Tata Steel

Procesoperator

Details van de functie

Logo Kan jij goed samenwerken en heb jij gevoel voor techniek? Dan ben jij de procesoperator die wij zoeken!

Wat ga je doen?

Het proces van staal maken is uniek in Nederland. Nergens vind je zoveel grote, technisch complexe en indrukwekkende installaties op een locatie. Op de locatie IJmuiden staan 13 fabrieken die van elkaar verschillen qua omvang, techniek, proces en cultuur. Voor deze fabrieken zoeken wij meer dan 20 enthousiaste operators!

Als procesoperator ben jij verantwoordelijk voor de continu´teit van het productieproces. Je werkt in ploegendienst, waardoor een gemiddelde dag begint met een korte overdracht met je collega?s uit de ploeg van de vorige dienst. Hoe is de dienst verlopen, waren of zijn er verstoringen die je nog in de gaten moet houden? Samen met de Chef van de Wacht stellen jullie de prioriteiten samen voor die dag, waarna je snel de fabriek in gaat. Aan de slag!

Gedurende jouw dienst houd je voortgangsinformatie en wachtrapporten bij, zodat bijzonderheden in het productieproces netjes gedocumenteerd worden voor de ploeg na jou. Een gemiddelde werkdag als operator bestaat niet. Geen dag is hetzelfde, omdat je binnen jouw fabriek over verschillende werkplekken rouleert. Iedereen is multi inzetbaar en goed op elkaar ingespeeld waardoor je weet wat je van elkaar kan verwachten. Je werkt in een hecht team met je directe collega operators, de teamleider productie en de Chef van de Wacht.

Herken jij jezelf hierin?

 • Jij hebt minimaal een mbo 3 diploma. Het liefst in een logistieke of technische richting.
 • Veiligheid vind je heel belangrijk
 • Je werkt graag samen in een team. Hierin durf je te zeggen wat je vindt.
 • Je vindt het leuk om met je handen te werken.
 • Je wacht niet af, je grijpt in als het nodig is.

Wat bieden wij jou?

 • Je verdient tussen de EUR 2.306 en EUR 3.495 bruto in de maand (hoeveel je verdient ligt aan je werkervaring)
 • Een variabele winstuitkering.
 • 26 vakantiedagen.
 • Goede arbeidsvoorwaarden waaronder een pensioenvoorziening, tegemoetkoming ziektekosten en onkostenvergoeding.
 • Woon je in Noord-Holland dan kan je gratis met de bus van en naar Tata Steel.
 • Bovenop je salaris krijg je een ploegentoeslag van 29%.

Wat is jouw werkomgeving?

Afhankelijk van jouw kennis, werkervaring en opleidingsachtergrond zoeken wij voor meerdere fabrieken operators. De exacte werkzaamheden verschillen per fabriek en opleidingsniveau. Binnen de ene fabriek ben je als procesoperator gespecialiseerd op het controleren en bijsturen van het productieproces en bij de andere fabriek als machineoperator met het bedienen van een of meerdere installaties en controleer je of de producten voldoen aan de strenge product- en kwaliteitseisen en indien nodig stel je de machines bij in een veilige werkomgeving.

In welke fabriek kom jij het beste tot je recht?
Is dat bijvoorbeeld de indrukwekkende Oxystaalfabriek waar vanuit de Hoogovens het vloeibare ruwijzer in plakken staal gegoten wordt? Of de unieke en complexe installaties van de Kooks- en Gasfabrieken of de Koudbandwalserij? Of een van de andere fabrieken?

Alvast een kijkje nemen in een van onze fabrieken?
Voor "Dumpert filmt je werkplek? hebben RenÚ van Leeuwen en Johnny Quid een dag in de Oxystaalfabriek meegelopen. Het resultaat is een gave film die mooi laat zien hoe interessant het werken binnen deze fabriek is. Je kunt de film hier bekijken.

Solliciteren of meer weten?

Kom je werken als procesoperator bij de koudband? Solliciteer dan direct! Heb je vragen bel of app dan naar Inge Ferket Recruiter [klik hier voor het telefoonnummer]
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Tata Steel