WerkTalent

Freight Forwarder

Details van de functie

Logo Bedrijfsomschrijving
Onze opdrachtgever is een grote dienstverlener binnen de logistiek die zich bezighoud met oplossingen voor transport door heel Europa. Dit gaat met name over de weg, de zee en/of per spoor. Op dit moment werken er in totaal zo'n 3000 personeelsleden die er dagelijks voor zorgen dat de diensten optimaal benut worden. Naast het hoofdkantoor heeft onze opdrachtgever vier dochterondernemingen in de transport- en logistieke sector.

Functieomschrijving
Als ervaren freight forwarder hoeven wij jou natuurlijk niet meer te vertellen hoe een werkdag eruit ziet. Wel willen wij jou graag een overzicht geven van de werkzaamheden van deze functie bij onze opdrachtgever.

Onze opdrachtgever is op zoek naar een ervaren freight forwarder ter uitbreiding van het team. Hier ga je je bezighouden met alle activiteiten die te maken hebben met rail-, feeder-, en truckingdiensten binnen Europa. Ook draag je zorg voor het bestaande netwerk en beheer je de kosten van de transporten die al gepland zijn en maak je hierbij de kostenanalyses. Daarnaast heb je als freight forwarder veel contact met interne en externe leveranciers over de tariefafspraken en ga je je bezighouden met het aanbieden en beheren van de gemaakte afspraken. Verder ga je je bezighouden met de volgende werkzaamheden;

- Het assisteren van het management bij het opstellen van rapporten
- Bij het uitvoeren van je werk houd je rekening met de interne richtlijnen op het gebied van wetgeving en procedures
- Je zorgt ervoor dat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen en de nieuwe aangeboden diensten
- Overmaatse ladingen zijn voor jou geen probleem om te verwerken
- Je werkt mee aan diverse ad hoc-projecten

Ten slotte krijg je binnen de rol als freight forwarder de mooie kans om direct samen te werken met diverse collega's van veel verschillende business units. Ook werk je natuurlijk goed samen met je directe collega's. De focus in deze functie ligt op de Baltische Staten, het VK, Ierland en Iberia.

Zoals je kunt lezen is deze functie erg afwisselend, dat maakt het juist zo leuk! Lijkt het jou een leuke functie en ben je benieuwd wat je ervoor terug krijgt als je aan de slag zou gaan? lees dan snel verder!

Functie-eisen
Een echte ervaren rot, dat ben jij! Met je afgeronde opleiding in de richting van logistiek/bedrijfseconomie en je 5 jaar relevante werkervaring ben jij helemaal klaar om aan de slag te gaan in een nieuwe werkomgeving. Ook heb je al ervaring met het binnenhalen van new business en het ontwikkelen van nieuwe accounts. Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels, hierdoor zijn jouw communicatie skills super goed! Deze pas je ook toe op de computer, je hebt kennis van verschillende IT systemen zoals Microsoft Office, CRM en TMS. Omdat je de klant zo goed mogelijk wilt helpen is het nodig dat je oplossingsgericht denkt, hier kun je al je creativiteit in kwijt. Je bent woonachtig in de omgeving van Rotterdam, Den Haag, Zoetermeer, Westland.

Herken jij jezelf in dit functieprofiel en ben je nog steeds enthousiast over deze functie? Lees dan snel verder om te kijken hoe je met ons in contact kunt komen.

Arbeidsvoorwaarden
Wanneer je aan de slag gaat bij onze opdrachtgever staat daar natuurlijk wat tegenover, dat is namelijk het volgende;

- Een salaris van EUR3750,- EUR4500,- bruto per maand o.b.v. ervaring
- Een reiskostenvergoeding van EUR0,19 per km
- Een fulltime functie
- Je treedt direct in dienst bij de opdrachtgever
- Uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren
- 25 vakantiedagen, 8% vakantiegeld en een positieve pensioenregeling
- Je werklocatie is in Rotterdam maar je zult ook af en toe thuis werken
- Diverse extra's waaronder een groepsverzekering
- Een gezellig team met een informele sfeer waarmee je regelmatig uitjes hebt

Zoals je ziet kun je veel verwachten, klinkt best goed toch? Lees snel verder om te kijken of je in het functieprofiel past!
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van WerkTalent