Tata Steel

Associate Researcher

Details van de functie

Logo Wat ga je doen?

Als Associate Researcher bij het Klassieke Analyse Laboratorium voer je onderzoek uit op niet-routinematige monsters (vaak bij storingen in een proces, of afkomstig van R&D) en heb je een ondersteunende of coördinerende rol bij het oplossen van vraagstukken en problemen van opdrachtgevers (bijvoorbeeld een werkeenheid). Ook bied je met je kennis ondersteuning aan de interne laboratoriumgroepen en ontwikkel en optimaliseer je (nieuwe) analysemethoden. Door je opgedane kennis en ervaring wordt je kennisdrager op het gebied van verschillende ontsluitingstechnieken en op het gebied van spectroscopie, waaronder ICP-MS, ICP-OES en FAAS, maar ook andere expertisegebieden. Ook wordt je interne auditor.

Je werkt veelal in opdracht van werkeenheden en service-units. Jouw analyseresultaten zijn vaak essentiële informatie voor onderzoek, procescontrole, milieubeheer en productkwaliteit. Het is belangrijk om betrouwbare resultaten tijdig te leveren tegen minimale kosten. Je krijgt een afgemeten opleidingstraject om goed onderlegd je werk te kunnen uitvoeren.

Herken jij jezelf hierin?

Deze functie kent een hoog specialistisch karakter met een grote investering vanuit het bedrijf voor het ontwikkelen van de benodigde kennis. Daarom vragen we wel wat van je:
? Voltooide HLO (Hoger Laboratorium Onderwijs) met als afstudeerrichting analytische chemie.
? Ervaring met en kennis van ICP-MS en ICP-OES en andere spectroscopische technieken is een pré.
? Ervaring met en kennis van ontsluitingstechnieken is een pré.
? Je beschikt over goede praktische laboratoriumvaardigheden.
? Je hebt de bereidheid conform het opleidingsplan voor HLO-ers binnen PA ANA, aanvullende cursussen te volgen. Dit houdt in dat je een aantal interne en externe cursussen op HBO en HBO+ niveau volgt.
? Jouw communicatieve vaardigheden zijn zodanig dat je soepel kunt communiceren met een breed scala aan opdrachtgevers (van procesoperators uit de fabriek tot researchers van R&D) en met collega?s op MBO en HBO niveau.

Wat bieden wij jou?

? Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
? Volop doorgroeimogelijkheden, denk hierbij aan het volgen van cursussen en opleidingen en doorgroeien naar een hogere functie.
? Een salaris dat afhankelijk van je opleiding en ervaring maximaal EUR 5500 bruto per maand is.
? Naast een variabele winstdeling krijg je een vaste eindejaarsuitkering van 2% en 8% vakantietoeslag.
? Minimaal 26 vakantiedagen en 11,5 ADV-dagen
? Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een pensioenvoorziening, tegemoetkoming in je ziektekosten en een onkostenvergoeding.

Wat is jouw werkomgeving?

Jouw team
Je maakt deel uit van het Klassieke Analyse Laboratorium binnen het Analytical Demartment (ANA). De groep bestaat uit 6 analisten, 2 senior analisten, de groepchef en 3 associate researchers, waarvan jij er één bent.

Jouw afdeling
Binnen het Analytical Department wordt een breed scala aan chemische en fysische analyses uitgevoerd op grondstoffen, hulpstoffen, halffabricaten, eindproducten, (proces)vloeistoffen en (afval)waters en reststromen. Ook worden en bemonsteringen en preparaties uitgevoerd. Deze diensten worden geleverd bij steeds zwaardere eisen op het gebied van milieu, levertijd en nauwkeurigheid maar ook het aantal te analyseren elementen en dit alles binnen een veilige werkomgeving.
ANA hanteert een kwaliteitszorgsysteem en is door de Raad voor Accreditatie geaccrediteerd volgens NEN-EN-ISO/IEC 17025.

Het Analytical Department is een Centre of Excellence voor analytisch-chemische aspecten rond het staalmaakproces. Er wordt gewerkt met veel verschillende soorten analytische technieken variërend van relatief simpel tot behoorlijk complex. Op basis van de analyses worden o.a. de productieprocessen gecontroleerd en bijgestuurd. De beschikbaarheid van de laboratoriumapparatuur is dan ook van groot belang.
ANA is onderdeel van Product Analysis, de dienstverlener en hét expertisecentrum op het gebied van Chemical en Mechanical Testing, dat flexibel inspeelt op veranderingen op de Site IJmuiden en continu streeft naar verbetering in interne efficiency en automatisering met breed inzetbaar personeel.

Onze ambitie
Een groen, schoon en circulair staalbedrijf waar iedereen trots op is, dat is onze ambitie. We willen verbeteren hoe mensen over de hele wereld werken, leven en bewegen door middel van duurzaam staal. Om dit te laten slagen hebben we talenten nodig zoals jij. Maak jij samen met ons werk van de toekomst?

Solliciteren of meer weten?

Word jij enthousiast? Solliciteer dan direct online! Wil je nog extra informatie neem dan contact op met onze recruiter Megan Kuhne via [klik hier voor het telefoonnummer] of per mail op [stuur een e-mail].
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Tata Steel