RAVAS Europe BV

Technisch tekenaar

 • Vacature
 • Fulltime baan
MBO
 • Gelderland
Zaltbommel
14 mei 2021
1 juli 2021

Details van de functie

Logo Wie zijn wij?
AVAS Europe B.V. is Europees marktleider op het gebied van mobiele weegsystemen op handpalletwagens, magazijntrucks en vorkheftrucks. Verkoop en ondersteuning vinden plaats via een wereldwijd distributienetwerk. In Zaltbommel bevindt zich het hoofdkantoor met R&D, productie, sales en service. RAVAS excelleert in ondernemerschap, klantgerichtheid en innovatie. Onze groeiende organisatie is het ideale speelveld om je talenten te tonen en te ontwikkelen. Wegens uitbreiding zijn wij op zoek naar een Technisch Tekenaar. Neem je graag initiatief, werk je nauwkeurig en beschik je over uitstekende tekenvaardigheden? Dan kun jij het verschil maken!

Algemene functiebeschrijving
Als Technisch Tekenaar ben je allround verantwoordelijk voor het maken van tekeningen en productspecificaties, waarbij je zorg draagt dat deze gegevens ook beschikbaar zijn voor het operations team. In dit proces toets en overleg je met R&D, Quality, Productie, Inkoop en leveranciers of een specificatie realiseerbaar is. Productspecificaties worden opgesteld voor bestaande, nieuwe maar ook klantspecifieke producten. Naast een flink standaard productenpakket levert RAVAS talloze klantspecifieke oplossingen. In je functie zal je ook tevens zorg dragen voor het aanmaken van de ‘Bill Of Material’ en indien van toepassing zorg je dat de benodigde materialen in overleg met inkoop op tijd besteld worden, zodat de afgesproken leverdatum gerealiseerd wordt. Kortom, een allround functie waar je direct het verschil kunt maken. Je rapporteert aan de Production Engineering Manager.

Als Technisch Tekenaar zijn dit je hoofdtaken:
 • Uitvoeren van tekenwerkzaamheden van A tot Z. Van het uitwerken van een ontwerp, werktekeningen, maatvoering en doorsneden tot detailtekeningen in 2D en 3D programma’s;
 • Maken van revisietekeningen;
 • Vastleggen van productspecificaties;
 • Het verzorgen van gebruikershandleidingen;
 • Het registeren van technische bestanden (tekeningen en revisiebestanden) in een informatiesysteem;
 • Verzorgen van de juiste en tijdige werkvoorbereiding, met name voor wat betreft materialen;
 • Het afstemmen van het ontwerp met de klant en je collega’s;
 • Daarnaast volg je de door jou ontworpen installaties in de werkplaats, en biedt (technische) hulp, waar nodig.

Profiel
 • Een afgeronde HBO opleiding richting werktuigbouwkunde of MBO 4 met aangevulde relevante werkervaring en/of behaalde certificaten
 • Werkervaring in de Metaal/Electro is een pré, maar ook voor starters zijn er mogelijkheden
 • Kennis van en ervaring met het werken in een ERP systeem, Exact geeft jou een voorsprong
 • Je hebt affiniteit met techniek en 2D of 3D tekenpakketten, bij voorkeur SolidWorks
 • Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift

Verder herken je jezelf als een klant- en servicegerichte persoon. Je bent initiatiefrijk en hebt een proactieve instelling. Je kan accuraat werken en je vindt kwaliteit belangrijk. Daarnaast vind je het leuk om te werken in een team wat in ontwikkeling is. Verder ben je verantwoordelijk voor een goede interne communicatie met diverse afdelingen, zodat een correcte afwikkeling van alle commerciële, administratieve, logistieke en financiële processen kan plaatsvinden.

RAVAS biedt
Een inspirerende baan met ruimte om jezelf te ontwikkelen. Je werkt in een enthousiast en betrokken team waar een informele werksfeer heerst. Wij bieden je aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals een goed salaris, bonusregeling en opleidingsmogelijkheden.

Solliciteren?
Ben je geďnteresseerd in deze functie? Stuur dan je CV met motivatiebrief voor 30-06-2020 naar [stuur een e-mail]. Voor inhoudelijke informatie over deze functie neem je contact op met Charlotte de Leeuw via [klik hier voor het telefoonnummer] .

In verband met het coronavirus zullen de eerste gesprekken via een Skype sessie plaatsvinden. Het tweede gesprek zal face-to-face zijn op onze locatie in Zaltbommel, waarbij wij de richtlijnen van het RIVM in acht nemen. Daarnaast kan het voorkomen dat wij iets later dan gebruikelijk met een reactie komen op je sollicitatie.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Enkele opleidingen/cursussen die in deze sector(en) aangeboden worden:
Sollicitatiewijze:
Contactpersoon:
Dhr. Smulders
E-mailadres:

Acquisitie n.a.v. deze functie wordt niet op prijs gesteld!

Sollicitatieformulier

Vul hieronder jouw gegevens in. (velden met een * zijn verplicht)

Bladeren…

Let op! Plaats je reactie en voeg je CV-bestand toe, bedrijven stellen dit zeer op prijs.
(Bestand dient niet groter te zijn dan 2MB)

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door RAVAS Europe BV gebruikt om jouw sollicitatie te kunnen beantwoorden;
 • Indien gewenst mag het bedrijf waar ik mijn sollicitatie naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van informatie te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze sollicitatie te plaatsen;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.