Tata Steel

Project Engineer Hoogovens

Details van de functie

Logo Initieer en realiseer jij als Project Engineer technische vernieuwingen op werktuigbouwkundig gebied en ben jij daarnaast troubleshooter?

Wat ga je doen?

Je staat als Project Engineer voor de uitdaging om technische vernieuwingen en verbeteringen van installaties op werktuigbouwkundig en civiel gebied te initiŽren en realiseren. Deze verbeteringen voer jij uit voor Hoogoven 7. In 2027 staat een grote renovatie op de planning. Jij bent ťťn van deze personen die betrokken is bij het maken van deze plannen en bij de uitvoer hiervan. Deze projecten kunnen variŽren van mechanisch tot civiel en liggen qua budget tussen EUR 300.000 euro en enkele miljoenen euro. Jouw werkzaamheden zijn o.a.:
 • Je stelt het concept op voor het ontwerp van de renovatie.
 • Je zet het concept om in technische specificaties.
 • Je stelt een bestek op.
 • Je schakelt benodigde interne en externe stakeholders in ter ondersteuning.
 • Je voert en begeleidt de projecten.

Naast bovenstaande taken ben je troubleshooter en geef je technisch advies. Om dat op niveau te doen blijf je constant op de hoogte van ontwikkelingen en nieuwe trends. Je profileert jezelf als werktuigbouwkundig kennisdrager en onderhoudt contacten met externe partijen om de laatste ontwikkelingen in de markt te volgen en je kennis op peil te houden. Kortom voldoende uitdaging voor jou om je kennis en ervaring in te zetten.

Herken jij jezelf hierin?

Door de unieke en uitdagende werkomgeving vragen we wel wat van je, daarom:
 • Je beschikt minimaal over een afgeronde hbo opleiding in een technische of proces technische richting.
 • Je kunt zelfstandig opereren in zowel een projecten als een industriŽle productie omgeving.
 • Je vindt het leuk om projecten op te pakken, maar je weet ook wanneer je een ander in moet schakelen.

Wat bieden wij jou?

Tata Steel kenmerkt zich door een open en informele cultuur in een technische omgeving. Een baan als Project Engineer, waarbij jij met je collega?s in de fabrieken op ons 1500 voetbalvelden grote bedrijfsterrein kunt sparren. Wij vragen veel, maar bieden nog meer:
 • Veel vrije tijd, omdat naast je 26 vakantiedagen en 11,5 ADV dagen ook tijd opbouwt door middel van de flexuren regeling van Tata Steel
 • Volop doorgroeimogelijkheden, denk hierbij aan het volgen van cursussen en opleidingen en doorgroeien naar een hogere functie
 • Je ontvangt een basis maandsalaris dat afhankelijk van opleiding en ervaring tussen de EUR 3.400,- en EUR 5.700,- bruto ligt.
 • Naast een variabele winstdeling krijg je een vaste eindejaarsuitkering van 2% en 8% vakantietoeslag.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een tegemoetkoming in je ziektekosten en een onkostenvergoeding

Wij vinden vitaliteit bij onze medewerkers belangrijk. Daarom krijg je niet alleen een tegemoetkoming in de zorgkosten, maar bieden wij je ook korting op een sportschool abonnement ťn kun je deelnemen aan de gezamenlijke sportactiviteiten, zoals o.a. golf, hockey, hardlopen en roeien.

Wat is jouw werkomgeving?

Jouw team:

In deze functie ben jij werkzaam in een team met 11 andere collega?s van diverse disciplines. Jullie zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de beschikbaarheid van de aan jouw team voor de renovatie van Hoogoven 7.

Jouw fabriek:

Als onderdeel van Manufacturing Iron & Steel produceren wij als afdeling Hoogovens ruwijzer voor de afdeling Oxystaalfabriek 2. Onze afdeling bestaat uit twee hoogovens, een stop en stampmassafabriek, de koleninjectie en de waterreiniging. Wij krijgen kooks pellets en sinter aangeleverd van de afdelingen Kooks- en Gasfabrieken en de Ertsvoorbereiding en wij leveren ruwijzer aan de afdeling Oxystaalfabriek 2. Een Hoogoven is procesmatig en technisch gezien een zeer uitdagende werkomgeving

voor iemand die zich graag bezig houdt met allerlei soorten techniek. Het proces van ijzer maken is aan de ene kant al honderden jaren oud maar daarentegen worden nu tevens de modernste technieken toegepast. Internationaal gezien behoren onze beide Hoogovens tot de beste ter wereld.

Solliciteren of meer weten?

Spreekt deze vacature je aan? Solliciteer dan direct. Als je nog vragen hebt of eerst meer informatie wilt hebben, neem dan telefonisch of via Whatsapp contact op met Maxime Pols, [klik hier voor het telefoonnummer] .
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Tata Steel