Tata Steel

Technisch Specialist Ovenbouwkunde

Details van de functie

Logo Weet jij meerdere technische disciplines te combineren en zo installaties te beschermen tegen vloeibaar staal?

Wat ga je doen?

Je staat voor de uitdaging om binnen het vakgebied ovenbouwkunde verbeteringen van hoge temperatuur installaties te realiseren. Dit doe je zowel in nieuwbouw- als in onderhoudsprojecten.
Op het moment dat het echt warm wordt zijn normale bouw materialen daar niet tegen bestand. Met vuurvaste materialen maak jij betrouwbare constructies in de velen diverse processen op het terrein van Tata Steel. Invloed factoren waarmee je rekening dient te houden zijn thermische, chemische en mechanische belastingen. In deze functie onderscheiden we drie takken van sport die jij zal beoefenen:
 • Tijdens de nieuwbouw van een installatie ben jij verantwoordelijk voor de engineering van de vuurvast constructies
 • In onderhoudsprojecten stel jij op basis van inspecties vast welke vuurvaste materialen maximale betrouwbaarheid en benutting van installaties kunnen garanderen
 • Je draagt bij aan de technische ontwikkeling van het vakgebied op de site IJmuiden. (analyseren van vuurvast installaties / benchmarken met concurrenten / initiëren van verbetering)

In al deze rollen werk je samen met collega?s uit productie, onderhoud en procestechnologie. Het is een kennisintensieve en specialistische functie waarbij je de kans krijgt jezelf tot specialist voor het bedrijf te ontwikkelen.

Herken jij jezelf hierin?

 • Een afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau, bij voorkeur richting Werktuigbouwkunde, Energietechniek of Geologie
 • Werkervaring op het gebied van constructie- en engineeringwerkzaamheden
 • Kennis en ervaring met hoge temperatuur toepassingen of vuurvast applicaties
 • Ervaring met projectmatig werken
 • Zelfstandig opereren in een projectenomgeving en ben je resultaat- en klantgericht met een kritische grondhouding
 • Vermogen om problemen te door gronden en op te oplossen
 • Beheers je de talen Nederlands, Engels en bij voorkeur ook Duits in woord en geschrift

Wat bieden wij jou?

 • Tata Steel is een internationaal bedrijf dat zich kenmerkt door een open en informele cultuur in een technische omgeving. Jij kunt een waardevolle bijdrage leveren vanuit jouw expertise. Wij vragen veel, maar bieden nog meer:
  ? Volop ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden binnen Tata Steel.
  ? Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
  ? Een marktconform salaris.
  ? Goede secundaire voorwaarden als een variabele winstdeling, een vaste eindejaarsuitkering van 2% en minimaal 26 vakantiedagen en 11,5 ADV-dagen.
  ? Een eigen pensioenvoorziening.
  ? Je komt werken bij een wereldspeler in de staalindustrie.
  ? Je kunt het verschil maken door het succesvol realiseren van veranderingen.
  ? Flexibele werktijden en een goede werk/privé balans.

Wat is jouw werkomgeving?

De afdeling Projects & Technical Consultancy (PTC) is het interne project- en ingenieursbureau van Tata Steel in IJmuiden. Wij leveren diensten voor de realisatie en het continu verbeteren van de productie-installaties van Tata Steel IJmuiden. Als onderdeel van Engineering & Site Services zijn wij proactief en professioneel leverancier van projectmanagement en engineeringdiensten op basis van specifieke procesinstallatie en vaktechnische kennis.

PTC is georganiseerd in verschillende groepen die elk hun specialistische kennisgebied hebben. Alle projecten die wij uitvoeren zijn multidisciplinair. Dat houdt dus ook in dat je met alle disciplines nauw samenwerkt en daarnaast ook nog eens met de diverse fabrieken. We weten we elkaar altijd te vinden om het beste resultaat te bereiken. De loyaliteit richting Tata Steel en de site in IJmuiden is iets wat ons echt uniek maakt. Iets wat je ook terugziet in de beslisvorming binnen de organisatie.

Solliciteren of meer weten?

Spreekt deze vacature je aan? Solliciteer dan direct online, vul hierbij het registratieformulier zo volledig mogelijk in en vergeet niet om zowel je CV als je motivatie te uploaden. Wil je nog extra informatie of een keer sparren met Joost van der Lans dan kan dat natuurlijk geregeld worden. Neem dan contact op met onze recruiter Maud Kuipers via [klik hier voor het telefoonnummer] of per mail op [stuur een e-mail].
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Tata Steel