Tata Steel

Meetspecialist Procesmetingen

Details van de functie

Logo Affiniteit met meten ůf ontzettend nieuwsgierig naar het doen van metingen in een complexe, industriŽle omgeving? Dan zou deze functie iets voor jou kunnen zijn!

Wat ga je doen?

Als Meetspecialist bij de procesmeetgroep voer je onderzoeksmatige en/of onderhoudsgerichte metingen uit met diverse apparatuur aan zeer uiteenlopende installaties. Deze installaties variŽren van elektrische ruimtes tot aan een verdeelbak waar vloeibaar staal in wordt gegoten. Deze metingen voer je altijd uit samen met een collega. Vervolgens wordt na analyse een schriftelijke rapportage aan de klant, de fabrieken, gestuurd met bevindingen en eventuele aanbevelingen. Door deze metingen krijgen onze klanten en wijzelf meer inzicht in de wijze waarop installaties werken. Op deze manier kunnen bijvoorbeeld (complexe) problemen opgelost worden.

Wat maakt deze functie uniek?
 • Je komt op de meest bijzondere locaties van het terrein. Je werkt +-50% van de tijd op kantoor en de andere helft ben je op het terrein metingen aan het uitvoeren. De ene dag sta je op het dak bij een schoorsteen en de volgende dag sta je bij een oven.
 • Je gaat uiteenlopende metingen uitvoeren. Hierbij kun je denken aan flowmetingen, gasmetingen, drukmetingen, stofconcentratiemetingen, infrarood- of elektrische metingen.
 • Je staat dagelijks in contact met verschillende fabrieken en collega's die elk hun eigen uitdagingen hebben op het gebied van metingen. De zware industrie waarin je komt te werken kan gepaard gaan met hoge temperaturen en andere extreme omstandigheden. Onder dit soort omstandigheden ben jij de specialist die een oplossing bedenkt om tot een veilige en nauwkeurige meting te komen.
 • Je draagt bij aan een veilige omgeving en beschermt daarmee je collega's en de leefbaarheid van naastliggende gemeenten.

Met ondersteuning van ervaren meetspecialisten ga je gaandeweg zelfstandig metingen en analyses uitvoeren bij de klanten. Vervolgens groei je naar een adviserende rol en krijg je de mogelijkheid om andere aspecten van het vakgebied te leren kennen. Wij vragen je om up-to-date te blijven over de nieuwste trends & ontwikkelingen, zodat we de afdeling naar een hoger niveau kunnen brengen. Ook waarderen we het als je nieuwe initiatieven en ideeŽn inbrengt. Daarnaast verwachten we van jou dat je een goed netwerk onderhoud met onze projecten organisatie (PTC) en research en development (R&D) en bewaak je de kwaliteit van de adviesrapporten die we sturen naar de klanten.

Ook binnen Tata Steel gaan wij mee de laatste onwikkelingen op gebied van (draadloze) sensoren, LORA en Internet of Things. Wij merken dat meer en meer klanten behoefte hebben aan conditie monitoring en bewaking van bepaalde installaties en processen. Wij verwachten binnen deze rol dat jij dit soort (complexe) projecten kunt begeleiden. Op termijn ben je in staat bent dit samen met de klant op te zetten. Hiervoor ga je in gesprek met de klant en ben jij de denktank die beoordeelt wat voor sensor het beste past bij (complexe) situaties waar de klant mee te maken heeft.†

In deze functie krijg je de vrijheid om zelfstandig, binnen de kaders van de afdeling, jezelf te ontwikkelen. Als jij technisch inzicht hebt, leren wij je graag de rest, zodat je kunt uitgroeien tot een kenner in meettechniek. Met ondersteuning van ervaren meetspecialisten leer je de wereld van industrieel meten verder kennen en ga je op termijn zelfstandig metingen uitvoeren bij klanten. We bieden je daarnaast de mogelijkheid om mee te denken in de aanschaf van meetapparatuur om ons voor te bereiden op de toekomst. Het kan je niet ontgaan zijn dat we bezig zijn om op termijn groener staal te produceren. Om ons voor te bereiden op de toekomst ga je samen met jouw collega's ervoor zorgen dat onze afdeling en bedrijf toekomstbestendig is.

