DHL Nederland

Customs Operations Manager Schiphol

Details van de functie

Logo Specialisten van Gerlach ondersteunen organisaties met een veelomvattende douane service voor de import, export en transit van goederen. Hierbij wordt de nadruk gelegd op het gebruik van moderne informatie technologie. Het gros van de services wordt verzorgd met gebruikmaking van elektronische systemen, waardoor we de klanten op een extreem snelle en flexibele manier van dienst kunnen zijn. Daarnaast staat service hoog bij ons in het vaandel! 

Voor de Gerlach locatie op Schiphol, zijn wij momenteel op zoek naar een Customs Operations Manager

Dit ga je doen

In deze rol stuur je een team van 6 mensen aan. Je bent het aanspreekpunt voor het team bij vragen maar ook een coach. In deze diverse rol stuur je aan, beantwoord je complexe klantvragen maar werk je ook mee. Kortom, geen dag zal het zelfde zijn. 

In deze rol zoeken wij iemand die met zijn of haar enthousiasme een team positief kan motiveren, maar hen ook op taken en verantwoordelijkheden kan wijzen. Je zit de team overleggen voor en hebt een sturende rol in de agenda en inhoud.

Leidinggeven

Je zorgt voor de dagelijkse leiding van het team, daarin ben jij verantwoordelijk voor het coördineren, ontwikkelen en beoordelen van de teamleden op constructieve wijze. Je zorgt ervoor dat de met klanten overeengekomen resultaatafspraken worden behaald en wanneer nodig worden bijgestuurd. 

Opmaken douane formaliteiten

Je zorgt er samen met je team voor dat de douane documenten tijdig opgemaakt worden zodat de zendingen vanuit de locaties tijdig kunnen vertrekken of vrij gemaakt kunnen worden. Je onderhoudt daarbij contacten met de operatie binnen DHL Freight organisatie. Ook stuur je bij waar nodig en adviseert wanneer bepaalde zendingen beter op een andere manier behandeld kunnen worden. Daarnaast los je knelpunten en problemen constructief op. Kortom je bent een echte sparringpartner.

Administratieve taken

In deze rol ben je ook verantwoordelijk voor werkroosters. Daarnaast bewaak je een issuelog. Als Customs Operations Manager ben je ook verantwoordelijk voor maandelijkse (financiële) rapportages. 

 

Dit ben jij

Voor deze rol zijn wij op zoek naar iemand die veel douane kennis heeft. Daarnaast zijn wij ook opzoek naar: 

? Je spreekt Engels en Nederlands;

? Je kunt medewerkers goed motiveren en bent een luisterend; 

? Je bent een sparringpartner voor klanten en collega's;

? Je hebt een afgeronde HBO opleiding die relevant is voor dit vakgebied 

? Je hebt kennis van douane wet- en regelgeving en de ontwikkelingen op douanegebied

? Je hebt analytisch vermogen en de kracht om direct de vertaalslag naar de praktijk te kunnen maken

Dit bieden wij jou

We bieden jou niet zomaar een baan, wij zeggen liever een carrière bij een wereldwijde marktleider in de logistiek. Top Employer van het jaar 2020 én 2021. Bij Gerlach ontwikkel je je eigen loopbaan. Hier zit uiteraard een mooi en uitgebreid arbeidsvoorwaarden pakket bij zoals;

? Je werkt in deze functie fulltime; daar hoort uiteraard een goed salaris afhankelijk van kennis en ervaring.

? Goede secundaire arbeidsvoorwaarden met een CAO à la carte, waarin je een aantal aanvullende voorwaarden naar wens kunt samenstellen. Denk hierbij aan extra vakantiedagen of maandelijks een aanvulling op jouw salaris

? Een duurzaam en vitaliteit inzetbaarheidsbudget, welke vrij te besteden is voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

? En werken bij de wereldwijd marktleider in logistiek brengt natuurlijk doorgroeimogelijkheden met zich mee

Gerlach

Douane is onze core business en wij bieden het complete pakket aan van douane services, de flexibiliteit van een uitgebreide douane portfolio met douane oplossingen die tailor made afgestemd zijn op de behoefte van de klant. Met meer dan 69 kantoren en 450 douane declaranten is Gerlach de one-stop-shop voor alle douane behoeftes, kennis en expertise.

Voor meer informatie over Gerlach bezoek de website www.gerlachcs.nl

Ben je enthousiast en wil je solliciteren?

Dan ontvangen we graag je CV met persoonlijke motivatie via de button. Mocht je vragen hebben, neem dan contact op met Adriana Asboth, [stuur een e-mail]
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van DHL Nederland