Elver

Intensieve begeleiding / Flexibel werken / Tijdelijke detachering: Begeleider Wonen (uren in overleg)

 • Vacature
 • Fulltime baan
 • Parttime baan
 • Detachering
MBO
 • Gelderland
Nieuw-Wehl, Arnhem
6 april 2021
2 mei 2021

Details van de functie

Logo Houd jij van een uitdaging en ben jij de begeleider waar onze bewoners op kunnen bouwen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Waar ga je werken?
Wij zoeken mannen en vrouwen die stevig in hun schoenen staan. Het werken met begeleidings intensieve bewoners is een uitdaging. Als begeleider ben jij de onvoorwaardelijke ondersteuner van de bewoner, samen bouw je een vertrouwensband op en kijk je naar de mogelijkheden!

“Het is belangrijk om goed te kijken naar de bewoner. Waar groeit de bewoner van? Bij ons groeien ze bijvoorbeeld van een compliment en ze zoveel mogelijk zelf laten doen. Wij helpen de jongens graag waar het hen zelf niet helemaal lukt. Samen zijn wij 100%. Het kan zijn dat een bewoner de ene dag voor 80% iets zelf kan en de volgende dag maar voor 20%, maar wij geven hen altijd het gevoel dat zij zoveel mogelijk zelf hebben gedaan.”

*Ben jij benieuwd naar hoe het is om te werken binnen Elver? Lees dan de volledige blog van Fleur en Arjen op onze website.

Waarom via het Flexbureau werken?
Wij bieden jou de kans om verschillende groepen binnen Elver te leren kennen, voordat je aan een vaste groep via een vacature gekoppeld wordt. Je kunt op verschillende manieren aan de slag via ons:

1. Je kiest ervoor om met een groter contract tijdelijk gekoppeld te worden aan een groep. Zo zijn wij regelmatig op zoek naar collega’s die tijdelijk een groep kunnen ondersteunen voor de duur van bijvoorbeeld zwangerschapsverlof, ziekte of verlof van een collega. Je maakt uiteraard eerst kennis met de groep voordat je de keuze maakt om gekoppeld te worden. Mocht er daarna een vacature open komen op die groep, dan kan je eventueel doorstromen.

2. Via ons geavanceerde plansysteem kan jij zelf aangeven wanneer jij kan werken. Jij geeft jouw beschikbaarheid door en tevens kun je bieden op openstaande diensten waar jouw voorkeur naar uit gaat. Zo kan jij zelf jouw rooster bepalen (wij vragen daarbij dat jij 2 weekenden per maand wordt ingezet).

3. Je maakt een combi tussen de bovenstaande 2 opties. Stel: jij wil voor 24 uur per week bij ons aan de slag en een groep zoekt iemand voor een langdurige aanvraag voor 18 uur per week, dan kan jij 6 uur per week op andere groepen erbij werken. Zo heb jij rustig de tijd om Elver beter te leren kennen, word je op één groep ingewerkt en doe je meer werkervaring op.Tijdens jouw sollicitatiegesprek kijk je met ons samen naar jouw wensen en de mogelijkheden binnen Elver.

Tijdens jouw sollicitatiegesprek kijk je met ons samen naar jouw wensen en de mogelijkheden binnen Elver.

Wat ga je doen?
Zoals wij hierboven hebben aangegeven zijn er verschillende opties om ingezet te worden binnen Elver. Je gaat aan de slag als Begeleider Wonen binnen één of meerdere teams binnen Elver. Als jij voor langere tijd gekoppeld wordt aan een vaste groep, dan word je ingepland in het rooster en ben jij samen verantwoordelijk voor de diensten. Denk hierbij aan dag-, avond-, slaap en weekenddiensten. Als je ervoor kiest om je in te schrijven voor losse diensten, dan heb je direct contact met de collega’s van het Flexbureau (Wendy, Lobke, Milou, Miriam of Kylie).

