Tata Steel

Hydrauliek specialist

Details van de functie

Logo Zonder hydrauliek valt Tata Steel stil, dat mag en kan niet gebeuren! Jij als hydrauliek specialist zorgt dat dit dan ook niet gebeurt.

Wat ga je doen?

In deze functie ga jij de installaties door en door kennen, onderhouden en helpen ontwikkelen. Dit is belangrijk, omdat onze hydraulische installaties een centrale rol innemen bij het produceren van hoogwaardig staal. Er is geen ander productiebedrijf in Nederland waar zoveel (zware) industriële hydraulische installaties in bedrijf zijn. Van graafwielaandrijving tot wals verstellingen, van gasklep tot ?robot? voertuig.

In deze specialistische en zelfstandige functie ben je voor productie-eenheden en afdelingen het aanspreekpunt en kennisdrager. Je communiceert en werkt samen met zowel uitvoerenden als managers. Vaak niet alleen met je eigen collega?s, maar ook met externe leveranciers en inhuurbedrijven.

De werkzaamheden vinden plaats op verschillende locaties en onder verschillende omstandigheden. Hierbij kan je denken aan grote hoogtes, besloten ruimten maar ook aan verschillende weersomstandigheden. Doordat je communiceert en werkt met verschillende disciplines, functies en mensen met daarbij de verscheidenheid aan werkzaamheden is geen dag hetzelfde.

Een gemiddelde dag?..
Als hydrauliek vakspecialist heb je te maken met onderhoud in al zijn facetten. Je bent bezig met het opstellen en uitvoeren van inspecties, het beoordelen van de resultaten, waarna je mondelinge en schriftelijke terugkoppeling met adviezen naar de klant, de werkeenheid, verzorgt. Deze adviezen kunnen zijn op het gebied van mogelijke installatieverbeteringen of onderhoudsplannen. Waar nodig plan je en zorg je voor de uitvoering van de vervolgacties. Je kunt dan denken aan het verhelpen van lekkages, het wisselen van componenten (filters, ventielen e.d.). Het kan ook voorkomen dat een klant je belt met een vraag of een acuut probleem, dus daar duik je dan in. Dan ga je op zoek naar de oorzaken van storingen en probeer je deze ook te verhelpen. Tot slot ben je betrokken bij het voorbereiden en lopen van stilstanden met daarbij het aansturen van collega?s en externe partijen.

Wat deze functie bijzonder maakt?
? Als aanspreekpunt en kennisdrager zorg jij dat de fabrieken op je kunnen bouwen en een optimaal werkende installatie tot hun beschikking hebben.
? Je komt te werken in een team met passie voor hydrauliek en de techniek daar omheen, voor elke uitdaging vinden jullie een oplossing.
? Je gaat werken aan bijzondere installaties die op geen enkele andere plek te vinden zijn.

Herken jij jezelf hierin?

In deze functie is een hoog veiligheidsbesef van groot belang, daarnaast:
? Heb je een volwaardig afgeronde MBO-4 opleiding bij voorkeur in de richting werktuigbouwkunde.
? Kun je jouw ervaring op het gebied van onderhoudswerkzaamheden aan installaties met ons delen.
? Vind je het heel fijn om op veel verschillende locaties te werken.
? Ben je bereid om mee te draaien in het consignatiedienst rooster.

Wat bieden wij jou?

Vooral een functie waarin jij zelf midden in de techniek en uitvoering zult staan. In deze veelzijdige functie bieden wij je meer, namelijk:
? Een maandsalaris dat afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal EUR4.386,- bruto per maand bedraagt.
? 10% vaste toeslagen per jaar: een vaste eindejaarsuitkering van 2% en 8% vakantietoeslag.
? En daar bovenop nog een variabele winstdeling.
? Een goede werk-privé balans doordat je deelneemt aan de flexuren regeling.
? Standaard 36 vrije dagen per jaar: 26 vakantiedagen en 10 ADV dagen.
? Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een tegemoetkoming in je ziektekosten en een onkostenvergoeding.
? Dat 70% van je pensioenpremie betaald wordt door Tata Steel.

Wij vinden vitaliteit en diversiteit bij onze medewerkers belangrijk. Daarom krijg je niet alleen een tegemoetkoming in de zorgkosten, maar kun je ook deelnemen aan de gezamenlijke sportactiviteiten, zoals o.a. golf, hockey, hardlopen en roeien.

Wat is jouw werkomgeving?

Jouw team:

Als onderdeel van de HTD ondersteunt deze afdeling de verschillende fabrieken en afdelingen van IJmuiden op het gebied van hydrauliek en pneumatiek. Het team voert inspecties en onderhoud uit aan de hydrauliek- en pneumatieksystemen van de diverse productie installaties, waarbij jouw focus ligt op hydrauliek. Het is onze uitdaging om een blijvende meerwaarde te leveren aan de site IJmuiden door te adviseren over onderhoud en mogelijke verbeteringen, specialistisch onderhoud uit te voeren, kennis te borgen, kennis te delen en verstoringen te verhelpen. Je werkt altijd samen met minstens één collega aan klussen. Jouw team bestaat in totaal uit 34 collega's, maar doordat jullie praktisch altijd op locatie werken, zie je elkaar niet allemaal tegelijk.

Jouw afdeling:

De HTD (de technische dienst van Tata Steel IJmuiden) verzorgt voornamelijk onderhoudsdiensten aan alle fabrieken en afdelingen binnen Tata Steel IJmuiden. Zo worden er op maat gesneden diensten geleverd op basis van specifieke kennis, ervaring en middelen om het totale resultaat van de primaire processen continu te verbeteren. De HTD bestaat dan ook uit een grote hoeveelheid verschillende disciplines en vaktechnische specialismen.

Solliciteren of meer weten?

Ben jij klaar voor jouw volgende stap? Solliciteer dan direct! Als je nog vragen hebt of eerst meer informatie wilt hebben, neem dan contact op met Rustin Ramadhin, Corporate Recruiter, op telefoonnummer [klik hier voor het telefoonnummer] of stuur een Whatsapp bericht.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Tata Steel