Santé Partners

Gebiedsmanager Sociaal Domein fulltime - regio Utrecht / Gelderse Vallei

Details van de functie

Logo Ben jij een ervaren leidinggevende met inzicht in gezonde bedrijfsvoering en integraal (samen)werken en in staat om de service-en dienstverlening binnen de gemeenten waar Santé Partners werkzaam is, te verhogen? Gaat jouw hart sneller kloppen voor een baan met veel vrijheid, verantwoordelijkheid en inhoudelijke uitdaging? Kom dan werken als Gebiedsmanager regio Utrecht en Gelderse Vallei en draag samen met zo’n 2.800 betrokken collega’s bij aan goede zorg en ondersteuning voor onze cliënten.

Gebiedsmanager Sociaal Domein fulltime – regio Utrecht / Gelderse Vallei
32 tot 36 uur

Jij als gebiedsmanager…
geeft leiding aan de uitvoerende teams van de afdeling Sociaal Domein, waaronder; (school)maatschappelijk werk, begeleiding thuis en ontmoetingscentra voor ouderen. De werkzaamheden sluiten aan op de vraag vanuit de gemeenten. Je werkt met je collega’s van de afdeling thuiszorg aan de ontwikkeling van integrale dienstverlening. De Gebiedsmanager heeft de rol van accounthouder voor gemeenten en ketenpartners. Ook ben jij verantwoordelijk voor het personeels, -financieel,- en organisatiebeleid. Jij:
  • coacht individuen en teams, zorgt voor een duidelijke communicatie en stuurt bij waar nodig. Jij signaleert knelpunten in samenwerking of functioneren van teams en medewerkers en pakt deze oplossingsgericht aan. Daarnaast geef jij invulling aan het personeelsbeleid op het gebied van verzuim, arbo, werving- en selectie en scholing en zorg jij voor een goede personeelsplanning en een gezonde bedrijfsvoering.
  • draagt zorg voor de kwaliteit en kwantiteit van de geleverde dienstverlening binnen de afgesproken kaders. Ook geef jij samen met de medewerkers vorm aan het beleid en het jaarplan en bent hier aanspreekpunt voor.
  • bent in staat om beleidsdoelstellingen te vertalen naar de praktijk.
  • levert een bijdrage aan het ontwikkelen van beleid op tactisch niveau onder andere door deelname aan of voorzitterschap van commissies, stuur-, project- en werkgroepen. Je evalueert periodiek en draagt bij aan verscherping, verdieping of een wijziging van het beleid in de lokale omgeving. Je signaleert innovatieve ontwikkelingen en weegt deze af aan de beleidsdoelen.
  • onderhoudt en ontwikkelt interne en externe werkcontacten en volgt afspraken op tussen gemeente, Santé Partners en ketenpartners in de zorg- en welzijnssector.

Jouw nieuwe werkplek
In deze functie maak je deel uit van een enthousiast en gedreven team van 7 gebiedsmanagers onder leiding van een afdelingsdirecteur. Dit team is volop in ontwikkeling en jij mag hier mede vorm aan geven. In deze functie houd jij veel ballen in de lucht en blijf jij in evenwicht.

Wie ben jij?
De functie vereist een afgeronde relevante HBO opleiding, aangevuld met een relevante managementopleiding. Jij hebt ruime ervaring in leidinggeven en je hebt inzicht in bedrijfsvoering. Deze funtcie kent een hoge mate van vrijheid. Daarom zoeken wij een kandidaat die visie heeft, goed aan kan sluiten bij de uitvoerende teams, die ondernemend is, zelfstandig kan werken en proactief en resultaatgericht handelt.
  • Ervaring in Sociaal Domein is een pré.
  • Je vindt het interessant om ontwikkelingen te monitoren binnen het vakgebied zorg en welzijn en je weet deze door te vertalen naar een nieuw beleid.
  • Je fungeert binnen de kaders en beleid van het vastgestelde jaarplan van het Sociaal Domein.
  • Je beschikt over sterke sociale vaardigheden. De in- en externe contacten op diverse niveaus vereisen met name dat je tactvol bent en veel inlevingsvermogen hebt. Je bent in staat om te luisteren en motiveren en verbindingen te leggen in de lokale omgeving op de relevante thema’s.

Wat wij jou bieden
Uiteraard ontvang je een mooi salaris, passend bij jouw kennis en ervaring. Deze functie wordt afhankelijk van kennis en ervaring gewaardeerd in FWG 60 of 65 (CAO VVT) waar je minimaal € 3.292,- en maximaal € 5.752,- bruto per maand ontvangt op basis van 36 uur. Afhankelijk van kennis en ervaring bepalen we de inschaling. We bieden je daarnaast goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:
• Je krijgt een laptop en telefoon zodat je flexibel kunt werken
• een goede reiskostenregeling
• pensioenopbouw
• een eindejaarsuitkering van 8,33%
• ruim zes weken vakantie
• en 8% vakantiegeld wat je elk jaar in mei ontvangtEr zijn diverse mogelijkheden om je verder te ontwikkelen via onze Santé Academie, waaronder via GoodHabitz. Een online leeromgeving waar jij de keuze hebt uit een breed aanbod van trainingen. Wil je graag je Engelse taal opfrissen of werken aan jouw digitale vaardigheden? Het kan hier allemaal. Wij investeren in mensen, dus ook in jou!

Solliciteren?
Ben jij een mensenmens en verbinder met passie voor het sociaal domein en enthousiast geraakt na het lezen van deze vacature? Dan leren wij je graag kennen. Neem voor meer informatie over de sollicitatieprocedure gerust contact op met onze recruiter Priscilla Klip [klik hier voor het telefoonnummer] of Recruitment Assistent Mary Sohilait [klik hier voor het telefoonnummer] . Nemen wij niet direct op? Stuur ons een app en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij Atie Gelderloos, Directeur Sociaal Domein [klik hier voor het telefoonnummer] .Bij Santé Partners krijg je in je dagelijkse werk te maken met vertrouwelijke gegevens. Voor nieuwe medewerkers stellen we een VOG (verklaring omtrent gedrag) verplicht en is dit onderdeel van de aanstellingsprocedure.Santé Partners zoekt graag zelf haar kandidaten. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Werken in vrijheid…

Binnen Santé Partners vinden wij vertrouwen, verantwoordelijkheid, vrijheid en verbinding belangrijk. Wij bieden je een afwisselende en uitdagende functie waarin je jouw kwaliteiten direct kunt inzetten en waar je je verder kunt ontwikkelen. En dat binnen een sterk merk in de zorg.

De leuke dingen…

Naast jouw salaris bieden we je ook goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering (8,33%), een goede pensioenregeling en ruim zes weken vakantie. Santé Partners hecht veel waarde aan een goede werk-privé balans. Samen met jou kijken we welk type contract het beste bij jou past.

Leren en ontwikkelen...

Wie gezond en vitaal wil zijn, heeft water en voedingsstoffen nodig. Om kennis op te doen en jezelf persoonlijk te ontwikkelen, heb je bekende en nieuwe verfrissende leerstof nodig. Waardoor je ook weer kunt groeien in je werk. De Santé Partners Academie bied je deze groei! En dat alles op één centrale plek!
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Santé Partners