DHL Nederland

Customer Service Medewerker Export

Details van de functie

Logo Wil jij verantwoordelijk zijn voor onze complexe luchtvracht zendingen? 

Dan is de functie Customer Service bij DHL Global Forwarding op Schiphol iets voor jou!

Als Customer Service Medewerker Luchtvracht op de Import afdeling van DHL Global Forwarding, vestiging Schiphol maak je deel uit van een gezellig en gedreven team, dat verantwoordelijk is voor het bedienen van de import gerelateerde DGF airfreight klanten. Iedereen werkt met een grote mate van zelfstandigheid en eigen verantwoording. Je hebt direct contact met de klant en je weet iedere situatie op de juiste manier te managen. Het is dé ideale plek om alle ins en outs van de supply chain bij een van de grootste logistieke organisaties ter wereld te leren kennen.

Wat doe je dan zoal?

 • Je ontzorgt onze klanten van A-Z m.b.t. hun luchtvrachtzendingen: pakt nieuwe zendingen die via het systeem/excel worden aangemeld op;
 • Hiertoe zorg je voor de juiste documenten (douane, airway bills) en stem je af met de luchtvaartmaatschappijen en wegvervoerders. Uiteraard leg je alles goed vast in het systeem;
 • De verdeling van het werk doe je samen met je teamgenoten; jullie zijn allemaal allround en kunnen elkaar goed ondersteunen;
 • Uiteraard zorg je ervoor dat je klanten goed geïnformeerd zijn over de status van hun zendingen(track&trace), leveringsperiode en tarieven.
 • Klantcontacten gaan voornamelijk in het Engels; dit is voor jou dan ook geen probleem.

Aandacht voor jou, Beloofd!

Niet zomaar een baan, wij zeggen liever een carrière bij een wereldwijde marktleider in de logistiek. En bij deze Top Employer van het jaar 2020, 2021 én 2022 ontwikkel je je eigen loopbaan. Daarnaast bieden wij:

 • Minimaal 25 vakantie dagen.
 • CAO à la carte, waarin je een aantal aanvullende voorwaarden naar wens kunt samenstellen. Denk hierbij aan extra vakantiedagen of maandelijks een aanvulling op jouw salaris; 
 • Korting op je ziektekosten d.m.v. een collectieve ziektekosten verzekering. 
 • Een fulltime functie; daar hoort uiteraard een goed salaris bij (EUR 2.500,- - EUR 3.324,-), afhankelijk van kennis en ervaring;
 • Een gevarieerd aanbod met personeelskortingen
 • Uitstekende pensioen regeling.
 • Medewerkers t/m 35 jaar kunnen zich aansluiten bij Young DHL: alles in het teken van persoonlijke ontwikkeling, loopbaanontwikkeling, kennis en teamopdrachten!
 • Een duurzaam en vitaliteitbudget, welke vrij te besteden is voor jouw persoonlijke ontwikkeling;
 • Doorgroeimogelijkheden; Wij als wereldwijd marktleider in de logistiek brengt natuurlijk doorgroeimogelijkheden met zich mee. Niet alleen binnen DHL Global Forwarding, maar binnen geheel DHL.

Herken jij jezelf in deze punten?

Als expert in goed luisteren ben je daarnaast proactief in het ondernemen van de juiste actie en resultaatgericht bij het vinden van de juiste oplossing. Wat is nog meer belangrijk is:

 • Je staat stevig in je schoenen, bent niet bang om je sterke communicatieve vaardigheden te gebruiken, zowel in het Nederlands als in het Engels;
 • MBO+ werk-denk niveau;
 • Je bent commercieel en klantgericht. Je houdt van afwisseling, je bent goed in organiseren en bent een kei in het stellen van prioriteiten;
 • Je bent accuraat bij het verwerken van gegevens en hebt goede kennis van geautomatiseerde systemen. Excel kennis een must, wij werken met complexe tabellen. 
 • Je komt te werken in een 24/7 organisatie, een 9 tot 5 mentaliteit? Dat kennen we hier niet! 

Gelukkig compenseren we die met de juiste vergoeding.?

Wij geloven dat iedereen bij DHL Global Forwarding kan bijdragen aan ons gezamenlijke succes. Iedereen is anders, samen zijn wij succesvol.

Dit is DHL Global Forwarding

DHL is wereldwijd het toonaangevende merk in logistiek. De divisies van DHL bieden klanten expertise in nationale en internationale expres- en pakketzendingen, e-commerce- en fulfillmentdiensten, lucht- en zeevracht, transport via de weg en het spoor en supply chain management. DHL Global Forwarding is dé specialist in snel en flexibel vervoer van goederen en koopwaar tussen alle continenten en is marktleider in lucht- en zeetransport . We leveren niet alleen internationale logistieke totaaloplossingen, maar spelen met ons GoGreen-productassortiment ook een actieve rol bij het terugdringen van de CO2-uitstoot.

Interesse?

Is het verlenen van service jouw passie en durf jij deze verantwoordelijkheden aan?

Dan ontvangen we graag je CV! Let op, een standaard motivatie is niet nodig!

Wij vragen je antwoord te geven op deze vraag: ?'Waarom past deze functie bij jouw profiel, ervaring en ambitie?? 

Mocht je vragen hebben over deze vacature dan kan je contact opnemen met Adriana Asboth, recruiter ( [stuur een e-mail])

Onderdeel van de werving- en selectieprocedure is een assessment en een pre employment screening. Deze screening wordt uitgevoerd door International Security Partners BV.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van DHL Nederland