Tata Steel

BBL mbo2 Procesoperator in opleiding (zij instroom)

Details van de functie

Logo Jouw kans om een carričre-switch te maken! Je gaat werken & leren, ontvangt direct salaris en haalt je mbo-2 vakdiploma zonder opleidingskosten.

Wat ga je doen?

Ben je erachter gekomen dat jouw hart toch in een technisch beroep ligt? Of heb je het idee dat je vastloopt op je huidige werkplek, dat je een verkeerde beroepskeuze hebt gemaakt of heb je spijt dat je jouw mbo-opleiding niet hebt afgerond? Tata Steel biedt jou de mogelijkheid om al werkend het landelijk erkende diploma voor procesoperator te behalen.

 Theorie direct toepassen in de praktijk. Je krijgt o.a. les in:
 • Procesbeheersing: jij leert met 2 muisklikken 50 ton ijzererts in de Hoogovens te storten of met 70.000 PK een rol staal op 0,01 mm nauwkeurig te walsen
 • Installatiekennis: jij leert storingen snel te herkennen én op te lossen. Want de productie mag niet in gevaar komen: stilstand kost bakken met geld!
 • Robotica: jij stuurt de robot aan die het juiste etiket op een rol staal plakt of de rol voorziet van een bindband
 • Veilig werken: zodat jij en je collega?s na het werk weer gezond naar huis gaan

 

Wat heb je over 2 jaar bereikt? 

Je hebt je mbo-2 diploma op zak en uit de verschillende stageplekken is jouw nieuwe werkplek gekomen. In de praktijk zou je kunnen kiezen uit wel 70 verschillende operator functies. Wij helpen je te kiezen welke functie het beste bij jou past. De processen in de fabriek zijn zo complex dat je elke dag zal blijven bijleren. Wellicht wil je na het behalen van je mbo-2 diploma procestechniek verder leren en ook je mbo-3 diploma behalen. En misschien wil je in de toekomst zelfs nog wel meer. Deze kansen zijn er voor jou, je kunt doorgroeien naar bijvoorbeeld teamleider of specialist binnen jouw fabriek. En niet onbelangrijk, na de start op de bedrijfsschool zal jouw salaris lekker blijven doorgroeien.

Check deze video om een indruk te krijgen van de werkzaamheden als procesoperator bij Tata Steel.

Herken jij jezelf hierin?

Om te beginnen: je bent zelfstandig, flexibel, een teamspeler, ondernemend en je hebt oog voor detail. Daarnaast:
 • ben je helemaal klaar voor een nieuwe stap in je carričre
 • heb je minimaal een vmbo-basis diploma of mbo-1 diploma 
 • ben je fit en sportief

Wat bieden wij jou?

 • een baangarantie bij de start van je opleiding
 • een leer-/werkovereenkomst (gratis opleiding mét salaris)
 • goede doorgroeimogelijkheden
 • een landelijk erkend vakdiploma mbo-2 procestechniek
 • een omgeving waar we 24/7 het beste staal maken en steeds nieuwe staalsoorten ontwikkelen
 • werken bij één van de schoonste staalbedrijven ter wereld
 • een leuke klas met een grote diversiteit aan leerlingen
 • veel vrije tijd, je bent bijvoorbeeld vrij tijdens de schoolvakanties
 • een bedrijfsschool die is uitgeroepen tot best gewaardeerde mbo-opleiding
 • voor veel woonplaatsen bieden we gratis busvervoer van en naar Tata Steel

Wat is jouw werkomgeving?

Je leerplek:
De opleiding is praktijkgericht, maar uiteraard krijg je ook theorie. Die lessen krijg je 1 dag per week. Je staat er niet alleen voor, de 600 leerlingen op de bedrijfsschool staan voor elkaar klaar. De sfeer is goed en iedereen helpt elkaar graag. Ook op school zul je veel praktijkopdrachten uitvoeren, afhankelijk van de opdracht werk je hierin samen in groepen van 2-10 collega-leerlingen. Maar of je op school zit of op je werkplek, geen dag is hetzelfde, je bent verzekerd van afwisselende werkzaamheden.

Je werkplek:
Een werkplek met alle denkbare procesinstallaties, op een fabrieksterrein dat wel 1.500 voetbalvelden groot is. Gedurende je opleiding zul je hier de meeste tijd doorbrengen. Dit is de plek waar jij de meeste praktijkervaring opdoet. Je zult veel leren op de 3 verschillende stageplekken. Minstens net zo belangrijk, je zult hier heel veel plezier beleven. De sfeer in het team in de fabriek gaat jou zo goed bevallen dat je hier wilt blijven werken. Dat hebben wij van jouw voorgangers geleerd!

Solliciteren of meer weten?

Direct solliciteren? Klik op de sollicitatiebutton op deze pagina. Heb je nog vragen? Mail onze recruiters Laura Bendrot, Randy Eijkelenboom, Anja Beentjes en Miriam Piepers: [stuur een e-mail].

Bellen kan natuurlijk ook of stuur een whatsapp bericht naar [klik hier voor het telefoonnummer] , [klik hier voor het telefoonnummer] , [klik hier voor het telefoonnummer] of  [klik hier voor het telefoonnummer] .
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Tata Steel