DHL Nederland

Teamleider Transport

Details van de functie

Logo DHL in Zwolle zoekt een teamleider die ervoor zorg draagt, dat het distributieproces tot aan de klant efficiënt en zonder problemen verloopt. Je bent dispatcher, planner en coach in één. Houd je van afwisseling en uitdaging? Lees dan snel verder!

Dit ga je doen

Als teamleider bij DHL in Zwolle geef je dagelijks operationeel leiding aan een groep chauffeurs. In deze functie ben je verantwoordelijk voor de coördinatie van logistieke processen en zorg je voor een goede afstemming en samenwerking. Je plant routes, lost ad hoc uitdagingen op en zorgt ervoor dat onze chauffeurs op je kunnen rekenen. In alles wat je doet heb je een duidelijk einddoel voor ogen; een tevreden klant. Ook coach je het team en draag je bij aan continue optimalisatie van het logistieke proces.

Je bent zowel een avond- als een ochtendmens want het logistieke proces draait 24 uur per dag door. Je werkt in verschillende diensten waarbij elke dienst een andere focus heeft. Zo zorg je de ene week tijdens een vroege dienst dat de chauffeurs met een goed gevoel op pad gaan. De andere week in de late dienst vang je de chauffeurs op bij terugkomst en neem je de dag met ze door en verwerkt de administratie. Ook nachtdiensten worden onderdeel van jouw rooster, maar daar zul je in eerste instantie niet op worden ingepland. In die dienst maak je de planning voor de komende dag. Je werkt van maandag tot en met vrijdag, dus in het weekend ben je lekker vrij!

Een baan om trots op te zijn

Een geboren leider! Je bent een teamplayer, maar staat ook stevig in je schoenen. Je houdt je hoofd koel wanneer je een medewerker of directe collega aan moet spreken en je stelt eenvoudig prioriteiten. Daarnaast beargumenteer je jouw beslissingen om het team mee te nemen. Jij ziet verbeterpunten in het proces en hebt het lef om direct actie te ondernemen; alles op alles om iedere dag op het juiste tijdstip de juiste pakketten en pallets op de juiste plek af te leveren. Uiteraard ben je flexibel en bereid in diverse diensten te werken. Daarnaast beschik je over:

? Mbo niveau 4 werk- en denkniveau;

? Ervaring in de logistiek is een pre;

? Goede communicatieve vaardigheden;

? Analytisch vermogen (maakt de vertaalslag van data naar acties);

? Leidinggevende ervaring, bij voorkeur in de transport en logistiek.

Een baan om trots op te zijn!

En niet zomaar een baan. Eigenlijk gebruiken we liever het woord carrière. Bij DHL groei je en ontwikkel je jouw eigen loopbaan. We bieden je een werkplek waar je ambities waar kunt maken en waar je de ruimte krijgt om door te groeien. Hoe dat voor jou gaat uitpakken? Laat het maar zien! Jij krijgt in ieder geval:

? Een goed salaris tussen de EUR 2.395,- en EUR 3.114,- bruto per maand exclusief vakantiegeld, afhankelijk van jouw kennis en ervaring;

? CAO a la carte, hierbij krijg je budget wat je in kunt zetten voor een maandelijkse toeslag, of 4,5 extra verlofdagen per jaar;

? Diverse ontwikkelmogelijkheden;

? En uiteraard een afwisselende en veelzijdige job vol uitdagingen!
DHL: vol ambitie

We zijn trots dat we uitgeroepen zijn tot grootste logistieke dienstverlener wereldwijd. Net zo trots zijn we op ons werk en onze werknemers. We zijn ambitieus en daarom bieden we mensen geen baan, maar een carrière. Persoonlijke ontwikkeling wordt gestimuleerd en doorgroeimogelijkheden zijn volop aanwezig. Met meer dan 500.000 werknemers, verdeeld over 220 landen en met ruim 9000 Nederlandse collega's is DHL Parcel echt een wereldmerk. En dit jaar zelfs uitgeroepen tot Top Employer!

Maar bij DHL draait het om meer dan alleen logistiek. We willen de wereld een stukje beter maken. Hoe? Door focus te leggen op diversiteit en inclusiviteit. Omdat we allemaal verschillend zijn, zijn we samen succesvol.

Ook werken we samen aan een groenere wereld door middel van onze Go Green initiatieven door focus te leggen op duurzaamheid. Wil je meer weten over de cultuur van DHL Parcel? Kijk dan op www.werkenbijdhl.nl/dhl-parcel

Solliciteren

We ontvangen graag je CV en motivatiebrief.

Voor vragen kun je contact opnemen met Demi Horters (Recruiter).

Telefoonnummer: [klik hier voor het telefoonnummer]

Email: [stuur een e-mail]
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van DHL Nederland