Tata Steel

PMO support duurzaamheid

Details van de functie

Logo Wil jij werken in het hart van de grootste energietransitie van Nederland? Jij stelt de directie in staat om de CO2 uitstoot te halveren en duurzaam staal te produceren.

Wat ga je doen?

In deze functie krijg je de kans je kennis op project management gebied op te doen. Deze ervaring kun je in je verdere loopbaan zeer goed benutten. Als onderdeel van het programma management team speel je een belangrijke rol bij de voortgang van de duurzaamheidstransitie die Tata Steel richting 2030 gaat maken. Jouw werk stelt de stuurgroepen in staat om tijdig besluiten te nemen. In een agile werkaanpak bewaak jij de milestones die leiden tot de decarbonisatie van ons staalmaakproces. Je schakelt veel met je mede programma management leden en de zogenaamde workstream leads; senior leaders die binnen hun aandachtsgebied - zoals bijvoorbeeld asset management, energie, strategie en vergunningen - verantwoordelijk zijn.

Welke werkzaamheden voer jij als PMO support uit?
 • Als onderdeel van het programma management team maak jij de inschatting hoe de veelheid aan stakeholders met elkaar in contact zijn. De ene keer is dat een vaste meeting cadence, de andere keer organiseer je een workshop of andere bijeenkomsten.
 • Jij borgt de kwaliteit van de vergaderstukken. Jij zorgt er bijvoorbeeld voor dat de actielijst van de voorgaande vergaderingen up to date is en dat alle documentatie goed is vastgelegd na afloop.
 • De weekstarts en andere meetings over vergroening en verduurzaming van het staal maken verlopen effectief doordat jij de stukken goed hebt voorbereid en de juiste deelnemers hebt uitgenodigd.
 • Jij verzorgt de onboarding en offboarding van de projectleden in samenwerking met de HR business partner en zorgt er voor dat het project team ook echt als team samenwerkt en bewaakt de cohesie van het team.

Wat maakt de functie aantrekkelijk?
 • In deze rol zie je de grote lijnen, dwarsverbanden en consequenties op het gebied van planningen en legt deze overtuigend vast. Je bereidt vergaderingen en presentaties voor waar deze onderwerpen besproken worden en waar ook de beslissingen vallen.
 • Je zit in deze rol dicht op het vuur om de strategie en transitie van Tata Steel als toonaangevend bedrijf in de staalindustrie verder vorm te geven. De ambitie is om schoon, groen en circulair staal te gaan produceren en vermarkten. De strategie wordt verder uitgewerkt en jij bent daar een belangrijk onderdeel van door de project documentatie en genomen besluiten te op te halen en te borgen.

Herken jij jezelf hierin?

Door de unieke en uitdagende werkomgeving vragen we wel wat van je, daarom:
 • Heb je een afgeronde HBO in bij voorkeur een technische richting, eventueel aangevuld met een MSc in Business Administration
 • Kan je snel schakelen tussen verschillende onderwerpen en taken;
 • Voel jij je op je plek in een klein team binnen een zeer groot programma dat flexibel acteert;
 • Weet je met overwicht, initiatief en met voldoende interactie en tactisch gedrag mensen mee te nemen in het proces van verbeteren en beheren;
 • Werk jij gestructureerd en kun je goed overweg met Excel, Teams en/of andere documentatiesystemen;
 • Stel je je op als teamspeler en zijn je communicatievaardigheden sterk ontwikkeld (zowel gesproken als geschreven).

Wat bieden wij jou?

Een baan waarbij je met je collega's op ons 1500 voetbalvelden grote bedrijfsterrein, kunt schakelen. In deze leuke functie bieden wij je onder andere:
 • Volop uitdaging: iedere dag is anders doordat je continu aan nieuwe klussen en projecten werkt.
 • De zekerheid van een grote organisatie. Zo hebben wij een eigen cao waarin de afspraken staan vastgelegd.
 • Je kunt een goede werk-privé balans hanteren doordat je deelneemt aan de flexuren regeling. Je kunt hiermee tijd voor tijd sparen en zelfs voor extra vrije dagen per jaar.
 • Standaard minimaal 36 vrije dagen per jaar: 26 vakantiedagen en 10 ADV dagen
 • Je ontvangt een basis maandsalaris dat afhankelijk van opleiding en ervaring tussen EUR3200,- en EUR 6300,- bruto ligt.
 • 10% vaste toeslagen per jaar: een vaste eindejaarsuitkering van 2% en 8% vakantietoeslag en daar bovenop nog een variabele winstdeling..
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een tegemoetkoming in je ziektekosten en een onkostenvergoeding.
 • Wordt 70% van je pensioenpremie betaald door Tata Steel.

Daarnaast is vitaliteit en gezondheid belangrijk, dus je kunt korting op een sportschoolabonnement krijgen. Bovendien ben je in de mogelijkheid om deel te nemen aan gezamenlijke sportactiviteiten, zoals o.a. golf, wielrennen, hardlopen en roeien.

Wat is jouw werkomgeving?

Jouw team:

Jij maakt deel uit van het Sustainability team van Tata Steel Nederland. Dit team kenmerkt zich door: het samenwerken met anderen, de passie om complexe problemen op te lossen en de analytische en pragmatische aanpak. Daarnaast werk je mee aan de vergroening van de Nederlandse industrie en aan een oplossing voor de toekomst.

Je rapporteert aan de Lead PMO.

Solliciteren of meer weten?

Spreekt deze vacature je aan? Solliciteer dan direct! Als je nog vragen hebt of eerst meer informatie wilt hebben, neem dan contact op met Edwin Reij Corporate Recruiter. Je kunt appen of bellen op [klik hier voor het telefoonnummer] .
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Tata Steel