DHL Nederland

Warehouse Manager

Details van de functie

Logo Begin 2022 heeft DHL Freight Nederland een nieuwe Terminal geopend in Houten. Een Terminal van maar liefst 9.000m2, 28 loading doors en met meer dan 50FTE werkzaam om onze klanten optimaal te kunnen bedienen. Voor deze nieuwe Terminal zijn wij op zoek naar een Warehouse Manager die de eindverantwoordelijkheid draagt voor Warehouse in Houten. Een unieke kans!†

Als Warehouse Manager ben je verantwoordelijk voor het complete warehouse team van 20 ŗ 25 medewerkers en stuur je direct 3 supervisors aan binnen het warehouse in Houten. Je rapporteert direct aan de Terminal Based Operations Manager†en je maakt onderdeel uit van het lokale MT. Je bent verantwoordelijk voor het leiden van de uitvoerende processen in de loods en het realiseren van jaardoelstellingen gericht op kwaliteit, optimaal rendement en klanttevredenheid.†

De deuren van deze nieuwe loods zijn nog maar net open. De grootste uitdaging zit hem in het in kaart brengen van de warehouse processen vandaag de dag en het optimaliseren hiervan. Naast de verwachte groei voor deze nieuwe locatie.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Je fungeert als sparringpartner op strategisch niveau en vertaalt het strategisch beleid naar een jaarplan.
 • Je formuleert de financiŽle kwaliteitsdoelstellingen en bewaakt de performance van de afdeling.
 • Je signaleert problemen, risico's in de in- en externe omgeving, knelpunten in werkprocessen en je controleert de verdeling tussen vaste en flex medewerkers.
 • Je bepaalt prioriteiten en communiceert deze met o.a. de warehouse supervisors en de TBO Manager.
 • Uitvoerende processen in de loods toets je op optimale efficiŽntie en effectiviteit.
 • Je ziet toe op het juiste gebruik van hulpmiddelen (heftruck, EPT, scanners, voorzieningen). Zodat het beleid t.a.v. veiligheid en doelmatig middelen gebruik wordt gerealiseerd.

Dit ben jij

Je bent een gedreven en ervaren manager, klantgericht, stressbestendig en analytisch ingesteld. Je bent mensgericht met goede communicatieve vaardigheden voor het onderhouden van in- en externe contacten en hebt een effectief probleemoplossend vermogen.

Jouw achtergrond

 • Een relevante afgeronde HBO opleiding bijvoorbeeld richting logistiek
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in de transportsector, op het gebied van expeditie in het bijzonder†
 • Leidinggevende ervaring
 • Ervaring op het gebied van douane zaken en ADR
 • Ervaring met logistieke processen en warehousing, crossdock
 • Uitstekende sociale- en communicatieve vaardigheden en leiderschapskwaliteiten
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift

Dit bieden wij:

We bieden jou niet zomaar een baan, wij zeggen liever een carriŤre bij de wereldwijde marktleider in de logistiek. Top Employer van het jaar 2020, 2021 en 2022. Bij DHL Freight ontwikkel je je eigen loopbaan. Hier zit uiteraard een mooi en uitgebreid arbeidsvoorwaarden pakket bij zoals:

 • Je werkt in deze functie fulltime (40 uur); daar hoort een goed salaris, afhankelijk van kennis en ervaring.†
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een laptop en telefoon
 • Minimaal 25 vakantiedagen
 • CAO ŗ la carte: extra secundaire arbeidsvoorwaarden die naar wens samen te stellen zijn. Denk hierbij aan extra vakantiedagen (6 dagen bij een fulltime dienstverband) of een maandelijkse aanvulling op jouw salaris
 • Een ?duurzaam en vitaliteit inzetbaarheidsbudget?, welke vrij te besteden is voor jouw persoonlijke ontwikkeling of vitaliteit.
 • Een goede pensioensregeling

Dit is DHL Freight

DHL Freight, wij zijn de wegtransportexperts. DHL Freight Nederland biedt Europees B2B wegtransport voor pallets, groupage, gedeeltelijke of volledige vrachtwagenladingen.† www.freight.dhl

Als wereldwijd opererend bedrijf beschouwen wij de diversiteit van onze medewerkers als een ware kracht. Onze organisatie verenigt mensen uit een breed scala van culturele achtergronden - allemaal met verschillende vaardigheden, ervaringen en zienswijzen. Wij moedigen een werkomgeving aan waar niemand wordt uitgesloten, gebaseerd op wederzijds respect, openheid,† eerlijkheid, vertrouwen en samenwerking om de hoogst mogelijke productiviteit, creativiteit en efficiŽntie te bereiken.

Wij geloven dat iedereen bij DHL Freight kan bijdragen aan ons gezamenlijke succes. Iedereen is anders, samen zijn wij succesvol.

Interesse?

Ben je enthousiast en wil je in aanmerking komen voor deze functie? Dan ontvangen we graag je CV en motivatie. Mocht je vragen hebben over deze vacature dan kun je contact opnemen met Suzanne van Rijn, Recruiter via [stuur een e-mail]
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van DHL Nederland