DHL Nederland

Customs Consultant

Details van de functie

Logo Specialisten van Gerlach ondersteunen organisaties met een veelomvattende douane service voor de import, export en transit van goederen. Hierbij wordt de nadruk gelegd op het gebruik van moderne informatie technologie. Het gros van de services wordt verzorgd met gebruikmaking van elektronische systemen, waardoor we de klanten op een extreem snelle en flexibele manier van dienst kunnen zijn.

Dit ga je doen

In deze rol ben je verantwoordelijk dat onze klantenportefeuille behouden blijft middels actief relatiebeheer en advies, tevens zorg jij er actief voor dat ons klantenbestand wordt uitgebreid. Een uitdagende en commerciŽle rol waarbij jij hťt gezicht van onze organisatie bent!

Belangrijkste aandachtsgebieden

Relatiebeheer en Acquisitie

Jij zorgt ervoor dat onze klanten bij Gerlach blijven, worden uitgebreid en van de juiste dienstverlening worden voorzien. Daarnaast ga je actief aan de slag met het uitbreiden van onze klantportefeuille, je brengt daarom ook al een netwerk mee om actief te benaderen. Dit doe je in eerste instantie in de Benelux met de mogelijk om dit ook in de rest van Europa te doen, je bent dus veel onderweg. Omdat jij specialist bent in Douane wet- en regelgeving, kun je snel beoordelen welke dienstverlening een organisatie nodig heeft.

Advies en analyses

In jouw rol ben jij de persoon die de behoeftes bij klanten in kaart brengt en dmv van analyses (quickscans) in staat bent om een degelijk advies uit te werken en te geven aan zowel in- als externe klanten. Je bent daarin het aanspreekpunt en de adviseur voor de klanten. Op basis van het advies help je klanten bij het implementeren van de gewenste aanpassingen zo assisteer je hen bij bezoeken aan en overleggen met de douane of andere instantanties en begeleid je hen bij het opstellen van, vergunningen aanvragen, aanpassing van procedures en richtlijnen, je bent dus adviseur richting de organisatie.†

Daarnaast heb je een pro-active rol en zorg je ervoor je op de hoogte bent van alle wijzigingen in douane wetgeving en informeer je al naar gelang de belanghebbende hierin. Je hebt een bepalende rol in jouw werk, want jij beslist of er in bepaalde cases of projecten andere expertises moeten worden ingevlogen, afkomstig vanuit de Gerlach organisatie.

Trainingen en opleidingen ontwikkelen ťn geven

Je bent de uitgelezen persoon om het kennisniveau van jouw collega's, of van jouw klanten up-to-date te houden. Je weet dus goed de vertaalslag te maken van de theorie naar de praktijk, maar je geeft ook actief aan bij jouw klanten en leidinggevende dat je deze dienstverlening aanbiedt. Daarmee laat je zien dat niemand om jou heen kan als het gaat om Douane en fiscale kennis. Je werkt daarin constructief samen met de andere Customs Specialisten.

Dit ben jij

Wij zijn voor deze functie op zoek naar de perfecte kandidaat, daarmee vragen we nogal wat en dat weten we. Wij willen het kwaliteitsniveau wat wij onze klanten bieden kunnen garanderen en dat kan alleen met de beste mensen en meest betrouwbare consultants. Je past goed in deze functie wanneer je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden (Nederlands en Engels), personeel kan trainen/opleiden, probleemoplossend kan denken maar bovenal: Beschikt over zeer goede adviesvaardigheden. Wanneer je deze kennis en ervaring hebt opgedaan bij een Big 4 organisatie, dan pas je eigenlijk perfect op deze functie!!†

Verder heb je minimaal

* Een afgeronde HBO/† Universitaire opleiding die relevant is voor dit vakgebied†

* Je hebt ongeveer 5 jaar ervaring in een Consultancy functie gericht op douane wet- en regelgeving en††

  • fiscaliteiten.

* Kennis van douane wet- en regelgeving en de ontwikkelingen op douanegebied

* Goede adviesvaardigheden en een commerciŽle instelling en/of ervaring

* Goede administratieve vaardigheden

* Analytisch vermogen en de kracht om direct de vertaalslag naar de praktijk te kunnen maken

* Goede kennis van Nederlands en Engels in woord en geschrift.†

Dit bieden wij jou

Het betreft een fulltime functie in dagdienst voor 40 uur per week. Daar hoort uiteraard een goed salaris bij afhankelijk van opleiding en ervaring. Maar ook met stevige secundaire arbeidsvoorwaarden, korting op je ziektekosten d.m.v. een collectieve ziektekosten verzekering en hebben we een goede pensioenregeling en 8% vakantiegeld. In deze functie wordt tevens een lease auto beschikbaar gesteld.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van DHL Nederland