Goflex Young Professionals BV

MBO BBL leerwerkplek pijpfitter/ lasser (metaal)

Details van de functie

Logo
  • Een betaalde (leer)baan in de metaaltechniek
  • Gratis opleiding; school- en boekengeld worden voor je betaald
  • Leren en werken aan echte projecten

Wat doet een pijpfitter?
In een werkplaats of op locatie leidingen in elkaar zetten waar vloeistoffen en gassen doorheen kunnen stromen. Dat kunnen kleine, smalle leidingen zijn maar ook leidingen met zo'n grote diameter dat je er doorheen kan lopen. Als fitter stel je met verschillende onderdelen (bochten, afsluiters, pijpen) complete leidingwerken samen en zet je ze samen met de lasser in elkaar. Eenmaal klaar gaan ze in hun geheel naar de klant toe of worden ze op locatie in elkaar gezet. De pijpfitter maakt de naadjes en legt hechtlasjes aan. De lasser last de leiding rondom. De uitdaging ligt in het tekening lezen, diversiteit in grootte van de leidingen en locaties en posities, je moet bijvoorbeeld met een kraan werken of boven je hoofd werken.

Het opleidingstraject
In de eerste 8 maanden kom je vier dagen naar de bedrijfsschool van ENGIE Services Zuid BV, op het nieuwe bedrijventerrein ‘Maintenance Value Park’ in Terneuzen. Onder begeleiding van docent Mike volg je praktijkscholing (praktische theorie, het maken van proefstukken, isometrisch tekenen, enz). Één dag in de week krijg je theorie op het Scalda College te Terneuzen. Gedurende de praktijkperiode loop je stage in de industrie. Je voert dan mechanische werkzaamheden uit.

Na het eerste jaar volgt, afhankelijk van de vooropleiding, een 1, 2, of 3-jarig vervolgtraject in de reguliere BBL. Je gaat dan nog steeds één dag per week voor theorie naar het Scalda en vier dagen werk je op één van de projectlocaties. Afhankelijk van je vooropleiding rond je de mbo-opleiding op niveau 3 in max. 4 jaar af.

Iets voor jou?
  • Je hebt minimaal een vmbo diploma zodat je een mbo opleiding niv. 2 kan starten
  • Je bent tussen de 17 en 26 jaar oud
  • Je hebt interesse in de metaaltechniek

Bekijk hier een vlog van Goflexer Glen die vertelt over zijn werk bij Engie.
www.youtube.com/watch?v=8zNKDiPpAE0&feature=youtu.be

Lijkt het jou wat om werk in de metaal te combineren met een bbl opleiding? Meld je dan snel aan en wieweet start jij met jouw carrière in de metaal.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Goflex Young Professionals BV
Contactpersoon:
Jolanda de Greef
E-mailadres: