Young Engineering

Trainee Recruitment Consultant

Details van de functie

Logo In een jaar tijd klaargestoomd worden naar de veelzijdige en uitdagende functie van Recruitment Consultant? In dit traineeship bij Young Engineering heb jij als doelstelling om als het gezicht van Young Engineering geheel verantwoordelijk te zijn voor je eigen winkel. Het eerste half jaar van je traineeship zul je je verdiepen in de kandidatenkant van de functie; je gaat op creatieve wijze op zoek naar goede technische profielen. Dit doe je met zowel de beschikbare kanalen als vanuit een stuk eigen creativiteit. Je verdiept jezelf in de branche en de kandidaten; je voert kennismakingsgesprekken en stelt aan de hand daarvan een profiel op waarmee de recruitment consultant aan de slag kan. Op deze manier word je al snel klaargestoomd om een vervolgstap te zetten en zul je ook de verantwoordelijkheid gaan krijgen voor de opdrachtgeverskant. In een jouw toegewezen regio zul je relaties gaan opbouwen met mooie technische bedrijven en ga je uiteindelijk je eigen winkel runnen.

Uiteindelijk ben je als Recruitment Consultant bij Young Engineering accountmanager en recruiter tegelijk. Dit betekent dat je enerzijds veel tijd en energie steekt in het opbouwen en uitbouwen van jouw relatienetwerk en anderzijds zelf bezig bent om kandidaten te werven en te spreken. Je bent van begin tot eind volledig verantwoordelijk voor jouw eigen trajecten. Je onderhoudt hierin intensief contact met kandidaten en opdrachtgevers. Door middel van acquisitie benader je nieuwe bedrijven, ondersteun je ze bij het invullen van vacatures en bouw je een langetermijnrelatie op. Je voert kennismakingsgesprekken met kandidaten en bent verantwoordelijk voor de eerste selectie voor onze opdrachtgevers. Bij deze opdrachtgevers ga je langs voor een rondleiding, presenteer je Young Engineering en bespreek je de invulling van vacante posities. Als recruiter benader je kandidaten op een commerciŽle manier, waarbij je ze adviseert en begeleidt in de zoektocht naar een leuke, passende functie. Elke dag weer initieer je nieuwe acties om kandidaten en bedrijven te leren kennen. Dit doe je veelal vanaf kantoor, maar ook ben je regelmatig onderweg naar bedrijven en intakes. Tussen het harde werken door is er veel ruimte om met collega's ontspanning op te zoeken tijdens een potje tafeltennis, darten, ontspanning in de massagestoel of je neemt deel aan onze fanatieke mariokart competitie. Voor onze opdrachtgevers ben jij dagelijks op zoek naar de beste kandidaten voor de leukste start- en doorgroeifuncties in een specifiek vakgebied binnen de techniek. Heb je de juiste kandidaat gevonden? Dan ben je zelf verantwoordelijk voor het onderhandelingstraject, het laten opstellen van alle contracten en tenslotte waar je het allemaal voor doet; de contractbespreking met de kandidaat op kantoor, die met een mooi bier- of wijnpakket en een contract onder de arm naar huis gaat. Na deze afronding is het tijd om dit succes met je collega's op kantoor te vieren! Ook nazorg is een belangrijk onderdeel van jouw functie als recruitment consultant/ recruiter; dit doen we in de vorm van verschillende evaluaties met kandidaat en opdrachtgever. Jouw doel; een tevreden opdrachtgever, een tevreden kandidaat en uiteindelijk een succesvolle overname na de detacheringsperiode. Voor je het weet is de week voorbij en sluiten we de week af met een leuke vrijdagmiddagborrel. Welkom bij Young Engineering!

Kortom:
  • Jij ziet het als een mooie uitdaging om binnen een jaar klaargestoomd te worden naar de veelzijdige functie van Recruitment Consultant;
  • Jij bent op zoek naar een baan waarin je echt kan genieten van je eigen succes;
  • Jij bent op zoek naar een baan waarin geen dag hetzelfde is;
  • Jij komt het beste tot je recht in een dynamische en jonge werkomgeving waarin hard werken wordt gecombineerd met ontspanning.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Enkele opleidingen/cursussen die in deze sector(en) aangeboden worden:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Young Engineering