DHL Nederland

Teammanager Logistiek

Details van de functie

Logo DHL zoekt in Amsterdam een Teammanager Logistiek die in hectische situaties het hoofd koel houdt en samen met het team de doelstellingen weet te realiseren. Heb jij oog voor procesoptimalisatie, ben je analytisch sterk én flexibel ingesteld? Deze leidinggevende functie biedt jou een mooie 2e of 3e stap in je carrière, kansen voor ontwikkeling en dagelijkse uitdagingen om je in vast te bijten.Dit ga je doen:Als Teammanager zorg je voor een optimale aansturing van medewerkers en processen binnen de regional hub van DHL Parcel in Amsterdam. Per dienst stuur je direct 5 teamleiders en indirect ongeveer 60 loodsmedewerkers aan.Jij houdt het overzicht over het gehele proces, maar je signaleert ook knelpunten voor verdere optimalisatie. Zo heb je wekelijks overleg met het MT van de regional hub, waar jij onderdeel van uitmaakt. Je creëert draagvlak voor je ideeën en samen met je collega teammanagers stel je op projectmatige wijze doelstellingen op om positieve verandering teweeg te brengen. Daarnaast kent de rol als supervisor diverse HR-gerelateerde taken. Zo voer je regelmatig coaching- en ontwikkelgesprekken, maar is ook casemanagement in geval van verzuim onderdeel van je werk.Werktijden:Je werkt in een 4-ploegendienst van maandag tot en met zaterdagochtend. Uiteraard word je hier met een onregelmatigheidstoeslag voor beloond.
 • 07.00u - 15.30u
 • 09.00u - 17.30u
 • 15.00u - 23.30u
 • 23.00u - 07.00u
Dit ben jij:Een geboren leider met een helikopterview en overzicht in complexe situaties. Jij staat stevig in je schoenen, bent een echte teamplayer maar je bent ook zeer goed in staat om zelfstandig knopen door te hakken. Als leidinggevende ben je toegankelijk en ben je ervan bewust dat je een coachende rol hebt. Daarom heb jij altijd een mensgerichte aanpak. Dankzij jouw transparante communicatiestijl en je leidinggevende capaciteiten, weet je draagvlak voor jouw ideeën en visie te creëren. Je houdt de balans tussen mens en resultaat continue nauwlettend in de gaten. Zichtbaar zijn op de werkvloer is belangrijk voor jou, net zoals het sturen op KPI's en het opstellen van rapportages. Ervaring met people management of procesoptimalisaties is een pré.Verder heb jij:
 • HBO werk- en denkniveau;
 • Enkele jaren leidinggevende ervaring;
 • Sterke analytische vaardigheden; je weet de vertaling te maken van data naar acties;
 • De bereidheid in onregelmatige diensten te werken.
Dit bieden wij:
 • Een brutosalaris tussen de EUR2.850 en EUR3.850,- per maand, afhankelijk van jouw ervaring;
 • Vanwege de onregelmatige diensten loopt je salaris verder op met aantrekkelijke toeslagen;
 • Reiskostentegemoetkoming en een pensioenregeling;
 • CAO a la carte. Dit budget mag je inzetten voor een hoger maandloon, of voor 4,5 extra verlofdagen per jaar;
 • Een gedegen inwerktraject. Zo ga je meelopen op diverse afdelingen en ben je regelmatig in gesprek met je leidinggevende. We besteden continue tijd en aandacht aan jouw ontwikkeling;
 • Diverse ontwikkeling- en doorgroeimogelijkheden binnen DHL.
DHL: vol ambitieWe zijn trots dat we uitgeroepen zijn tot grootste logistieke dienstverlener wereldwijd. Net zo trots zijn we op ons werk en onze werknemers. We zijn ambitieus en daarom bieden we mensen geen baan, maar een carrière. Persoonlijke ontwikkeling wordt gestimuleerd en doorgroeimogelijkheden zijn volop aanwezig. Met meer dan 500.000 werknemers, verdeeld over 220 landen en met ruim 9000 Nederlandse collega's is DHL Parcel echt een wereldmerk. En dit jaar zelfs uitgeroepen tot Top Employer!Maar bij DHL draait het om meer dan alleen logistiek. We willen de wereld een stukje beter maken. Hoe? Door focus te leggen op diversiteit en inclusiviteit. Omdat we allemaal verschillend zijn, zijn we samen succesvol.Ook werken we samen aan een groenere wereld door middel van onze Go Green initiatieven door focus te leggen op duurzaamheid. Wil je meer weten over de cultuur van DHL Parcel? Kijk dan op www.werkenbijdhl.nl/dhl-parcelSolliciteren en contactInteresse? Reageer met jouw cv én begeleidende brief. Voor vragen over het werving- en selectieproces kan je contact opnemen met Bram Jonkman, [klik hier voor het telefoonnummer] .
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van DHL Nederland