Sensire

Woonbegeleider - Revalidatie Den Ooiman - Doetinchem

Details van de functie

Logo Wat ga je doen als Woonbegeleider?

De afdeling Revalidatie en Herstel Den Ooiman is een tijdelijk verblijf voor cliŽnten die niet thuis kunnen revalideren of te ernstige klachten hebben. Door de zorgprofessionals en de verschillende behandelaren wordt 24 uur zorg verleent gericht op herstel. Bij Sensire revalideren mensen met uiteenlopende klachten, jong en oud. Sommige mensen hebben een TIA, hersenbloeding of herseninfarct gehad. Anderen herstellen nadat ze een nieuwe heup of knie hebben gekregen. Ook zijn er revalidanten die leren leven met bijvoorbeeld een beenamputatie.

Als woonbegeleider op de afdeling revalidatie ben je de spil in het dagelijkse leven van onze (tijdelijke) clienten. Je stimuleert ze om hun dagelijkse ritme weer op te pakken te werken naar terugkeer naar huis of een andere passende woonvorm. Dat betekent niet dat je de hele dag alleen maar bezig bent met de begeleiding in het herstelproces (zowel fysiek als mentaal), zicht houden op voortgang en signaleren van tegenslagen. Ook een praatje maken of een kop koffie drinken na een intensieve therapiesessie zijn een belangrijk onderdeel van je werk. Naast de verschillende zorgtaken zoals ADL help je de clienten bij het (voor)bereiden van de maaltijd, bij het eten en drinken en het afruimen en afwassen en het overige lichte huishoudelijke werkzaamheden. Je fungeert als gastheer/-vrouw binnen een team en verzorgt dagelijkse sociale ontspanningsactiviteiten met clienten.

Het team

Het team op Revalidatie Den Ooiman bestaat uit ongeveer 40 medewerkers met verpleegkundigen, verzorgenden, woonbeleiders, stagiaires en leerlingen. We vinden en ondersteunen elkaar tijdens het werk, maar ook tijdens het werkoverleg. Met enige regelmaat wordt er door de seniors een nieuwsbrief gedeeld, zodat je altijd op de hoogte blijft van wat belangrijk is. Met elkaar hebben we een open communicatie en houden mede hierdoor een fijne werksfeer.

Wie ben jij?

Je hebt een soort zesde zintuig om aan te voelen waar de clienten op dat moment behoefte aan heeft en weet daardoor op het juiste moment tijd en oprechte aandacht te hebben voor de client. Je bent hebt een coachend houding, ‘met de handen op de rug’ noemen wij dat ook wel. Dat betekent soms ook dat je streng moet zijn om het herstel van de clienten positief te stimuleren. Op de afdeling revalidatie werk je zeer zelfstandig en kom je in aanraking met verschillende ziektebeelden. Daarnaast ben je vlot en gemakkelijk in de omgang.

Daarnaast vragen wij van jou de volgende praktische zaken:
  • je hebt minimaal een afgeronde opleiding helpende niveau 2 zorg en welzijn;
  • een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).
Zo zorgen wij voor jouw werkgeluk

De functie woonbegeleider is ingeschaald in FWG 25 (€1.863,09 tot €2.555,74) excl. 8% vakantiegeld en eindejaarsuitkering van 8,33% conform de cao VVT. Afhankelijk van de ervaring die je meebrengt bepalen we de exacte hoogte van jouw salaris. Wij bieden een contract van 16 tot maximaal 20 uur per week.

Enthousiast geworden? Solliciteer nu!

Solliciteer snel via onderstaande button en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.
Heb je eerst nog vragen? Neem dan contact op met Nancy Gierkink, Teamregisseur cluster Revalidatie via [klik hier voor het telefoonnummer] .
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Enkele opleidingen/cursussen die in deze sector(en) aangeboden worden:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Sensire