Consolid

Opleiding tot treinmachinist/ treinwagencontroleur Rotterdam

Details van de functie

Logo Een zelfstandige technische baan met dagelijks verschillende werkzaamheden. Je bent zowel verantwoordelijk voor het besturen van de goederentrein als het controleren van de wagons.

Hoe ziet het opleidingstraject eruit:

Je start je eerste dag als trein leerling machinist. Samen met je medeleerlingen gaat de opleider van RDP services jullie de komende 7 maanden alle theorie leren van het vak treinmachinist, rangeerder en wagencontroleur. Naast het volgen van theorielessen ga je ook oefenen op de simulator en neemt de docent je mee naar het rangeerterrein voor een optimale voorbereiding op de praktijk.

Na de eerste theorieweek start je met een week praktijklessen, jouw mentormachinist staat je op te wachten bij de Waalhaven. Samen gaan jullie op de Maasvlakte een trein ophalen. Voor vertrek controleren jullie samen de trein en checken of de wagens goed beladen zijn. Na het nemen van een remproef bel je met de treindienstleider om toestemming te vragen voor het vertrek naar Kijfhoek.

Tijdens de 7 maanden opleiding, die bestaat uit theorie en praktijk, wordt je vanuit Consolid begeleid door Debby en onze vakinhoudelijke leidinggevende Richardus. Samen werken wij met jou aan een succesvolle afronding van de opleiding zodat je na 7 maanden kan starten met de 60-ervaringsdagen, vanaf dat moment ben je bevoegd om zelfstandig de trein te mogen rijden. De eerste 2 maanden rijd je op een vast traject. Na verloop van tijd bestaat de mogelijkheid om door heel Nederland te gaan rijden. Uiteindelijk kun je er zelfs voor gaan om internationaal machinist te worden en naar BelgiŽ of Duitsland te rijden.

Arbeidsvoorwaarden
  • Opleiding met behoud van uitkering (WW- of bijstandsuitkering).
  • FinanciŽle tegemoetkoming tijdens de opleiding (indien je geen uitkering hebt).
  • Baangarantie van minimaal 2,5 jaar en veel plezier.

Vanaf het moment dat je zelfstandig rijdt:
  • Lease auto en telefoon (behoort tot de mogelijkheden);
  • Urengarantie van minimaal 36 uur per week;
  • Opbouw 8% vakantiegeld;
  • Opbouw 24 vakantiedagen per jaar bij 40-urige werkweek;
  • Start uurloon EUR 12,50 excl. onregelmatigheidstoeslagen.
  • Reiskostenvergoeding EUR 0,19 per km (bij geen lease auto).
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Consolid