Tata Steel

Teamleider Gasinspecties

Details van de functie

Logo Wil jij een rol spelen in de ontwikkeling van jouw teamleden om de afdeling toekomstbesteding te maken voor digitale innovaties?

Wat ga je doen?

Als Teamleider Gasinspecties ben je de drijvende kracht achter een team van 10 inspecteurs die zich bezig houden met inspecties aan gasvoerende leidingen. Pijpleidingen lopen door de vele fabrieken en installaties van de site IJmuiden, de "aderen van de fabriek" wordt het ook wel eens mooi gezegd. Gasvoerende pijpleidingen zorgen er voor dat onze stookinstallaties worden voorzien van brandstoffen, maar kunnen ook juist een rol als koeling van equipement of bescherming van materialen vervullen. Van essentieel belang dus voor onze processen. Als Teamleider Gasinspecties ben je in staat om jouw team te coachen en motiveren. Ook lever je een actieve bijdrage aan het continu verbeteren van de afdelingsprestaties. Verder verwachten we van je dat de samen met de klant, de fabrieken, verbeterkansen uitwerkt en implementeert. Hierbij kun je denken aan digitale inspectiemogelijkheden d.m.v. PowerApps. Maar ook ga je een belangrijke bijdrage leveren Tata Steel breed m.b.t. het vormgeven van het beleid op het gebied van inspecties.

SCIOS is een landelijk kwaliteitssysteem aangewezen door de overheid om het onderhoud en inspecties van gasvoerende installaties te reguleren. De afdeling waar je komt te werken is SCIOS gecertificeerd volgens scope 7.(brandstofleidingen). Deze certificering is van groot belang voor de site IJmuiden en als Teamleider ben je medeverantwoordelijk voor het in stand houden van deze certificering. Ook in het licht van de transitie naar groen staal waarbij, met name de gassen (aardgas en waterstof) een belangrijke rol gaan spelen.

Hoe ziet je dag er dan uit?
Om 07:00 uur start je de dag op met de ochtendwijding, een samenkomst met je team waar je met elkaar de prioriteiten in het werk aanbod van die dag bepaalt. Je bespreekt de veiligheidszaken en de resultaten van de rapportages die afgelopen week zijn opgesteld. Wekelijks staat er een overleg gepland met de afdeling Ordermanagement om nieuwe aanvragen voor inspecties te beoordelen op capaciteit en technische competenties. Daar kom jij aan bod om ervoor te zorgen dat de werkzaamheden goed verdeeld worden over het team van Inspecteurs. Samen met de coordinator en vaktechnisch specialist bespreek je hoe de kwaliteit gewaarborgd kan blijven. In de middag spreek je met een klant om te kijken welke kansen er zijn om de inspecties naar een hoger niveau te krijgen. Indien er nieuwe wet- en regelgeving is bespreek je met elkaar hoe deze kunnen worden geïmplementeerd.
Je sluit de dag af met een gesprek met één van de 10 teamleden om het te hebben over zijn/haar ontwikkeling in dit vakgebied en zijn ontwikkeling in het algemeen.

Wat deze functie bijzonder maakt:
 • Gasleidingen zijn er in diverse uitvoeringen en diameters en bevatten de bekende gassen als aardgas, zuurstof, waterstof en stikstof. Maar ook onze procesgassen, zoals kooks-, oxy- en hoogovengas. Al deze leidingen strekken zich kilometers lang uit over ons bedrijf, en dienen in topconditie te zijn en te blijven. En dat is waarom jouw rol als Teamleider van belang is!
 • Je komt voor projecten bij alle fabrieken op ons terrein en je hebt te maken met een enorme diversiteit aan techniek, waardoor je een zeer breed werkveld hebt en geen dag hetzelfde is.
 • Je gaat aan de slag met de implementatie van nieuwe en bestaande technieken zoals bijv. PowerApps om de afdeling toekomstbesteding te maken en een volgende slag te slaan in digitalisering.

Herken jij jezelf hierin?

 • Heb je een afgeronde mbo-4 opleiding in een technische richting, procestechniek of werktuigbouw.
 • Heb je een aantal jaren ervaring opgedaan in het onderhoud of in een productieomgeving.
 • Kennis van SCIOS, AG-ZP en Gasstations techniek is een pre
 • Kennis van flensmanagement is een pre.
 • Weet je effectief samen te werken en leiding te geven aan je collega?s.

Wat bieden wij jou?

 • Een basis maandsalaris dat afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal EUR4.636 bruto per maand bedraagt.
 • 10% vaste toeslagen per jaar: een vaste eindejaarsuitkering van 2% en 8% vakantietoeslag
 • En daar bovenop nog een variabele winstdeling.
 • Je kan ervoor kiezen om 5 x 7,5 uur te werken of 4 x 9,25 uur. De keuze is aan jou!
 • Een goede werk-privé balans doordat je deelneemt aan de flexuren regeling.
 • Standaard 33,0 vrije dagen per jaar: 23 vakantiedagen en 10,0 ADV dagen.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een tegemoetkoming in je ziektekosten en een onkostenvergoeding.
 • Dat 70% van je pensioenpremie wordt betaald door Tata Steel.

Wij vinden vitaliteit en diversiteit bij onze medewerkers belangrijk. Daarom krijg je niet alleen een tegemoetkoming in de zorgkosten, maar bieden wij je ook korting op een sportschool abonnement én kun je deelnemen aan de gezamenlijke sportactiviteiten, zoals o.a. golf, hockey, hardlopen en roeien.

Wat is jouw werkomgeving?

Jouw team:

Het team binnen de HTD bestaat uit een aantal zeer ervaren collega?s. Dat is wel prettig, omdat je veel van ze kunt leren. Je komt te werken in een jong en dynamisch team. Je werkt zoals gezegd altijd met een collega samen op een werkopdracht, maar dat wisselt wel geregeld. Je krijgt dus van alle collega?s wel een stuk kennis en ervaring mee. Je kunt op elkaar rekenen wanneer er druk op de ketel staat om een klus goed af te ronden.

Jouw afdeling:

HTD Maintenance Services, waar circa 800 mensen werken, bestaat uit meerdere afdelingen met elk hun eigen specialisme op het gebied van onderhoud en techniek. Binnen Tata Steel in IJmuiden is de HTD dé uitvoeringsorganisatie voor het inspecteren, planmatig onderhoud en oplossen van storingen. Een echte HTD?er is het best te omschrijven als oplossingsgerichte technisch vakspecialist.

Solliciteren of meer weten?

Ben jij klaar voor jouw volgende stap? Solliciteer dan direct! Als je nog vragen hebt of eerst meer informatie wilt hebben, neem dan contact op met Rustin Ramadhin, Corporate Recruiter, op telefoonnummer [klik hier voor het telefoonnummer] of stuur een Whatsapp bericht.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Tata Steel