Tata Steel

Handlasser MIG/MAG

  • Vacature
MBO
  • Noord-Holland
IJmuiden
9 december 2023

Details van de functie

Logo Aan de slag als handlasser met de meest uiteenlopende werkstukken van 30 kilo tot ruim 40 ton. Geen dag is hetzelfde!

Wat ga je doen?

Je gaat aan de slag bij de Hoogovens Technische Dienst (HTD) op de afdeling Lasserij. Dat is in de centrale werkplaats van de HTD, de onderhoudsdienst van Tata Steel. Vanuit de fabrieken die op ons terrein staan, krijgt de HTD diverse machineonderdelen aangeboden. Als je je bedenkt dat wij meer dan tien verschillende fabrieken hebben staan, kun je je wel bedenken wat een diversiteit aan onderdelen dit zijn. Dat maakt deze functie zo bijzonder: het is veelzijdig en iedere dag kom je weer voor nieuwe, leuke uitdagingen te staan. Bij machineonderdelen kun je denken aan aandrijvingen, liftwagens, rollen en assen met alle toebehoren. Dit kan nieuwbouw zijn, maar ook bestaande onderdelen. Sommige wegen 30 kilo, andere kunnen zomaar een ton of 45 wegen.

In jouw functie als (hand)lasser zorg je ervoor dat alle werkstukken optimaal passend zijn voor functioneel gebruik. Daarnaast voer je alle voorkomende laswerkzaamheden uit ten behoeve van onderhoud-, reparatie-, en wijzigingswerkzaamheden aan verschillende soorten onderdelen. Wat in grote lijnen inhoudt het bepalen van de te gebruiken lastechniek of combinatie van technieken, alsmede het toepassen van verschillende lastechnieken, zoals Mig/Mag lassen of electrode lassen. Dit alles gebeurt volgens de voorgeschreven eisen en veiligheidsmaatregelen.

Het merendeel van jouw tijd zal je werkzaam zijn in onze werkplaats, maar het kan ook zijn dat je af en toe bij één van de fabrieken op locatie kunt komen te werken.

Wat deze functie bijzonder maakt?
? Wanneer je jouw werk secuur doet zal het eindproduct van hoge kwaliteit zijn en weer geruime tijd meekunnen draaien.
? Iedereen staat voor elkaar klaar wanneer er een klus is die wat hulp vraagt, daar hoeft niemand lang over na te denken.
? Je komt soms voor een uitdaging te staan om een werkstuk te kunnen bewerken, dat vraagt ook enige creativiteit van jou

Herken jij jezelf hierin?

In deze functie is een hoog veiligheidsbesef van groot belang, daarnaast:
? Heb je een volwaardig afgeronde MBO-3 opleiding richting werktuigbouw.
? Heb je bij voorkeur een aantal jaar ervaring in een technische werkomgeving .
? Heb je ervaring met laswerkzaamheden, bij voorkeur MIG/MAG.
? Ben je leergierig, gedreven en kun je goed gestructureerd werken.
? Ben je een echte teamspeler.

Wat bieden wij jou?

Vooral een functie waarin jij zelf midden in de techniek en uitvoering staat, maar in deze veelzijdige functie bieden wij je meer, namelijk:
? Je ontvangt een basis maandsalaris dat afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal EUR3.526,- bruto per maand bedraagt.
? 10% vaste toeslagen per jaar: een vaste eindejaarsuitkering van 2% en 8% vakantietoeslag
? Standaard 36 vrije dagen per jaar: 26 vakantiedagen en 10 ADV dagen.
? Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een tegemoetkoming in je ziektekosten en een onkostenvergoeding.
? Wordt 70% van je pensioenpremie betaald door Tata Steel.

Wij vinden vitaliteit bij onze medewerkers belangrijk. Daarom krijg je niet alleen een tegemoetkoming in de zorgkosten, maar bieden wij je ook korting op een sportschool abonnement én kun je deelnemen aan de gezamenlijke sportactiviteiten, zoals o.a. golf, wielrennen, hardlopen en roeien.

Wat is jouw werkomgeving?

Jouw team:
Je komt te werken in een team met een grote mix aan ervaring. De afdeling bestaat uit een handlasserij en een mechanische lasserij, waarbij jouw plek dus in de handlasserij is. Maar het komt ook wel voor dat er uitwisseling plaatsvindt omdat er meer of minder werk is in de ene afdeling, waardoor en door de andere afdeling wordt bijgesprongen. En dat geeft ook meteen aan dat het een afdeling is waar iedereen elkaar helpt waar nodig. In de pauzes wordt er over van alles gesproken, van werk gerelateerde zaken tot sport en de actualiteit in het nieuws. De start van de dag wordt in ieder geval gezamenlijk opgestart en dan wordt ook het werk verdeeld. Er zitten soms spoedklussen tussen, die door de reguliere planning heen gaan. Dat maakt het dynamisch en ook wel afwisselend.

Jouw afdeling:
HTD Maintenance Services, waar in circa 800 mensen werken, bestaat uit meerdere afdelingen met elk hun eigen specialisme op het gebied van onderhoud en techniek. Binnen Tata Steel in IJmuiden is de HTD dé uitvoeringsorganisatie voor het planmatig onderhoud en oplossen van storingen. Bijzonder aan het werken in deze afdeling is dat jouw collega?s in de verschillende fabrieken naast collega ook je klanten zijn. Een echte HTD?er is het best te omschrijven als oplossingsgerichte technisch vakspecialist.

Onze ambitie
Een schoon, groen en circulair staalbedrijf waar iedereen trots op is, dat is onze ambitie. We willen verbeteren hoe mensen over de hele wereld werken, leven en bewegen door middel van duurzaam staal. Om dit te laten slagen hebben we talenten nodig zoals jij. Maak jij samen met ons werk van de toekomst?

Solliciteren of meer weten?

Lijkt deze functie jou wel wat? Solliciteer dan direct! Als je nog vragen hebt of eerst meer informatie wilt hebben, neem dan contact op met Tommie Vogelsang, Corporate Recruiter, via [klik hier voor het telefoonnummer] .
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Tata Steel