Hörmann Nederland

Commercieel medewerker binnendienst Front-Office (m/v)

 • Vacature
 • Fulltime baan
 • Parttime baan
MBO
 • Gelderland
Barneveld
20 mei 2022
1 augustus 2022

Details van de functie

Logo Wie zijn wij?
De Hörmann groep is een groeiende internationale onderneming voor de bouwmaterialenindustrie. Hörmann heeft sinds de oprichting in 1935 al meer dan 20 miljoen deuren geproduceerd en wereldwijd verkocht. De hoogwaardige kwaliteit en innovatie van onze producten zijn kenmerkend voor ons familiebedrijf. Met een team van meer dan 6.000 medewerkers wereldwijd wordt in het 100% familiebedrijf een omzet van meer dan 1 miljard euro gerealiseerd.

De Hörmann groep heeft de ambitie om haar positie de komende jaren verder uit te bouwen in de Nederlandse markt. Nu nog vanuit het verkoopkantoor Barneveld en vanaf ca. 1e kwartaal 2023 vanuit een nieuw pand te Apeldoorn, is een enthousiast team van ruim 100 vakbekwame, betrokken medewerkers werkzaam voor de Nederlandse markt, verdeeld over de aandachtsterreinen Woningbouw, Industrie en Aftersales.

Onze organisatie is te beschrijven als een nuchtere en platte organisatie waar een prettige werksfeer en teamgevoel bijdragen aan onze successen.
Om onze ambitie in de industriële deurenmarkt als Hörmann Nederland te kunnen waarborgen zijn wij ter uitbreiding voor ons verkoopkantoor in Barneveld op zoek naar een:

Commercieel medewerker binnendienst Front-Office (m/v)

In deze functie is het jouw opdracht om samen met de Accountmanager in jullie eigen rayon het klantportfolio te beheren en verder uit te breiden. Dit betekent dat je veel contact hebt met verschillende klanten. Dit kan een technische vraag zijn over onze producten, maar ook over het maken van een offerte. Je luistert naar de wensen van de klant, geeft adviezen en bent vastberaden om de klant een meer dan tevreden gevoel te geven.

Door jouw kennis en ervaring weet jij, na een gedegen inwerkperiode, wat belangrijk is aan actief relatiebeheer. Jouw enthousiasme en gedrevenheid om de klant te helpen met onze hoogstaande producten is het startpunt voor succes in deze job. Dit zal door de diversiteit van onze producten niet altijd makkelijk zijn, maar wanneer jij je hierdoor niet uit het veld laat slaan en het jouw een kick geeft om op zoek te gaan naar het beste product van onze klanten, ben jij wellicht de ideale kandidaat!

In deze dynamische rol heb je een leuke mix tussen korte en lange sales trajecten van uiteenlopende klanten. Jouw kracht is geduld en overzicht bewaren. Je houdt samen met je collega het rayon in de gaten en verliest het doel niet uit het oog!

Ben jij starter op de arbeidsmarkt en kan je niet wachten om je eerste echte werkervaring op doen? Lees dan snel verder, want misschien ben jij wel de kandidaat waar wij naar op zoek zijn!

Het betreft een functie voor 20 tot 40 uur per week.

Welke werkzaamheden horen bij jouw takenpakket?
 • Het in behandeling nemen van een offerte aanvraag en de klant voorzien van (technisch) advies;
 • Het opstellen, uitbrengen en opvolgen van offertes;
 • Contacten onderhouden met klanten inzake offertetraject (vragen, afspraken, offerteondertekening);
 • Calculeren;
 • Controleren van de gemaakte afspraken en zorgdragen voor een juiste overdracht naar de collega’s op de Backoffice.

Herken jij je in het volgende profiel van onze ideale kandidaat?
 • Je hebt minimaal MBO werk- en denkniveau;
 • Je bent een starter op de arbeidsmarkt en je staat te popelen om je eerste echte werkervaring op de doen;
 • Een perfecte beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Goede beheersing van de Duitse en/of Engelse taal is een pré;
 • Je bent gewend te werken met complexe ICT systemen;
 • Je hebt technisch inzicht;
 • Je bent klantgericht: jij achterhaalt en herkent de wens van een klant, en handelt hiernaar;
 • Accuraat en betrouwbaar: afspraak is afspraak;
 • Resultaatgericht en gedreven;
 • Zelfondernemend;
 • Zelfstandig en vooral ook een teamspeler;
 • Affiniteit met de branche, het product en de techniek is een pré.

Wat bieden wij?
Een groeiende onderneming die zich kenmerkt door de hoogwaardige kwaliteit van onze producten. Hörmann Nederland is ambitieus en verwacht dan ook het nodige van haar medewerkers. De functie Commercieel medewerker binnendienst Front-Office is een dynamische en uitdagende functie en daar krijg je ook wat voor terug. Uiteraard een meer dan goed salaris waaronder een 13e maand, maar ook 31 vakantiedagen en een uitstekende pensioenregeling. Wij kijken graag naar de talenten van onze medewerkers en vinden het belangrijk dat iedereen zich blijft ontwikkelen. We bieden een ruim aanbod van online trainingen, zodat medewerkers het beste uit zichzelf naar boven kunnen halen.

Is dit de perfecte functie voor jou? Dan komen wij graag met jou in contact.
Word jij enthousiast van het lezen van deze vacaturetekst en denk jij dat jij de ideale persoon bent waar wij naar op zoek zijn? Wacht dan niet langer en stuur je uitgebreide motivatiebrief met CV naar sollicitatie.bar@hormann.nl t.a.v. Rianka Daalmeijer (Recruiter / HR Medewerker), Hörmann Nederland BV, Harselaarseweg 90, 3771 MB Barneveld.

Ben je wel nieuwsgierig, maar heb je nog vragen over de invulling van de functie neem dan contact op met Sander Schoonhoven (Sales Manager Industrie [klik hier voor het telefoonnummer] of mail naar [stuur een e-mail]
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
per e-mail, stuur een e-mail
Contactpersoon:
Mevr. Daalmeijer
E-mailadres:

Acquisitie n.a.v. deze functie wordt niet op prijs gesteld!

Sollicitatieformulier

Vul hieronder jouw gegevens in. (velden met een * zijn verplicht)

Bladeren…

Let op! Plaats je reactie en voeg je CV-bestand toe, bedrijven stellen dit zeer op prijs.
(Bestand dient niet groter te zijn dan 2MB)

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door Hörmann Nederland gebruikt om jouw sollicitatie te kunnen beantwoorden;
 • Indien gewenst mag het bedrijf waar ik mijn sollicitatie naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van informatie te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze sollicitatie te plaatsen;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.