Herken jij jezelf hierin?

Wij zorgen ervoor dat jij je thuis voelt en jezelf kunt ontwikkelen tot meetspecialist van de toekomst. Bij Tata Steel vinden we het van belang dat jij jezelf blijft uitdagen.
 • Heb je een HBO-diploma op het gebied van natuurkunde, werktuigbouwkunde, mechatronica, elektrotechniek of procestechnologie, aviation of vergelijkbare technische studie.
 • Heb je een hoog veiligheidsbesef en neem je jouw collega's hierin mee.
 • Ben je handig met Excel en in staat om data te analyseren en interpreteren om vervolgens berekeningen en tabellen te maken.
 • Je bent in staat om problemen op een adequate wijze te analyseren en doorgronden en gaat complexe vraagstukken niet uit de weg.
 • Je vindt het leuk om je te gaan verdiepen in meettechniek. Daarnaast heb je interesse in de werking en het onderhoud van installaties en wil je jouw kennis op dit gebied graag verder ontwikkelen.†
 • Ben je in het bezit van rijbewijs B of ben je bezig met het behalen van je rijbewijs.

Wat bieden wij jou?

 • Een basis maandsalaris dat afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal EUR6.621 bruto per maand bedraagt.
 • 10% vaste toeslagen per jaar: een vaste eindejaarsuitkering van 2% en 8% vakantietoeslag
 • En daar bovenop nog een variabele winstdeling.
 • Je kan ervoor kiezen om 5 x 7,5 uur te werken of 4 x 9,25 uur. De keuze is aan jou!
 • Een goede werk-privť balans doordat je deelneemt aan de flexuren regeling.
 • Standaard 37,5 vrije dagen per jaar: 23 vakantiedagen en 11,5 ADV dagen.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een tegemoetkoming in je ziektekosten en een onkostenvergoeding.
 • Dat 70% van je pensioenpremie wordt betaald door Tata Steel.

Wij vinden vitaliteit en diversiteit bij onze medewerkers belangrijk. Daarom krijg je niet alleen een tegemoetkoming in de zorgkosten, maar bieden wij je ook korting op een sportschool abonnement ťn kun je deelnemen aan de gezamenlijke sportactiviteiten, zoals o.a. golf, hockey, hardlopen en roeien.

Wat is jouw werkomgeving?

Jouw team:

Jouw team, IMA (installatiegedrag, metingen en advies), bestaat uit meerdere meetdisciplines die in meer en mindere mate overlappen. Zowel trillingsmetingen, geodesie als procesmetingen vallen onder IMA. In dit team ga jij je bezighouden met procesmetingen, maar je kunt je daarnaast ook bekwamen in de andere meetdisciplines. Het team bestaat uit †20 specialisten met passie voor hun vak dat zich continu ontwikkelt.

Jouw afdeling:

HTD Maintenance Services, waar in circa 800 mensen werken, bestaat uit meerdere afdelingen met elk hun eigen specialisme op het gebied van onderhoud en techniek. Binnen Tata Steel in IJmuiden is de HTD dť uitvoeringsorganisatie voor het planmatig onderhoud en oplossen van storingen. Bijzonder aan het werken in deze afdeling is dat jouw collega?s in de verschillende fabrieken naast collega ook je klanten zijn. Een echte HTD?er is het best te omschrijven als oplossingsgerichte technisch vakspecialist.

Solliciteren of meer weten?

Word jij enthousiast van een functie met veel diversiteit en vrijheid? Solliciteer dan direct! Als je nog vragen hebt of eerst meer informatie wilt hebben, neem dan contact op met Mike Herrebout, Corporate Recruiter, op telefoonnummer [klik hier voor het telefoonnummer] of stuur een Whatsapp bericht.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Tata Steel