DHL Nederland

Accountmanager Regio Limburg

Details van de functie

Logo DHL Parcel groeit hard! Daarom zijn we op zoek naar een Accountmanager die klanten in het hogere mkb-segment gaat beheren én binnenhalen. Help jij om DHL Parcel mee te laten groeien naar de toekomst?

Jouw uitdaging

Ligt in het uitbreiden van het klantenbestand in de regio Limburg, deze regio is veelal tussen Maastricht en Eindhoven. Momenteel kent de regio zo'n 90 klanten en jouw doelstelling is om dit klantenbestand uit te breiden naar zo'n 110 klanten. Dit realiseer je door zo'n vijf bezoekafspraken per dag af te leggen. Daarnaast onderhoud je natuurlijk je bestaande portfolio; je denkt mee over logistieke processen én over welke rol DHL daarin kan spelen. Waar kan het beter, slimmer, sneller en tegen welke prijs?

In hoofdlijnen ga jij als accountmanager bij DHL:

?         nieuwe klanten binnenhalen binnen je regio.

?         jouw klantenportefeuille beheren, van a tot z.

?         een netwerk opbouwen van interne en externe contacten.

?         inspelen op de klantbehoefte, vanuit de mogelijkheden die DHL te bieden heeft.

Jouw talenten als accountmanager mkb

Jouw grootste talenten zijn in 2 woorden te beschrijven: een échte netwerker en een 'hunter'. Naast het uitstekend beheren van jouw relaties haal jij plezier uit het binnenhalen van een nieuwe klant. Dit doe jij met lef én flair. Dankzij jouw open houding en prettige manier van communiceren krijg jij meteen de gunfactor. Je kunt je inleven in de persoon aan de andere kant van de tafel en past je communicatiestijl hier op aan. Zo realiseer je niet alleen groei, maar houd je bovendien het contact met de klant warm. Deze balans weet jij uitstekend te managen!

Voor deze baan als accountmanager mkb bij DHL is ervaring in de logistiek handig, maar geen must. Wel heb je minimaal:

?         een hbo-diploma op zak, bijvoorbeeld in een commerciële of logistieke richting.

?         minimaal 2-3 jaar ervaring in de sales, bijvoorbeeld als accountmanager buitendienst of salesmanager.

?         ervaring met acquisitie en accountbeheer.

?         goede beheersing van de Engelse taal, in woord en geschrift.

Een baan om trots op te zijn

Accountmanager mkb zijn bij DHL betekent werken bij een van 's werelds beste werkgevers. We bieden je een werkplek waar je aangemoedigd wordt om jouw ambities waar te maken. En waar je een stel positieve collega's krijgt die trots zijn om onderdeel te zijn van DHL. Dat is nog niet alles. Omdat we je waarderen krijg je ook van ons:

? een maximum bruto jaarinkomen van 70k inclusief een maandsalaris tussen de EUR 3200 en EUR 4000 op fulltime basis, vakantiegeld en 25% bonusregeling. Afhankelijk van jouw kennis en achtergrond.

? flexibele werktijden en -plaatsen plus een telefoon en laptop van de zaak.

? keuze uit een goed assortiment van (elektrische ) leaseauto's.

? 23 vakantiedagen.

? cao à la carte: een persoonlijk budget dat je naar keuze besteedt. Je kan dit omzetten in extra vakantiedagen (4,5) of het bedrag maandelijks uit laten betalen bovenop je salaris.

? persoonlijke begeleiding en veel kansen om door te groeien. Nationaal en internationaal.

DHL: vol ambitie

We zijn trots dat we uitgeroepen zijn tot grootste logistieke dienstverlener wereldwijd. Net als dat we trots zijn op ons werk en onze werknemers. We zijn ambitieus en daarom bieden we mensen geen baan, maar een carrière. Persoonlijke ontwikkeling wordt gestimuleerd en de doorgroeimogelijkheden zijn volop aanwezig. Met meer dan 350.000 werknemers verdeeld over 220 landen is DHL echt een wereldmerk. Dit biedt mooie kansen op een internationale carrière, terwijl je werkt in een klein, hecht team en je persoonlijk wordt aangestuurd.

Bij DHL zit je op de eerste rij in een boeiende logistieke wereld. Midden in de kookpot en daarom ontzettend interessant om als accountmanager mkb je slag te slaan. Samen met de klant logistieke processen verbeteren en van DHL een onmisbare speler in het geheel maken: dat is waar jij het voor doet. Samen met 7 collega's van het Area Salesteam ?regio Zuid? maak jij je hier sterk voor. Je hebt veel vrijheid in deze functie, omdat je vaak onderweg naar een klant bent en vanuit huis werkt. Dat betekent niet dat je geen contact hebt met je collega's, want je spreekt hen sowieso elke maand bij de teammeeting of op de vestiging in Den Bosch of Utrecht. Daarnaast is er veel telefonisch contact om elkaar op de hoogte te houden van ontwikkelingen. Solistische functie? Ja, maar de samenwerking opzoeken is essentieel voor succes.

Maak jouw ambities waar

Zorg jij voor groei door klanten uit het hogere mkb-segment in de regio Limburg te binden? Solliciteer dan met je cv én motivatiebrief. Heb je inhoudelijke vragen over de vacature? Neem dan contact op met Timon Wijnne, Recruiter, via [klik hier voor het telefoonnummer] .
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van DHL Nederland