DHL Nederland

Business Unit Engineer

Details van de functie

Logo Samen met jouw collega's aan de slag voor onze Business Technology? Ervoor zorgen dat processen zo efficiënt mogelijk worden ingeregeld dat de operatie optimaal loopt en ook zal blijven lopen in de toekomst? Hier hebben wij jou voor nodig!

Dit ga jij doen als Business Unit Engineer

In deze rol ben jij de schakel tussen DHL Supply chain en één van onze klanten ASML; wereldleider in de productie van machines voor de microchip industrie. Jij bent verantwoordelijk voor het opstellen en implementeren van nieuwe omvangrijke logistieke concepten. Doel van deze optimalisaties is het verhogen van zowel de kwaliteit, capaciteit als snelheid van de processen en daarbij zorgdragen voor een stabiele operatie in een hoog geautomatiseerde en gemechaniseerde maar vooral ook snel groeiende omgeving.

Verder ga je ook met de volgende zaken aan de slag: 

 • Jij stelt de wensen van de klant vast door middel van gesprekken en achterhaalt de beweegredenen achter deze wensen om hierin mee te kunnen denken met de klant en een passende oplossing te leveren.  
 • Jij stelt een project- of programmaplan op voor implementatie van logistieke concepten en bewaakt de uitvoering van de daaruit voortvloeiende werkzaamheden. 
 • Jij controleert de voortgang van de projecten op basis van tijd, budget en kwaliteit. Tevens informeer je de betrokkenen over de voortgang. Waar nodig stuur je bij. 
 • Jij draagt bij aan continue optimalisering en beheer van het geïmplementeerde logistieke concept d.m.v. analyses, rapportages en verbetervoorstellen welke mogelijk weer tot nieuwe projecten leiden. 

Je rapporteert in deze rol rechtstreeks aan de Site Development Manager.

Wat heeft DHL Supply Chain jou als Business Unit Engineer te bieden?

 • Een fulltime functie (32 tot 40 uur is bespreekbaar)
 • Een goed salaris (tussen de EUR4.250, - en EUR6.250, -), afhankelijk van jouw kennis en ervaring
 • Een interessante bonusregeling.
 • Je hebt recht op 25 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband
 • 8% vakantiegeld. 
 • Stevige secundaire arbeidsvoorwaarden zoals cao à la carte. Een persoonlijk budget dat je kunt inzetten voor bijvoorbeeld: meer vakantie uren, een maandelijkse bruto uitbetaling, studiekostenregeling of vitaliteitsbudget.
 • Een werkplek bij de grootste én wereldwijde nummer 1 Logistieke Dienstverlener van 2022, wat volop kansen biedt om jezelf verder te ontwikkelen en door te groeien.

Wat zoekt DHL Supply Chain in een Business Unit Engineer?

Je bent een stevige persoonlijkheid die veranderingen op een positieve manier kan doorvoeren en goed kan uitleggen waarom je dat doet, zowel aan het management, je klant en de collega's in het warehouse. Tevens ben je flexibel en reisbereid. 

En verder:

 • Heb je een afgeronde HBO/WO opleiding in logistieke richting én ruim 5 jaar werkervaring in een soortgelijke rol binnen de (contract) logistiek.
 • Je bent analytisch goed onderlegd en nauwkeurig in het bewaken van procedures en het opstellen van oplossingen
 • Je bent innovatief, creatief en altijd up-to-date op het gebied van nieuwe ontwikkelingen van mogelijke warehouse oplossingen.
 • Jij bezit senioriteit en overtuigingskracht om het management en de klant te kunnen overtuigen van de adviezen en voorstellen die je doet. 

Ga jij samen met ons aan de slag?

Ben je enthousiast geworden en sluit jouw profiel aan op bovenstaande functie-eisen? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Reageer gelijk door te solliciteren via onderstaande knop en jouw CV en motivatie toe te sturen. Eerst nog vragen? Neem dan contact op met Mirthe van de Sande via [stuur een e-mail]
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van DHL Nederland