DHL Nederland

Vat Officer

Details van de functie

Logo Ben jij dé specialist op het gebied van BTW en het opmaken van aangiftes en alle aanverwante processen en procedures? In staat om de organisatie en externe organisaties hierin te adviseren? Dan is deze functie op jouw lijf geschreven en moet je direct solliciteren om deze kans niet te missen!

Als specialist binnen Gerlach ondersteun jij de organisatie op het gebied van douane services met import, export en transit goederen. Dit in combinatie met de gepaarde btw werkzaamheden.

In deze rol ben je verantwoordelijk dat de klantenportefeuille behouden blijft middels actief relatiebeheer, de klant ontzorgt d.m.v. het opmaken en indienen van de BTW aangiftes, de klant adviseert, traint en coacht. Dit geld voor zowel de in- als externe klant. Een uitdagende rol waarbij jij hét gezicht van onze organisatie bent!

Jouw belangrijkste aandachtsgebieden:

Relatiebeheer

Jij zorgt ervoor dat onze klanten bij Gerlach behouden blijven, uitgebreid worden en van de juiste BTW advies worden voorzien. Daar jij specialist bent in de BTW wet- en regelgeving, kun je snel beoordelen welke dienstverlening een organisatie nodig heeft en hoe we hen het best kunnen ontzorgen.

Uitvoeren administratieve taken, advies en analyses

In jouw rol ben je het aanspreekpunt en de adviseur voor de klanten. Op basis van het advies help je klanten bij aanvragen van BTW nummers het opzetten van de administratieve BTW procedures, de interne controle maatregelen en het implementeren.

Jij bent de schakel tussen de klant en de BTW instanties zo behandel je zelfstandig de toegekende klanten en ben je verantwoordelijk voor de administratie en het indienen van de maand / kwartaal / jaar aangiftes.

Hierbij analyseert je dagelijks / wekelijks / maandelijks de ontvangen data, adviseert en informeert de klant wanneer correcties en afwijkingen zijn en dien je zelfstandig de BTW, intra community listings als ook de intrastat aangiftes in.

Je bent verantwoordelijk voor je klant, want jij beslist op basis van kennis en ervaring en vindt de beste oplossing voor zowel de in- als externe klant.

Ontwikkelen kennis borgen

Je bent de uitgelezen persoon om het kennisniveau van jouw collega's, of van jouw klanten up-to-date te houden. Je weet dus goed de vertaalslag te maken van de theorie naar de praktijk, maar je geeft ook actief aan bij jouw klanten en leidinggevende dat je deze dienstverlening aanbiedt. Daarmee laat je zien dat niemand om jou heen kan als het gaat om BTW kennis. Je werkt daarin constructief samen met de andere BTW Specialisten.

Dit ben jij

Je past goed in deze functie wanneer je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden (Nederlands en Engels), probleemoplossend en analytisch kan denken maar bovenal: Beschikt over zeer goede adviesvaardigheden. Wanneer je deze kennis en ervaring hebt opgedaan bij een Big 4-organisatie, dan pas je eigenlijk perfect op deze functie!! Verder beschik je over:

? Een afgeronde HBO opleiding binnen indirect TAX Fiscaal, Douane en Finance.

? 5 jaar ervaring in een BTW functie gericht op BTW wet- en regelgeving en fiscaliteit.

? Kennis van Europese BTW wet- en regelgeving en de ontwikkelingen op douanegebied

? Goede kennis van Nederlands en Engels in woord en geschrift.

Dit bieden wij

We bieden jou niet zomaar een baan, wij zeggen liever een carrière bij een wereldwijde marktleider in de logistiek. Top Employer van het jaar 2020 én 2021. Bij DHL Freight/ Gerlach ontwikkel je je eigen loopbaan. Hier zit uiteraard een mooi en uitgebreid arbeidsvoorwaarden pakket bij zoals:

  • Een fulltime functie; daar hoort uiteraard een goed salaris bij, passend bij jouw kennis en ervaring.
  • Een goed salaris afhankelijk van meegebrachte kennis en ervaring;
  • 25 vakantiedagen en de mogelijkheid om bij te kopen.
  • Mogelijkheid om in overleg thuis te werken
  • Goede pensioen voorzieningen
  • Collectieve zorgverzekering
  • Een cao à la carte; een persoonlijk budget waar je zelf het doel van bepaalt, bijvoorbeeld voor aankoop van extra vakantiedagen of inzet als studiekostenregeling;
  • Een duurzaam inzetbaarheidsbudget, in te zetten voor persoonlijke ontwikkeling;
  • Een gezellige werkomgeving, waar naast hard werken ook oog is voor jou als persoon

Dit is Gerlach

Douane is onze core business en wij bieden het complete pakket aan van douane services, de flexibiliteit van een uitgebreide douane portfolio met douane oplossingen die tailor made afgestemd zijn op de behoefte van de klant. Met meer dan 69 kantoren en 450 douane declaranten is Gerlach de one-stop-shop voor alle douane behoeftes, kennis en expertise.

Interesse?

Ben je enthousiast geworden en wil je in aanmerking komen voor deze functie? Dan ontvangen we graag je CV.

Mocht je vragen hebben over deze vacature dan kan je contact opnemen Adriana Asboth via [stuur een e-mail]
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van DHL Nederland