weer of nog kunnen. Een deel van de medische handelingen, zoals medicijngebruik en wondzorg, voer je zelf uit. Voor meer specialistische zorg kun je collega verpleegkundigen uit jouw team of collega’s van het team Specifieke Zorg inschakelen. Met jouw ondersteuning, betrokkenheid en verantwoordelijkheidsgevoel voel je feilloos aan waar je op dat moment prioriteit ligt.
Wat verwachten wij van jou?

Leven zoals u wilt. Dat is de belofte die wij aan onze bewoners en klanten doen. Om deze belofte waar te maken kun je goed achterhalen wat de wensen en behoeften van jouw bewoners en klanten zijn. De zorg die je verleent stem je daar op af. Verder verwachten wij van jou dat je leergierig bent, dat je bereid bent om te investeren in jezelf, kritisch naar jezelf kan kijken en zelf de verantwoordelijkheid neemt om de opleiding succesvol af te ronden. Tot slot ben je een echte teamplayer.

Daarnaast vragen wij van jou de volgende praktische zaken:
  • Een willekeurig diploma afgerond op minimaal niveau 2;
  • Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG);
  • Je beschikt over een rijbewijs en eigen vervoer of de mogelijkheid om op korte termijn over eigen vervoer te beschikken, dit in verband met flexibiliteit en inzetbaarheid op verschillende locaties van Sensire. Waarbij we uiteraard zoveel mogelijk rekening houden met een maximale reisafstand van 30 minuten.
Zo zorgen wij voor jouw werkgeluk
Wij bieden jou een leerarbeidsovereenkomst voor 24 uur. Dat betekent dat wij de volledige verplichte studiekosten (les-en boekengeld) voor onze rekening nemen. Je wordt ingeschaald in FWG 30 conform cao VVT aanloopperiodiek 1 (€1912,25 bruto per maand o.b.v. een fulltime dienstverband). Dit bedrag is exclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering.
Als tegemoetkoming in de tijd die je investeert in je opleiding ontvang je daarnaast maandelijks extra salaris in de vorm van een bruto studietoelage (12,5% van je bruto maandloon).

Zodra je de opleiding hebt afgerond en je gaat werken als Verzorgende IG niveau 3 wordt je ingeschaald in FWG 35 cao VVT

Wil je graag weten wat dit netto voor jou betekent? Bereken het dan via deze link; services.raet.nl/proformalite/proflite.asp?ls=r branche: Verpleeg Verzorging Thuiszorg.

Wil jij in aanmerking komen voor een van de opleidingsplekken?

Gedurende het hele jaar bieden wij je de mogelijkheid om je interesse kenbaar te maken in een van onze opleidingsplekken. Vier keer per jaar hebben we instroommomenten, te weten februari, april, september en november. De eerste stap is het versturen van je sollicitatie bestaande uit je cv en motivatiebrief. Waarbij we in je brief vooral benieuwd zijn waarom jij die stap wilt maken naar de zorg! Of je in aanmerking komt voor een van deze plekken is, naast je overtuigende sollicitatie, afhankelijk van je woonplaats en de op dat moment beschikbare plekken. Wij zullen je sollicitatie lezen en beoordelen en komen graag bij je terug op het moment dat we concrete mogelijkheden zien.

Heb je eerst nog vragen?

Mail dan naar [stuur een e-mail] of neem telefonisch contact op met Sanne Raaijmakers [klik hier voor het telefoonnummer] of Heidi Wijgman [klik hier voor het telefoonnummer] , Adviseurs Werving & Selectie.

Ben je al begonnen aan je opleiding tot Verzorgende IG en wil je tussentijds overstappen? Ook hiervoor bieden wij verschillende mogelijkheden, dus laat gerust je cv en motivatie achter.

Heb je een zorgachtergrond vanuit een oud diploma Verzorgende IG, MMZ3 of 4, SPW of recent diploma Helpende Zorg en Welzijn? Dan kijken we met jou op maat naar de inrichting van jouw opleidingstraject. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een eventuele inkorting van de opleidingsduur.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Enkele opleidingen/cursussen die in deze sector(en) aangeboden worden:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Sensire