Bouwmaat

Merchandising Data Manager

Details van de functie

Logo Wat breng je mee?

Ownership pakken is voor jou vanzelfsprekend. Je begrijpt de complexiteit van de opdrachten en bent erg data gedreven. Je bent leergierig en durft jezelf te tonen. Naast dat je goed feedback kunt geven, ontvang je het ook als een cadeau.

Verder vragen wij:

 • WO werk- en denkniveau;
 • Een afgeronde HBO-opleiding in de richting van Business Information Technology, Informatica, Bedrijfsinformatica of Bedrijfskunde;
 • Minimaal 3 jaar werkervaring op het gebied van stamdata beheer;
 • Kennis van PIM, ERP of vergelijkbare systemen en ervaring met master data management.

Wat krijg je terug?

Als Merchandising Data Manager maak je deel uit van de afdeling Inkoop, Categoriemanagement en Artikeldata. Samen met een team van 4 specialisten zorgen jullie voor een zo hoog mogelijke kwaliteit en efficiëntie van de informatiestoom. Daarnaast schakel je veel met andere interne contacten, zoals het inkoopteam en Categorie Managers én sta je geregeld in contact met klanten.

Verder bieden wij:

 • Een brutosalaris tussen de € 4.113,- en € 5.142,-,- per maand op basis van 40 uur per week;
 • Een functie voor 40 uur per week;
 • Bonus tot 12% bij goed presteren; waarvan de helft gegarandeerd;
 • Reiskostenvergoeding en thuiswerkvergoeding;
 • Mobiele telefoon, laptop en faciliteiten om je thuiswerkplek in te richten;
 • Pensioenregeling, waarbij je zelf flexibel kunt sparen;
 • 26 vakantiedagen + 3 extra dagen op het moment dat je een jaar niet ziek bent geweest;
 • Tot 20% personeelskorting op alle producten die we verkopen;
 • Volop studiemogelijkheden, waaronder cursussen die je kunt volgen via Bouwplaats, ons digitale opleidingshuis;
 • In het kader van duurzame inzetbaarheid bieden wij je een gepersonaliseerd vitaliteitsprogramma;
 • Informele werksfeer waar ruimte is voor borrels en uitjes georganiseerd door onze actieve personeelsvereniging;
 • Flexibele werkuren af te stemmen op je professionele en privé behoeften, waarbij je het merendeel van je tijd doorbrengt in een omgeving waarin jij de beste prestaties levert.

Wat ga je doen?

Jij, de Merchandising Data Manager, bent verantwoordelijk voor het creëren en onderhouden van het beleid op het gebied van assortimentsinformatie. Jij maakt de vertaling van strategie naar structuren en werkwijzen. Als er standaarden van de data pools wijzigen, ben jij degene die kijkt hoe wij deze wijzigingen in ons datamodel en proces kunnen integreren.

Jij bent volledig gericht op vernieuwing. Jij denkt na over hoe zaken slimmer en effectiever kunnen en vertaalt dit door in de data en de processen. Komt er een foutmelding binnen? Dan zoek jij tot in de puntjes uit waar dit door komt en wat de oplossing hiervoor is. Daarnaast spar je veel met je collega’s. In vergaderingen bespreken jullie de soorten applicaties en zorgen dat deze continu worden geoptimaliseerd.

Van verschillende applicaties ben jij de productowner. Denk hierbij aan systemen als PIM en ERP. Jij zorgt dat deze zo optimaal mogelijk worden ingezet. Ook ben je verantwoordelijk voor het kiezen van de juiste datapools. Jij bepaalt aan welke criteria deze moeten voldoen en zorgt voor een zo hoog mogelijke kwaliteit. Data loopt als een rode draad door ons bedrijf en wordt bij veel processen gebruikt, wat maakt dat jouw werkzaamheden een grote impact hebben binnen de organisatie.

Je bouwt meer op bij Bouwmaat

Wie zijn wij?

Bouwmaat is met haar 50 vestigingen door heel Nederland dé groothandel voor de vakman in de herstel-, renovatie- en onderhoudsmarkt. Onze producten en diensten helpen onze klanten slimmer bouwen. Bij Bouwmaat maak je deel uit van een ambitieus en professioneel team en krijg je genoeg ruimte om jezelf te ontwikkelen. Ambitie, betrokkenheid, collegialiteit, transparantie en vakmanschap zijn belangrijke kenmerken van onze organisatie. Kortom, een gedreven organisatie met een sociale en resultaatgerichte cultuur.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Bouwmaat