Cottus

(Assistent) financial controller

Details van de functie

Logo Ben jij als (assistent) accountant of (assistent) financial controller toe aan verdieping? Minder bezig zijn met uren schrijven en meer met inhoud? Meer advisering en invloed? Echt de diepte in op de begroting en het doorgronden van de gehele financiële administratie?  

Ter ondersteuning van de Manager Finance & Control van Cottus, zijn wij op zoek naar een (assistent) financial controller.

Als (assistent) financial controller verzorg jij de periode- en jaarafsluiting en het voorbereiden van de jaarrekening. Ook zorg je gevraagd en ongevraagd voor de juiste (management) rapportages, stuurinformatie plus verbetervoorstellen. Om dit goed te kunnen doen, denk je actief mee en draag je bij aan het opstellen van een financieel jaarbudget. Tevens ben jij als (assistent) financial controller verantwoordelijk voor het verzorgen van de gehele financiële administratie.

Cottus is onderdeel van The Employment Group (TEG). Als (assistent) financial controller voor Cottus maak je onderdeel uit van het informele en ervaren finance team van TEG. In dit team ga je samenwerken met Rianne van Dijk, Manager Finance & Control bij Cottus, maar ook met de overige collega’s uit het finance team van TEG. Een team met korte lijnen en een prettige werksfeer. Een team dat elkaar helpt, door elkaar zoveel mogelijk in te zetten op waar je goed in bent en blij van wordt. Met regelmaat wordt er geborreld, maar ook met elkaar inhoudelijk gespard.

Jouw taken en verantwoordelijkheden:

 • Je treedt op als sparringpartner en adviseur voor de landelijk commerciële organisatie en het management van Cottus;
 • Je stelt bedrijfseconomische analyses en strategische scenario-analyses op. En volgt structureel de veranderingen in de wet- en regelgeving;
 • Het opstellen van de perioderapportages, consolidaties, periodieke financiële prognoses, jaarrekening en het jaarlijkse budget met betrekking tot de balans, liquiditeit en winst- & verliesrekening inclusief de bijbehorende analyses;
 • Het goed verzorgen van de financiële administratie;
 • Beheren en analyseren van de financiële geldstromen (o.a. cashplanning);
 • Zorgdragen voor fiscale zaken, waaronder Btw-aangiftes en controles.

Jouw profiel:

 • Je beschikt over minimaal een hbo diploma, bijvoorbeeld in de richting van Finance & Control, Bedrijfseconomie of Accountancy;
 • Je beschikt over minimaal 1 jaar werkervaring in de accountancy of als (assistent) financial controller;
 • Je bent communicatief vaardig en schrijft en spreekt vloeiend Nederlands;
 • Representatief, nauwkeurig, gedreven en zelfstandig;
 • Flexibel & staan voor je zaak;
 • Je weet het overzicht te houden en structuur aan te brengen in je werkzaamheden.

Wij bieden:

Werken bij Cottus kenmerkt zich door de prettige en informele gezellige werksfeer.

 • Een uitdagende en zelfstandige functie;
 • Een goed salaris (tussen de € 2.500 en € 3.250, afhankelijk van ervaring) en uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Actieve en persoonlijke begeleiding bij het verder ontwikkelen van jóuw talenten;
 • Je eigen carrièreplan! Om jezelf uit te dagen en te groeien;
 • Leuke feestjes en vrijdagmiddagborrel;
 • Gezellige collega’s om je heen!

Over Cottus

Cottus, ooit begonnen in Twente, is met vestigingen in Almelo, Almere, Apeldoorn, Enschede, Groningen, Heerenveen, Helmond, Hoogeveen, Hoorn, Lichtenvoorde, Nijmegen, Sittard, Venlo en Zwolle. Uitgegroeid tot een grote regionale speler met een “echt technisch hart”. Onze gekwalificeerde technische medewerkers zetten zich dagelijks in om het verschil te maken voor onze opdrachtgevers. De overtuiging waarmee wij dit doen vinden we terug in de mythische figuur Cottus. Deze reus met honderd handen en vijftig hoofden uit de Griekse mythologie staat bekend om zijn kracht en strijdlust. De naam Cottus heeft dan ook een belangrijke symbolische betekenis die naadloos aansluit op de kernwaarden van onze organisatie: Ondernemend, Nuchter, Persoonlijk, Betrokken en Bekwaam.

Cottus is dé specialist op het gebied van technische dienstverlening. Cottus heeft jarenlange ervaring in het werven, selecteren, opleiden, begeleiden van interim technici voor middenkader projecten bij hoogwaardige opdrachtgevers. Kwaliteit en vakwerk staan bij ons voorop, wat onze opdrachtgevers en medewerkers terug zien in onze eigen Cottus Vakscholen. Dit kenmerkt het team van goed opgeleide en gekwalificeerde technische mensen, die werkzaam zijn bij Cottus. De kennis en kunde, de liefde voor het vak en de gedrevenheid, maken het verschil! De optimale driehoeksverhouding tussen de Cottus labels, haar medewerkers en haar opdrachtgevers maakt Cottus tot de meest professionele en duurzame partner in de technische arbeidsmarkt. Niet voor niets... omdat techniek een vak is!

Cottus wil graag met jou het verschil maken! Wij doen dit mede door het aanbieden van de beste scholingsmogelijkheden en arbeidsvoorwaarden conform CAO. Werken bij Cottus betekent werken in een hecht en enthousiast team.

Ben jij enthousiast geworden en wil jij graag als (assistent) financial controller aan de slag? Twijfel niet en reageer direct op deze vacature door middel van het onderstaand sollicitatieformulier. Heb je nog vragen? Bel of mail dan met Rianne van Dijk, [klik hier voor het telefoonnummer] of [stuur een e-mail].

 
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Cottus

Sollicitatieformulier

Vul hieronder jouw gegevens in. (velden met een * zijn verplicht)

Bladeren…

Let op! Plaats je reactie en voeg je CV-bestand toe, bedrijven stellen dit zeer op prijs.
(Bestand dient niet groter te zijn dan 2MB)

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door Cottus gebruikt om jouw sollicitatie te kunnen beantwoorden;
 • Indien gewenst mag het bedrijf waar ik mijn sollicitatie naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van informatie te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze sollicitatie te plaatsen;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.