DHL Nederland

Netwerk engineer

  • Vacature
  • Fulltime baan
MBO
  • Utrecht
Utrecht
30 november 2023

Details van de functie

Logo Als Medior Netwerk Engineer bij DHL Parcel ben je met een klein team verantwoordelijk voor alle infrastructuur gerelateerde onderwerpen die spelen binnen de DHL Parcel Benelux organisatie. Dit loopt uiteen van netwerken, servers, tot ontwerp en zelfs operationeel support.

Wat doe je dan zoal?

? Je signaleert en adviseert de business en onze netwerkleverancier over innovatieve acties vanuit ons IT ontwikkelings- en data centrum in Praag. Dat kan gaan over een nieuw stuk software, of over netwerk gerelateerde zaken (zoals firewalls, ELR 's) en configuraties van nieuwe wifi in warehouses. Maar je bent ook druk met integraties, bijv. CRM, websites en first- en lastmile applicaties.

? Je bent op netwerk gebied echt een intermediar tussen het ontwikkelcentrum, de beheerder en de business en maakt de vertaalslag van theorie naar een it oplossing.

? Je werkt vanuit Utrecht, maar je bezoekt ook af en toe de verschillende DHL Parcel locaties (hubs, kantoren etc) in de Benelux.

? Je bent ook verantwoordelijk onze MER en SER's op de verschillende locaties, inclusief periodieke controles on site.

? Je zult worden ingewerkt op onze vestiging in Utrecht om onze producten en diensten te leren kennen en om meer te leren over de meest voorkomende issues.
Als Medior Netwerk Engineer bij DHL kun je rekenen op:

? Een interessante job met veel (toekomst) mogelijkheden.

? Een mooi arbeidsvoorwaarden pakket. Uiteraard hoort daar een marktconform salaris bij (EUR 3000,=- EUR4200,= afhankelijk van kennis en ervaring). Daarnaast krijg je een auto, laptop en telefoon van de zaak.

? Maar bovenal bieden we je de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen, zowel in kennis als in functie!

Wat je meebrengt

Om voor deze veelzijdige functie in aanmerking te kunnen komen, beschik je minimaal over een afgeronde MBO4 opleiding ICT en heb je zo'n 1-4 jaar ervaring in een soortgelijke functie. Verder:

? Ben je een ondernemend en verantwoordelijk persoon, die een uitdaging niet uit de weg gaat en goed om kan gaan met vrijheid.

? Heb je goede analytische vaardigheden; je weet op een juiste manier de klantvraag naar boven te halen en technische oplossingen uit te leggen aan niet-it-ers.

? Ben je oplossings- en klantgericht en creatief; een tevreden klant is jouw doel!

? Ervaring met Cisco (CCNP) kennis en ervaring met Microsoft AD en scripting (VB & Powershell).

? Ben je enthousiast, positief, leergierig en hebt een gedegen ervaring met projecten en troubleshooting.

? Is het een pre als je kennis van en ervaring met ticketsystemen / IT support (bijv. 3e lijns) hebt. Alsmede Soti en Android kennis.

? Vind je het geen probleem om af en toe stand-by diensten draaien (1x in de 2 maanden).

? Is het belangrijk dat je je zowel mondeling als schriftelijk uitstekend kunt redden in het Nederlands en Engels.

Solliciteren

Heb je interesse? Dan ontvangen we graag jouw reactie! Voor vragen kun je contact opnemen met Aard Knol, Recruitment Supervisor: [klik hier voor het telefoonnummer] of [stuur een e-mail].
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van DHL Nederland