Nouryon

Plant Controller

Details van de functie

Logo De volgende stap in je carriŤre als controller binnen een dynamische productie omgeving waar je als financieel expert verantwoordelijk wordt voor een van onze fabrieken en nauw samenwerkt met de site controller.
Voor onze productielocatie te Hengelo zoeken we een nieuwe collega

Plant Controller
Fulltime, Hengelo
€3.900 - €5.000 bruto per maand
Jouw uitdaging!
Als lid van het financiŽle team van vier personen inclusief de site controller ga je meewerken aan het meten van en rapporteren over resultaten. Daarnaast werk je aan kostenbeheersingsprogramma’s en ben je betrokken bij het evalueren van de prestaties. Een belangrijk onderdeel van het werk bestaat uit het ontwerpen en onderhouden van financiŽle modellen en het aansturen van de continue verbetering van zowel financiŽle als aanpalende processen. Ook krijg je een rol bij het opstellen van jaarverslagen. De belangrijkste werkgebieden zijn:
• Business & Management support
Je verdiept je in de processen van de fabriek, zodat je aan de hand van relevante financiŽle informatie (oorzaakanalyse van deviaties) eventuele optimalisatiekansen kunt identificeren en uitwerken, in nauwe samenwerking met de Site Controller. Je signaleert mogelijke verbeteringen binnen de eigen processen van de afdeling en werkt aan betere modellen voor forecasting en budgettering, met een focus op het analyseren van de receptuur. Ook werk je mee aan projecten rond variabele productiekosten. Je maakt berekeningen en beoordeelt investeringsvoorstellen. Je werkt aan de portfolioplanning, samen met asset managers, maintenance managers en de Integrated Supply Chain Capex Controller, met wie je ook standaardisatieprojecten doet.
• Financial Planning & Analysis
Je draagt bij aan de financiŽle rapportage en evalueert de business performance van zowel de onderneming als geheel als van specifieke projecten met toepassing van onder meer NPV (Net present value) en IRR (Internal rate of return). Verder ondersteun je de voorbereiding van het budget en de lange- en korte-termijn forecast en het ontwikkelen van een standaardaanpak voor het verbinden van de massa balans analyse met het fysieke voorraadbeheer.
• Accounting & Financial reporting
Op het gebied van accounting signaleer je FEM/IFRS-vraagstukken. Ook ondersteun je Financial Consolidation & Reporting en bereid je overleg voor met budgethouders. Je organiseert de fysieke voorraadinventarisatie en borgt de correcte afhandeling ervan in de financiŽle administratie.
• Governance, Risk management and Internal Control
Je signaleert tekortkomingen in de ondernemingsbrede risicobeheersing bij de Site Controller en het management.
Dit bieden we jou!
We bieden je een werkomgeving die je kennis, vaardigheden en enthousiasme beloont, een hechte club collega's en een mooi arbeidsvoorwaardelijk pakket.
• Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd met 2 maanden proeftijd.
• Bruto basis jaarsalaris inclusief vakantiegeld op basis van je opgedane werkervaring en opleiding tussen 50.000 en 68.000 euro.
• 35 vrije dagen en een goede bonusregeling.
• Interessante pensioenregeling en korting op collectieve ziektekostenverzekeringen.
• Om je verder te ontwikkelen om je volgende stap te kunnen maken binnen een aantal jaar bieden we de mogelijkheid van het volgen van opleidingen en trainingen.
Heb jij de kwaliteiten in huis?
Voor deze functie zoeken we een financiŽle collega die resultaatgericht is. Je bent een goede gesprekspartner voor je stakeholders en komt met verbeterinitiatieven voor binnen de fabriek.
Verder vragen we een:
  • Masters Degree in Finance of een vergelijkbare studie
  • Minimaal 3 jaar werkervaring als Plant Controller of een vergelijkbare functie binnen een productielocatie
  • Ervaring in internal controls (AOIC), management control cycles en costing tools alsook IFRS
  • Uitstekende kennis van SAP, Business Warehouse en MS Office en bij voorkeur ook PowerBI.
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden in de Nederlandse & Engelse taal.
  • Je bent een communicatieve teamplayer die gevraagd en ongevraagd de financiŽle boodschap over kan brengen aan je stakeholders
  • Je bent gedreven en continue op zoek naar optimalisatie en verbetering van processen.
  • Je hebt begrip van de basis principes en voordelen van proces automatisering en basis kennis op gebied van voorspellingsmodellen
  • En natuurlijk heb je affiniteit met techniek
Nobian Hengelo
Bij Nobian (onderdeel van Nouryon) in Hengelo staat een van de grootste en meest geavanceerde fabrieken voor zoutproductie ter wereld, met daarbij een moderne warmtekrachtcentrale voor opwekking van stoom en elektriciteit en een zoutverwerkingsfabriek. Wij winnen hier pekel uit steenzout en maken daarvan zout voor de chemische industrie, gladheidsbestrijding en menselijke en dierlijke consumptie. In Hengelo werken ongeveer 350 medewerkers.

Meer informatie en solliciteren!
Herken je jezelf in bovenstaande, dan zien we je sollicitatie (cv en motivatie) graag tegemoet!
Vragen? Neem dan contact op met Anne Marte van der Vossen, Recruiter, [klik hier voor het telefoonnummer] , [stuur een e-mail]
We verwelkomen je online sollicitatie met motivatie via onze website. Gebruik hiervoor de ‘apply now’ link op deze pagina.
Een pre-employment screening kan deel uitmaken van het sollicitatieproces.
We hebben onze wervingskanalen al gekozen voor deze vacature en verzoeken reclamebureaus en werving & selectiebureaus daarom vriendelijk om geen contact met ons op te nemen.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Nouryon