Tata Steel

Project Engineer

Details van de functie

Logo Vind jij het leuk om jouw kennis als Project Engineer in te zetten bij onderhoudsprojecten en hiermee technische verbeteringen door te voeren?

Wat ga je doen?

In deze rol als Project Engineer Werktuigbouw ligt jouw focus op de complexe projecten binnen de diverse rayonnen bij de Koudbandwalserij. De projecten hebben betrekking op de werktuigbouwkundige technische vernieuwingen, onderhoud en milieuverbeteringen. Je werkt aan nieuwe en verouderdere installaties, waardoor het de uitdaging is om te blijven voldoen aan de geldende normen en integriteit.

Als Project Engineer realiseer je onze projecten vanaf de business case tot oplevering. Jouw focus ligt vooral op het bijdragen aan de diverse onderhoudsprogramma?s.

Je draagt bij in het opstarten van een project maar ook in de definitieve afronding waarbij alle zaken als tekeningen, handleidingen, werk- en onderhoudsinstructies en CE verklaringen geborgd zijn. Ook bij toekomstige vervanging van onderdelen heb jij dit in een werkproces geregeld. De projectvoortgang en de kosten van het project versus het beschikbare budget rapporteer je in stuurgroepen.

Samen met de initiators van het project, de verantwoordelijken voor de business case, leid jij het proces m.b.t.:
 • DefiniŽren van de project scope en doel.
 • Opstellen van een projectplanning, uitvoeringsplan, afhankelijkheden.
 • Afspreken van project resources, aansturen van het projectteam en firma?s.
 • Realisatie/uitvoering bewaking en rapporteren over de voortgang (in SAP en Clarity).

Wat deze functie bijzonder maakt?
 • Je maakt deel uit van de centrale projectenafdeling en krijg je dus te maken met een groot en divers werkgebied.
 • De uitdaging om het productieproces zo min mogelijk te verstoren terwijl het project wel voldoende voortgang houdt.
 • Je hebt diverse contacten met interne disciplines en met externe engineeringsfirma?s.
 • Je levert een wezenlijke bijdrage op het gebied van technische verbeteringen, veiligheid, productie en arbeidsomstandigheden.

Herken jij jezelf hierin?

In deze functie ga je aan de slag met grote investeringsprojecten, een uitdagende functie, daarom vragen wij wel wat van je:
 • Een afgeronde hbo opleiding in een werktuigbouwkundige richting en het liefte enige ervaring in een soortgelijke functie in een productieomgeving.
 • Kennis van onderhoudsmethodieken, eisen voor machineveiligheid en eventueel van SAP PM.
 • Heb je ervaring in het opstellen van projectplannen en het projectmatig werken op basis van de Prince methodiek.
 • Ben je bekend met SQL om informatie uit databases te halen en heb je eventueel kennis van de programmeertaal R of Python.
 • Je werkt graag pragmatisch, zowel zelfstandig als met het team en ben je in staat om een goede, strakke werkplanning bij te houden.
 • Weet je effectief te communiceren met zowel management als medewerkers in de productieteams.
 • Spreek je zowel de Engelse en Nederlandse taal goed.

Wat bieden wij jou?

Tata Steel is een internationaal bedrijf dat zich kenmerkt door een open en informele cultuur in een technische omgeving. Jij kunt als project engineer een waardevolle bijdrage leveren vanuit jouw expertise. Wij vragen veel, maar bieden nog meer:
 • Een basis maandsalaris dat afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal op 6371,-bruto ligt.
 • Veel vrije tijd omdat je naast 26 vakantiedagen en 11,5 ADV dagen ook tijd opbouwt door middel van de flexuren regeling van Tata Steel.
 • Volop doorgroeimogelijkheden, denk hierbij aan het volgen van cursussen en opleidingen, en doorgroeien naar een hogere functie.
 • Een variabele winstdeling, een vaste eindejaarsuitkering van 2%, en 8% vakantietoeslag.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een tegemoetkoming in je ziektekosten en een onkostenvergoeding.
 • Wordt 70% van je pensioenpremie betaald door Tata Steel.

Wij vinden vitaliteit bij onze medewerkers belangrijk. Daarom krijg je niet alleen een tegemoetkoming in de zorgkosten, maar bieden wij je ook korting op een sportschool abonnement ťn kun je deelnemen aan de gezamenlijke sportactiviteiten, zoals o.a. golf, hockey, hardlopen en roeien.

Wat is jouw werkomgeving?

Jouw team:
Het projectteam bestaat in totaal uit 5 collega's inclusief jouw leidinggevende, de disciplines Werktuigbouw en Elektrotechniek zijn hierbij vertegenwoordigd. Een hecht team waarin intensief wordt samengewerkt!

Jouw fabriek:
Als onderdeel van Manufacturing Rolling & Coating produceren wij afdeling Koudbandwalserij (KBW) rollen staal voor de afdeling Coated Products en als eindproduct direct voor externe klanten in o.a. de automobiel en witgoedsector. Onze afdeling bestaat uit meerdere installaties die de rollen staal bewerken. Deze rollen worden warmgewalst aangeleverd door de afdelingen Warmbandwalserij en Direct Sheet Plant. De uitdaging is om dit zo betrouwbaar efficiŽnt en veilig mogelijk te doen.

Solliciteren of meer weten?

Spreekt deze vacature je aan? Solliciteer dan direct!
Als je nog vragen hebt of eerst meer informatie wilt hebben, neem dan contact op met Erwin Beaufort, Corporate Recruiter, telefoon [klik hier voor het telefoonnummer] of stuur een bericht via WhatsApp op [klik hier voor het telefoonnummer]
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Tata Steel