Voor de doelgroep intensieve begeleiding werk jij met bewoners met moeilijk verstaanbaar gedrag. Daarbij kijk jij tijdens jouw dienst naar de vraag achter het gedrag. Wij werken vanuit Triple C. Dit betekent dat je als begeleider een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie met je bewoner hebt. Niet het probleemgedrag is leidend, maar juist het tegemoetkomen aan de hulpvraag of onvervulde behoefte die onder dit gedrag schuilgaat. Het dagprogramma helpt de bewoners het gewone leven te ervaren aan de hand van betekenisvolle activiteiten. Denk hierbij aan boodschappen doen buiten het terrein, elke dag samen koken of lekker wandelen over ons mooie terrein. Daarnaast werken wij vanuit de driehoek, dit houdt in dat je samen met de bewoner, verwanten en collega’s invulling geeft aan de dag.

*Momenteel tijdens de Coronaperiode werken wij alleen met detacheringen (koppeling aan 1 groep) om kruisbesmetting binnen Elver te voorkomen.


Wat vragen wij van jou?
 • Het is prettig als je ervaring hebt met het begeleiden van bewoners met moeilijk verstaanbaar gedrag.
 • Het is belangrijk dat je samen kan werken met je collega’s, omdat je samen verantwoordelijk bent binnen een zelfstandig werkend team.
 • Je voert de werkzaamheden uit volgens de regels en instructies van Elver en houdt hierbij rekening met de individuele zorgplannen van de bewoners. Jij mag hierbij initiatief nemen door dagelijkse problemen zelf op te lossen.
 • Je bent beschikbaar voor alle voorkomende diensten, denk hierbij aan ochtend-, dag-, avond- en weekenddiensten (hierbij wordt je minimaal 2 weekenden per maand ingezet).
 • Wij vragen van jou dat jij in het bezit bent van een relevant diploma vanaf niveau 3. Denk hierbij aan: Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ), Verzorgende IG, Social Work, Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) of Pedagogiek.

Wat bieden wij jou?
 • Samen met ons stem jij jouw contract af; tussen de 2 tot 36 uur per week.
 • Zodra je bent aangenomen krijg je de kans om verschillende (online) cursussen en trainingen te volgen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een weerbaarheidstraining en medicatie- en epilepsiecursus.
 • Elver is een organisatie die volop in ontwikkeling is. Wij bieden jou graag een contract aan voor onbepaalde tijd (2 maanden proeftijd).
 • Je krijgt een Chromebook van Elver die je zolang je bij Elver werkt voor werk en privé mag gebruiken.
 • Als Begeleider Wonen word jij op basis van jouw opleiding en ervaring ingeschaald in FWG 35 tussen de € 1.861,- en € 2.766,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur per week).
 • Voor Elver is het van belang dat jij in het bezit bent van een VOG, deze vragen wij graag voor je aan.

Wij gaan graag met jou in gesprek over de uren en mogelijkheden binnen Elver!

Vervolg?
Herken jij jezelf hierin? Dan maken we graag kennis met jou! Wil je eerst antwoord op je vragen? Bel dan Kylie Helmink, Afdeling HR, via [klik hier voor het telefoonnummer] .
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Enkele opleidingen/cursussen die in deze sector(en) aangeboden worden:
Sollicitatiewijze:
Contactpersoon:
Kylie Helmink
E-mailadres:

Sollicitatieformulier

Vul hieronder jouw gegevens in. (velden met een * zijn verplicht)

Bladeren…

Let op! Plaats je reactie en voeg je CV-bestand toe, bedrijven stellen dit zeer op prijs.
(Bestand dient niet groter te zijn dan 2MB)

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door Elver gebruikt om jouw sollicitatie te kunnen beantwoorden;
 • Indien gewenst mag het bedrijf waar ik mijn sollicitatie naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van informatie te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze sollicitatie te plaatsen;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.