Aldiver

BBL chauffeur goederenvervoer of Leerwerktraject

  • Stageplaats
  • BBL-plek
MBO
  • Zuid-Holland
Barendrecht
13 mei 2021

Details van de functie

Logo Als BBL chauffeur goederenvervoer werk je vier dagen per week bij een erkend transport en logistiek leerbedrijf en volg je één dag in de week de theoretische opleiding bij het ROC in de buurt.

Was jij voor 1 juli 2015 in het bezit van een B-rijbewijs, dan mag je direct werken op een terminal truck. Na het behalen van je C en CE-rijbewijs mag je dan gaan rijden voor de PLUS supermarkt. Had jij nog niet je B-rijbewijs voor 1 juli 2015, dan begin je in de Fust Loods waar je helpt met onder andere sorteren, laden en lossen. Afhankelijk van jouw leeftijd zal er naar worden gestreefd om zo snel mogelijk te starten met het T of C-rijbewijs, zodat je kan doorstromen naar de terminal.

Na het behalen van je rijbewijzen en vakdiploma werk je nog zo’n anderhalf jaar via Aldivèr. Je verdient dan natuurlijk het bijbehorende salaris en doet zo je eerste ervaring op als chauffeur. In de meeste gevallen is dit bij het bedrijf waar je als leerling al werkte en waar je later een vaste baan kunt krijgen.

Om voor deze opleiding in aanmerking te komen heb je minimaal een Mavo-, VMBO- of Havo-diploma. Je bent vanzelfsprekend gemotiveerd om aan te pakken en geïnteresseerd in transport en logistiek.

Het is een harde eis dat je in bezit bent van rijbewijs B, of het T-rijbewijs (terminal truck of trekker). Je mag namelijk direct al starten met terminal truck werkzaamheden.

Wat we verder, naast de juiste instelling en werkmentaliteit, nog belangrijk vinden is dat:
  • je over eigen vervoer beschikt om op de werklocatie te kunnen komen
  • flexibel bent qua werktijden (er wordt gewerkt in een 3-ploegenrooster).

Binnen het bedrijf wordt er gewerkt in ploegen diensten. Ook wordt er beloond op basis van de CAO van het betreffende leerbedrijf.
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Aldiver