DHL Nederland

Forwarding Officer

Details van de functie

Logo Wil jij je carrière beginnen in de logistiek en werken aan je persoonlijke ontwikkeling? En vind je het daarnaast interessant om te werken in onze nieuwe Terminal en de afdeling Forwarding mee op te bouwen? Dan heeft DHL Freight in Eindhoven de juiste baan voor jou!
Wat ga je doen:Geen dag is hetzelfde: je hebt o.a. contact met onze DHL terminals in het buitenland en collega's van over de hele wereld, er wordt veel in de Engelse taal met elkaar gesproken. Je zorgt er ook voor dat alles volgens de juiste procedures in de systemen wordt verwerkt zodat overal de juiste informatie opgehaald kan worden.   Denk hierbij aan het maken van laadlijsten, het koppelen van de zendingen, het definitief maken van de los- en laadlijsten en het bepalen van de ladingsvolgorde. Ook maak je in ons CRM systeem de vrachtbrieven op. Een afwisselende en verantwoordelijke rol dus!
Jouw dagelijkse werkzaamheden:Er komen meerdere administratieve handelingen kijken in deze veelzijdige functie. Je bent de schakel tussen de planning en onze chauffeurs en je zorgt ervoor dat de chauffeurs met de juiste informatie, zoals laadlijsten en rittenlijsten, hun route z.s.m. weer kunnen vervolgen.
 • Transport zendingen voorbereiden en op een accurate wijze afhandelen voor een juiste en snelle doorgang van het logistieke proces
 • Zorgdragen voor de diverse bijkomende administratieve handelingen, zoals documentatie en facturatie 
 • Afwisselend ook balie werkzaamheden waarbij je de (internationale) chauffeurs ook persoonlijk te woord staat
 • Onze wisselende werktijden bestaan uit twee shifts variëren van 06:00 uur tot ca. 00:30 uur van maandag t/m vrijdag. Waarbij je eens in de vier weken een late avonddienst werkt. In de weekenden ben je lekker vrij. 
Dit ben jij: Je wilt je carrière beginnen in de logistiek of je neemt enige ervaring mee vanuit een vergelijkbare logistieke functie, bijvoorbeeld op een afdeling Expeditie als Expediteur of logistiek administratief medewerker. Je bent iemand die de processen kan overzien en jij pakt daarin de taken op die nodig zijn. Dit geeft aan dat je stressbestendig om kan gaan met de werkzaamheden. Terwijl je de kwaliteit van jouw taken niet uit het oog verliest is voor jou een tweede natuur. Daarnaast weet jij met jouw positieve instelling jouw collega's mee te nemen en weet je van elke dag weer een succes te maken. Het werken in wisselende ploegen is voor jou geen punt.
 • Een afgeronde opleiding op MBO niveau 4, bij voorkeur richting de logistiek, transport of vergelijkbaar. 
 • Kennis van douane zaken is een pré.
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijk kennis van de Nederlandse taal, Duits en/of Pools is een pré
 • Passie voor een functie in de transport en/of logistieke wereld van DHL Freight.

Aandacht voor jou, Beloofd!Niet zomaar een baan. Eigenlijk gebruiken we liever het woord carrière. Bij DHL Freight groei je en ontwikkel je je eigen loopbaan. We bieden je een werkplek waar je ambities waar kunt maken en waar je de ruimte krijgt om door te groeien. Hoe dat voor jou gaat uitpakken? Laat het maar zien! Omdat we je waarderen bieden wij jou: 
 • Een fulltime functie; daar hoort uiteraard een goed salaris bij EUR 2.400 en EUR 2.900,-, passend bij jouw kennis en ervaring.
 • 25 vakantiedagen en de mogelijkheid om bij te kopen.
 • Cao à la carte: een persoonlijk budget dat je naar keuze kunt besteden. Je kunt dit omzetten in vakantiedagen of het bedrag maandelijks uit laten betalen bovenop je salaris.
 • Een onregelmatigheidstoeslag voor het werken in de avond na 18:00 uur 30% toeslag. 
 • Een duurzaam en vitaliteit inzetbaarheidsbudget, welke vrij te besteden ten behoeve van jouw persoonlijk ontwikkeling .
 • Goede pensioen voorzieningen
 • Collectieve zorgverzekering
 • We volgen ons eigen cao DHL Logistics
 • Extra Benefits, zoals korting op leuke uitjes en/of producten naar keuze
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling bij een robuuste werkgever middels diverse opleidingsmogelijkheden
 • Reiskostenvergoeding volgens ons cao.
 • Medewerkers t/m 35 jaar kunnen zich aansluiten bij Young DHL: alles in het teken van persoonlijke ontwikkeling, loopbaanontwikkeling, kennis en teamopdrachten!
 • Een gezellige werkomgeving, waar naast hard werken ook oog is voor jouw als persoon
Dit is DHL Freight:DHL Freight, wij zijn de wegtransportexperts. DHL Freight Nederland biedt Europees B2B wegtransport voor pallets, groupage, gedeeltelijke of volledige vrachtwagenladingen. Als wereldwijd opererend bedrijf beschouwen wij de diversiteit van onze medewerkers als een ware kracht. Onze organisatie verenigt mensen uit een breed scala van culturele achtergronden - allemaal met verschillende vaardigheden, ervaringen en zienswijzen. Wij moedigen een werkomgeving aan waar niemand wordt uitgesloten, gebaseerd op wederzijds respect, openheid, eerlijkheid, vertrouwen en samenwerking om de hoogst mogelijke productiviteit, creativiteit en efficiëntie te bereiken.Wij geloven dat iedereen bij DHL Freight kan bijdragen aan ons gezamenlijke succes. Iedereen is anders, samen zijn wij succesvol.
Interesse?Ben je enthousiast en wil je in aanmerking komen voor deze functie? Dan ontvangen we graag jouw CV en motivatie. Mocht je vragen hebben over deze vacature dan kun je contact opnemen met Adriana Asboth, Recruiter via [stuur een e-mail]Een assessment is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Het assessment wordt ook gebruikt voor jouw persoonlijke ontwikkeling binnen DHL.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van DHL Nederland