Tata Steel

Senior Project Engineer

Details van de functie

Logo State-of-the-art Engineering voor een State-of-the-art Lead Engineer

Wat ga je doen?

Tata Steel staat aan het begin van een van de grootste ?once in a lifetime? projecten allertijden; namelijk het Hoogoven 6 repair project. Dit project, met een projectwaarde van enkele honderden miljoen euro?s, kent een uitdagende planning en is één van de pijlers waarop we onze duurzame toekomst in IJmuiden bouwen. Dit project zal niet altijd makkelijk zijn en het vraagt veel creativiteit, doorzettingsvermogen en vernuft van jou en je collega?s om het tot een succes te maken.
Bij het interne ingenieursbureau van Tata Steel zijn wij verantwoordelijk voor alle projecten die worden uitgevoerd op ons terrein. Onze project engineers worden uitgedaagd om technische oplossingen te bedenken die bijdragen aan het bestaansrecht van Tata Steel. Hoe mooi is het dat jij hier een bijdrage aan kunt leveren!
Ons proces van staal maken is uniek in Nederland. Dit betekent dat onze installaties specifiek zijn ontwikkeld voor deze productieprocessen. Voor een goedlopende bedrijfsvoering zijn deze unieke installaties van groot belang.
Door een combinatie van kennis en inzicht ben je in staat om vakkundig te adviseren bij verschillende projecten. Je gaat technische vernieuwingen en verbeteringen van installaties op het werktuigbouwkundige vakgebied initiëren en realiseren. Je analyseert daarnaast oplossingen, benchmarkt met concurrenten en draagt bij aan veranderingen zodat maximale betrouwbaarheid en benutting van de installaties wordt bereikt.
Verder behoren tot je verantwoordelijkheden:

? In multidisciplinaire projecten vervul je de rol van Lead Engineer en ben je verantwoordelijk voor de coördinatie van de activiteiten tussen de verschillende vakdisciplines.
? Als Lead Engineer lever je vanaf het begin een bijdrage aan werktuigbouwkundige oplossingen en wijzigingen zodat maximale betrouwbaarheid en benutting van onze installaties wordt bereikt. Dit om nieuwe producten te kunnen maken en stabieler en betrouwbaarder staal te kunnen produceren.
? Je verantwoordelijkheid strekt zich uit van de study, design & build fase tot en met de commissioning- en nazorgfase.
? Je geeft ontwikkeladviezen, zodat (nieuwe) kennis optimaal ingezet wordt ter verbetering van de bedrijfszekerheid van installaties
? Je overlegt met collega?s uit productie, onderhoud en proces technologie over gekozen oplossingen en mogelijkheden

In deze rol word jij onderdeel van het Hoogoven 6 repair projectteam. Je moet je voorstellen dat een Hoogoven een installatie is van meer dan 100 meter hoog, waarin 8.000 ton ijzererts en kolen bij een temperatuur van 2.500 °C gereduceerd wordt tot vloeibaar ijzer. Met het HO6 repair project moet de installatie weer toekomst bestendig gemaakt worden. Hierbij worden hightech technieken en robuustheid bij elkaar gebracht. Tijdens het ontwerp wordt gebruik gemaakt van o.a. 3D, 4D en Virtual Reality.

Door de grootsheid en de duur van het project, is dit een van de meest uitdagende projecten van Tata Steel. Om als Lead Engineer Mechanical succesvol te zijn in deze rol moet jij de capaciteit hebben om jouw technische kennis op een innovatieve en vooruitstrevende manier in te zetten.

Herken jij jezelf hierin?

? Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal hbo-niveau, bij voorkeur richting Werktuigbouwkunde en/of vergelijkbare technische richting.
? Je hebt aantoonbare meerjarige werkervaring op het gebied van constructie- en engineeringwerkzaamheden en weet deze in projecten toe te passen.
? Je bent gewend om te opereren in een projectmatige omgeving, waarin jij de coördinatie van diverse multidisciplinaire teams op je hebt genomen.
? Je bent zelf startend en vaardig in plannen en organiseren.
? Je beheerst over een goede beheersing van de zowel de Nederlandse als de Engelse taal om goed te kunnen communiceren en samenwerken met jouw collega?s in de fabrieken
? Je bent sociaal en communicatief vaardig, klant- en resultaatgericht, analytisch en initiatiefrijk
? Je kijkt graag net iets voorbij de grenzen van je eigen specialisatie.

Wat bieden wij jou?

Tata Steel is een internationaal bedrijf dat zich kenmerkt door een open en informele cultuur in een technische omgeving. Jij kunt een waardevolle bijdrage leveren vanuit jouw expertise. Wij vragen veel, maar bieden nog meer:
? Volop ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden binnen Tata Steel.
? Een marktconform salaris.
? Goede secundaire voorwaarden als een variabele winstdeling, een vaste eindejaarsuitkering van 2% en minimaal 26 vakantiedagen en 11,5 ADV-dagen.
? Een eigen pensioenvoorziening.
? Je komt werken bij een wereldspeler in de staalindustrie.
? Je kunt het verschil maken door het succesvol realiseren van veranderingen.
? Flexibele werktijden en een goede werk/privé balans.

Wat is jouw werkomgeving?

De afdeling Projects & Technical Consultancy (PTC) is het interne project- en ingenieursbureau van Tata Steel in IJmuiden. Wij leveren diensten voor de realisatie en het continu verbeteren van de productie-installaties van Tata Steel IJmuiden. Als onderdeel van Engineering & Site Services zijn wij proactief en professioneel leverancier van projectmanagement en engineeringdiensten op basis van specifieke procesinstallatie en vaktechnische kennis.

PTC is georganiseerd in verschillende groepen die elk hun specialistische kennisgebied hebben. Alle projecten die wij uitvoeren zijn multidisciplinair. Dat houdt dus ook in dat je met alle disciplines nauw samenwerkt en daarnaast ook nog eens met de diverse fabrieken. We zullen het niet altijd met elkaar eens zijn over welke weg we moeten bewandelen om het beste resultaat te bereiken. Echter weten we elkaar altijd te vinden want het beste resultaat bereiken voor Tata Steel staat bij iedereen op nummer één. De loyaliteit richting Tata Steel en de site in IJmuiden is iets wat ons echt uniek maakt.

Solliciteren of meer weten?

Spreekt deze vacature je aan? Solliciteer dan direct online. Wil je nog extra informatie of een keer sparren met Reinier Verduijn, de manager van de afdeling, dan kan dat natuurlijk geregeld worden. Neem dan contact op met onze recruiter Maud Kuipers via [klik hier voor het telefoonnummer] of per mail op [stuur een e-mail].
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Tata Steel