RCN Vakantieparken

Manager Sustainability

Details van de functie

Logo Wie zijn wij?
Ons hoofdkantoor staat in Maarn, op een landgoed midden in het bos. Regelmatig maken we met zijn allen tijdens de lunch een boswandeling door het park. Werken in een vakantiesfeer geldt dus ook hier, maar het is vooral heel gezellig! Op het hoofdkantoor zijn verschillende afdelingen van RCN gevestigd: Finance, Marketing, ICT, HR, Veiligheid, Beleid, Operationele Ondersteuning, Directie en het Secretariaat. Samen vormen we een hecht team van enthousiaste en betrokken medewerkers.

RCN beschikt over achttien vakantieparken in Nederland, Frankrijk en Duitsland, met ieder een eigen karakter en een unieke ligging in de natuur en een ruime keuze aan kampeermogelijkheden en verhuuraccommodaties. Onze gasten beleven bij ons de mooiste ervaringen en genieten volop met elkaar, van de sfeer en van de prachtige natuuromgeving.

Maar RCN is meer dan vakantie: wij zijn ons bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dit vertaalt zich in de aandacht die wij hebben voor de natuur en de steun die wij bieden aan mensen voor wie een vakantie minder vanzelfsprekend is.

Jouw functie
De termen ESG (Environment, Social, Governance) en CSR (Corporate Social Responsibility) zijn jou vanuit werkervaring of studie niet onbekend. Voor ons deels nog wel, daarom hebben we jou nodig in de functie van Manager Sustainability om het duurzaamheidsaspect een stevige ruggengraat te geven binnen ons bedrijf. Dit geldt zowel op beleidsmatig als operationeel niveau.

Wat ga je doen?
Je gaat een nieuwe functie binnen onze organisatie invullen en dat vraagt om goede communicatievaardigheden en een duidelijke visie. Op die manier creŽer je tenslotte draagvlak binnen ons hoofdkantoor en op onze vakantieparken om duurzaamheid steviger op de kaart te zetten.

Onze directie en aandeelhouder hebben het belang van duurzaam ondernemen hoog in het vaandel staan; het streven is om volledig aan het klimaatakkoord van Parijs te voldoen in 2030.
Maar er zijn meer vraagstukken: hoe gaan we om met nieuwbouwprojecten en renovaties van zowel onze accommodaties als faciliteiten? Hoe vertalen we duurzaamheid naar een interessant onderwerp voor onze gasten en blijven we hierop innoveren? En op welke manieren laten we dit onderwerp terugkomen op onze parken in de vorm van co-creatie?

Je schrijft dus beleid en vormt kaders waarbinnen de diverse afdelingen en betrokkenen dienen te acteren om gezamenlijk de vooraf bepaalde duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. Daarnaast zet je ook de reeds genomen initiatieven door zoals de ontwikkeling van bijen- en bloemstroken op onze parken, het gescheiden inzamelen van afval en het ontwikkelen van circulaire accommodaties.

Wat vragen wij?
Veel! Maar dat maakt het juist zo uitdagend.
Jij:

 • bent in het bezit van een hbo-diploma (een branche gerelateerde of specifiek functiegerichte opleiding heeft de voorkeur)
 • hebt kennis binnen het werkveld van duurzaamheid door aantoonbare ervaring of opleidingen
 • hebt uitstekende communicatieve vaardigheden
 • creŽert van nature makkelijk draagvlak bij verschillende interne en externe stakeholders
 • kan directie- en bedrijfswensen vertalen in een duidelijk en operationeel beleid
 • neemt eigen initiatief en werkt zelfstandig
 • bent proactief en gestructureerd
 • bent geÔnteresseerd in de trends en ontwikkelingen binnen de recreatiebranche
 • hebt kennis van de Engelse taal en hebt bij voorkeur tevens goede kennis van de Duitse of Franse taal.
 • kunt een recente VOG?(Verklaring Omtrent Gedrag) overleggen?


Wat bieden wij jou?
 • werken in een organisatie waar je werk er ťcht toe doet, onder andere door het leveren van een maatschappelijke bijdrage.
 • de ruimte om jouw ambitieuze en slagvaardige manier van werken toe te passen, binnen de gestelde RCN-kaders.
 • volop ruimte voor de ontwikkeling van je kwaliteiten en vakkennis.
 • een enthousiast en hecht team.
 • een marktconform salaris binnen de recreatiebranche.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Enkele opleidingen/cursussen die in deze sector(en) aangeboden worden:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van RCN Vakantieparken

Sollicitatieformulier

Vul hieronder jouw gegevens in. (velden met een * zijn verplicht)

Bladeren…

Let op! Plaats je reactie en voeg je CV-bestand toe, bedrijven stellen dit zeer op prijs.
(Bestand dient niet groter te zijn dan 2MB)

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door RCN Vakantieparken gebruikt om jouw sollicitatie te kunnen beantwoorden;
 • Indien gewenst mag het bedrijf waar ik mijn sollicitatie naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van informatie te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze sollicitatie te plaatsen;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.