Tata Steel

Shutdown-/ turnaroundmanager (Stilstandmanager)

Details van de functie

Logo Jij leidt de geplande revisies met een strakke onderhoudsplanning zodat de pruductie van Warmbandwalserij snel weer kan draaien!

Wat ga je doen?

Als Stilstandsmanager ben jij de drijvende kracht bij het voorbereiden, plannen en begeleiden van geplande stilstanden bij de Warmbandwalserij. Jij bent de manager voor zowel de half-jaar stilstanden waarbij de fabriek 8 & 4 dagen stilgezet wordt als voor de 3-wekelijkse fabrieksstilstanden en inspectie stops. Het is jouw uitdaging om een nauwkeurige afstemming te creeeren tussen productie- en beheerorganisatie, maar ook tussen de Warmbandwalserij en overige werkeenheden. In deze stilstanden draag jij de verantwoordelijkheid voor de veiligheid, de planning en uitvoering.

Het totale onderhoudsproces binnen de Warmbandwalserij is een continu verbeterproces. Jij doet van verbetervoorstellen met jouw helikopterview als stilstandmanager. Jij komt tot nieuwe inzichten die leiden tot lange termijn oplossingen.† Dit doe jij samen met stilstandmanagers van andere fabrieken en de interne consultants van Tata steel.

Jij bent deels proceseigenaar van het stilstandmanagementproces, dat Tata breed wordt geborgd.

Wat je over twee jaar bereikt hebt?
De perfomance van de Warmbandwalserij is flink opgeschroeft en de wetgeving stelt steeds stevigere eisen, dit zijn factoren die het onderhoud niet makkelijker maken. Toch heb je het onderhoud goed onder controle. Ongeplande stilstanden komen steeds minder voor. De geplande stilstanden worden steeds beter benut. Je kent inhoudelijk de Warmbandwalserij installatie waardoor je gefundeerde beslissingen kan nemen. De afstemming met de andere fabrieken is verder verbeterd, waardoor jouw werk een positieve invloed heeft op de financiŽle resultaten op de hele keten in IJmuiden.

Wat jouw functie leuk maakt?
 • Stilstand wil jij minimaliseren en als ze er zijn wil je de tijd voor onderhoud maximaal benutten. Alleen op deze manier kan de productie in de Warmbandwalserij groeien naar 5,4 miljoen ton warmgewalste rollen staal.
 • Je werkt samen met iedereen in de fabriek. Voor de stilstanden heb jij veel contact met ploegendiensten, teamleiders, werkvoorbereiders, beheerders, Topmill, Ptc en het management.
 • Jouw helicopterview maakt dat je overzicht en optimaliseren van de keten verder rijkt dan alleen de Warmbandwalserij. Je werkt actief samen met andere afdelingen als het Energiebedrijf, de Oxystaalfabriek, Ptc, Logistiek en Suppy chain.

Herken jij jezelf hierin?

Als Stilstandsmanager ben jij van nature een organisatietalent, werk je gestructureerd en weet je overzicht te bewaken tussen de verschillende projecten. Daarbij ben je in staat om draagvlak te creŽren en daadwerkelijke gedragsveranderingen te begeleiden en te implementeren. Daarnaast:
 • Heb jij een HBO opleiding in een technische richting.
 • Je werkt graag in een productieomgeving en†weet effectief te communiceren met alle stakeholders op alle niveaus.
 • Je werkt resultaatgericht en schrikt niet van strakke doelstellingen in een dynamische omgeving.
 • Je ziet tegenslagen als een uitdaging en weet op basis van inhoudelijkheid steeds goed bij te sturen

Wat bieden wij jou?

 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband†
 • Een aanvangssalaris afhankelijk van je opleiding en ervaring tot maximaal EUR 6.621,-†bruto per maand†
 • Naast een variabele winstdeling krijg je een vaste eindejaarsuitkering van 2% en 8% vakantietoeslag†
 • Veel vrije tijd, omdat naast je 26 vakantiedagen en 11,5 ADV dagen
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een pensioenvoorziening en tegemoetkoming in je ziektekosten†

Wat is jouw werkomgeving?

Fabriek

Bij de Warmbandwalserij werken zo?n 500 mensen, die met het plakken van de Oxystaalfabriek rollen maken met klant specifieke eigenschappen. Deze rollen gaan vervolgens naar externe klanten of voor verdere bewerking naar de Koudbandwalserijen.

In deze rol kun je stellen dat je met bijna iedereen in de fabriek samenwerkt, van productiemedewerkers tot installatiebeheerders, van Chef van de Wacht tot Onderhoudsmanager en het Werkeenheids team. Daarnaast werk jij ook veel samen met stilstandmanagers van aansluitende werkeenheden. Kortom; een enorme interessante baan!

Solliciteren of meer weten?

Ben jij klaar voor jouw volgende stap? Solliciteer dan direct, een motivatiebrief is geen vereiste maar wordt wel gewaardeerd. Als je nog vragen hebt of eerst meer informatie wilt hebben, neem dan contact op met Frank Geerlofs op telefoonnummer [klik hier voor het telefoonnummer] .

Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Tata Steel