Tata Steel

Storingsmonteur Elektrotechniek (2 of 3-ploegen)

Details van de functie

Logo Ga jij als Storingsmonteur Elektrotechniek het technisch onderhoud naar een hoger plan tillen? Heb jij passie voor techniek, ga je geen uitdaging uit de weg en hou je van diversiteit in je werkzaamheden? Voor Tata Steel Tubes in Oosterhout, Zwijndrecht en Maastricht zijn wij momenteel op zoek naar een gedreven Storingsmonteur Elektrotechniek. Ben jij diegene die zijn expertise op het gebied van Elektrotechniek bij ons komt inzetten?

Wat ga je doen?

De rol van Storingsmonteur Elektrotechniek binnen Tata Steel Tubes is een uitdagende functie. Je draagt de verantwoordelijk over het verhelpen van storingen en preventief onderhouden van de installaties en werk je aan nieuwbouw en uitbreidingswerkzaamheden op elektrotechnisch gebied waarbij je de bedrijfszekerheid en veiligheid weet te waarborgen. Verder ga je aan de slag met het:

 • Verhelpen van storingen in (delen van) de installaties aan de hand van ontvangen meldingen uit productie, zodanig dat werkzaamheden veilig kunnen worden hervat en stagnatie tot een minimum beperkt blijft.
 • Lokaliseren van storingen i.c. storingsoorzaken en uitvoeren van ?nood?reparaties.
 • Uitvoeren van periodieke inspecties aan (delen) van elektrotechnische en utility-installaties, zodanig dat onveilige situaties tijdig worden onderkend en correctieve acties ondernomen kunnen worden.
 • Beoordelen staat van onderhoud en uitvoeren van correctief onderhoud.
 • Zorg dragen voor het in goede staat houden van het elektrische meet- en regeltechnische gedeelte van alle installaties als wel inzake van procesautomatisering (PLC-systeem) door het uitvoeren van onderhoud en reparaties
 • Voorbereidende en uitvoerende werkzaamheden ten behoeve van modificatie-, uitbreidings-, revisie- en nieuwbouwwerkzaamheden zoals aanleggen/aansluiten van kabelnetten, schakelkasten, elektromotoren, e.d. conform in de werkopdrachten vermelde specificaties.

Herken jij jezelf hierin?

Gezien de technische uitdaging die ons de komende jaren te wachten staan en de nodige verantwoordelijkheid die daar bij komt kijken verwachten wij minimaal een afgeronde MBO 3 opleiding in de richting van Elektrotechniek of vergelijkbaar. Verder ben je:
 • kundig op het gebied van storing zoeken in PLC (Siemens S7);
 • Zelfstandig en weet je tevens in teamverband goed samen te werken;
 • Analytisch, jij weet bij iedere storing of onderhoud snel tot een conclusie te komen;
 • Pro actieve houding, gericht op verbeteringen van de technische installatie;
 • Stressbestendig, je weet goed om te gaan ad-hoc storingen van machines.

Wat bieden wij jou?

Een hele toffe, uitdagende werkomgeving op het gebied van techniek. Er valt nog zoveel te verbeteren en dat maakt het juist zo tof om als Storingsmonteur Elektrotechniek onderdeel te zijn van The journey to reliability maintenance, een verbeteringstraject die ons richting preventief / predictief onderhoud gaat brengen. Een verdere blik op de arbeidsvoorwaarden:
 • Een jaar contract met in overleg de mogelijkheid om deze op korter termijn om te zetten naar een vast contract
 • Had ik al de uitdagende werkomgeving benoemd?
 • Een basis salaris van max EUR3776,- bruto per maand (exclusief ploegentoeslag) afhankelijk van jou kennis en ervaring
 • Zeer aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 27 vakantiedagen en aanvullende ATV-dagen bij een fulltime dienstverband
 • Pensioenregeling van de metalektro
 • En last but not least, volop ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden

Wat is jouw werkomgeving?

Heb jij je wel eens afgevraagd waar de buizen van een CV installatie in jouw huis vandaan komen? De kans is groot dat deze geproduceerd zijn door Tata Steel Tubes! Tata Steel Tubes in is onderdeel van Tata Steel en richt zich op de productie van kwalitatief en hoogwaardige stalen buizen voor o.a. stalen constructies binnen de civiele, bouw en automotive industrie. Onze buizen zijn ook terug te vinden in hekwerken, machines, stadions, rollerbanen, auto?s (hoofdsteunen, stoelen, chassis), vrachtwagens en vele andere producten. Werken bij Tata steel Tubes betekent dat je werkt in een uitdagende omgeving op het gebied van techniek. Zo sleutel je aan grote installaties zoals onze Slitter en kalibreerrollen, houdt jij je bezig met verbeter- en optimalisatieprocessen en kom je te werken in een bedrijf met een familiare sfeer waar de deur van de manager altijd openstaat!

Solliciteren of meer weten?

Wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met onze Corporate Recruiter Bjorn van den Ouweland via [klik hier voor het telefoonnummer] of [stuur een e-mail]. Gelijk solliciteren? Solliciteer dan gelijk via de sollicitatieknop.

Ben je zelf niet op zoek, maar ken je wel iemand uit jouw netwerk die mogelijk interesse heeft? Stuur deze vacature dan gerust door. Wij komen graag met diegene in contact!
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Tata Steel