DHL Nederland

Control Tower Officer

Details van de functie

Logo De zendingen van onze klanten zijn bij jou als Control Tower Officer in goede handen. Jij bent iemand die weet hoe je klanten ontzorgt en je streeft dag in en uit naar de hoogste kwaliteit, niet alleen voor onze klanten maar ook voor jouw afdeling. Je bent een kei in het houden van overzicht en weet goed prioriteiten te stellen. Dit samen met jouw hands-on mentaliteit maakt dat je je prettig voelt in een dynamische werkomgeving.

Als Control Tower Officer ben je onderdeel van een gedreven team gevestigd in Venlo. De Control Tower is een op zichzelf staande afdeling binnen Gerlach. De Control Tower ontzorgt onze large accounts volledig en regelen voor hun alle logistieke werkzaamheden. Samen met je collega's zorg je o.a. voor het voorbereiden en uitvoeren van het transport conform de afspraken met de klant. Je start de dag met het checken van de zendingen en in de middag start je al met de planning voor de volgende dag. Tussendoor behandel je inkomende e-mails, aanverwante administratie taken en telefoontjes en ben je in nauw contact met onze klanten.

Jouw dagelijkse werkzaamheden:

 • Zendingen voorbereiden en de uitvoering hiervan regelen; dit houdt in dat je boekingen voor het vervoer invoert in het systeem; je onderhoudt de contacten met leveranciers en transportdiensten; en je maakt prijsafspraken.
 • Administratieve afhandeling zoals het verwerken van facturen en douane gerelateerde zaken.
 • Proactief en tijdig informeren van onze klanten over de voortgang van het operationele proces en het geven van status updates over bijvoorbeeld facturen en levertijden.
 • Het blijven analyseren van het gehele proces en actief op zoek gaan verbeterpunten en deze ook in overleg met de leidinggevende omzetten tot actiepunten.

Dit ben jij:

Als Control Tower Officer kom je te werken in een dynamisch team. Je weet het overzicht te bewaren op de momenten dat het nodig is. Door jouw communicatieve vaardigheden weet je de klant perfect van dienst te zijn en ontzorg je onze klanten volledig. Je weet je mannetje te staan bij uitdagende vraagstukken en jouw collega's te betrekken bij een goede samenwerking.
Wat vragen wij van jou?

 • Je hebt minimaal een afgeronde MBO-opleiding
 • Kennis van de transsport sector en logistieke processen
 • Kennis van douanezaken en aanverwante documentatie
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • Stressbestendig, oplossingsgerichtheid, goede communicatieve vaardigheden, resultaatgericht en doortastend zijn vaardigheden die goed bij jouw persoonlijkheid passen

Aandacht voor jou, beloofd!

Niet zomaar een baan. Eigenlijk gebruiken we liever het woord carrière. Bij Gerlach groei je en ontwikkel je je eigen loopbaan. We bieden je een werkplek waar je ambities waar kunt maken en waar je de ruimte krijgt om door te groeien. Hoe dat voor jou gaat uitpakken? Laat het maar zien! Omdat we je waarderen bieden wij jou:

 • Een fulltime functie; daar hoort uiteraard een goed salaris bij, passend bij jouw kennis en ervaring.
 • Een goed salaris afhankelijk van meegebrachte kennis en ervaring;
 • 25 vakantiedagen en de mogelijkheid om bij te kopen.
 • Goede pensioen voorzieningen
 • Collectieve zorgverzekering
 • Een cao à la carte; een persoonlijk budget waar je zelf het doel van bepaalt, bijvoorbeeld voor aankoop van extra vakantiedagen of inzet als studiekostenregeling;
 • Een duurzaam inzetbaarheidsbudget, in te zetten voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Een zelfstandige functie bij een dynamisch, veelzijdige en groeiend logistiek bedrijf met wereldwijde naam en faam.
 • Een gezellige werkomgeving, waar naast hard werken ook oog is voor jou als persoon

Dit is Gerlach

Gerlach is de grootste onafhankelijke aanbieder van douane services in Europa. Met ons netwerk van 170 kantoren in 27 landen en meer dan 1000 douane experts, dekken wij het hele scala van douane services, van import, export en transit douane afhandelingen af tot en met complexe douane oplossingen, supply chain en consultancy services.

Interesse?

Ben je enthousiast geworden en wil je in aanmerking komen voor deze functie? Dan ontvangen we graag je CV en korte motivatie. Mocht je vragen hebben over deze vacature dan kan je contact opnemen met Adriana Asboth, Recruiter via [stuur een e-mail].
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van DHL Nederland