DHL Nederland

Senior - IT Security risk officer

Details van de functie

Logo Werken aan de digitale informatiebeveiliging in het hart van DHL. Miljoenen consumenten kunnen dankzij jouw aandacht voor de kleinste veiligheidsdetails zorgeloos gebruikmaken van onze (nieuwe) applicaties. Die garantie durf jij te geven terwijl je ondertussen alle risico's weet te managen als IT Security & Risk Officer.

Jouw nieuwe uitdaging 

We besteden enorm veel aandacht aan het optimaliseren van onze IT-beveiliging. Jij bent als IT Security & Risk officer continu bezig om veilig nóg veiliger te maken en je onderzoekt welke risico's daarbij komen kijken. Sterker nog, geen applicatie gaat live zonder jouw toestemming. Hierin heb je nauw contact met de diverse stakeholders, waaronder het DHL hoofdkantoor in Duitsland. Jij opereert in een digitaal team dat state-of-the-art-ontwikkelingen op de voet volgt. Geen enkel detail ontgaat je en je bent altijd op de hoogte. Die kwaliteit komt goed van pas als eerste aanspreekpunt bij vragen over security- en risicomanagement. En krijgen we te maken met een incident? Dan los je dat uiteraard direct op. Je bent dé expert waarop alle IT-collega's, -managers en verschillende topposities binnen DHL rekenen. Voor minimaal 32 uur per week pak je de verantwoordelijkheid bij het:

? overzien en monitoren van het totale securityspeelveld gebaseerd op ISO27001

? jij bent en blijft op de hoogte van de laatste ontwikkeling op het vlak van IT en IT Security en deelt dit proactief met directe collega's en het hogere management 

? interne en externe requirements vertaal jij naar operationele toepassingen binnen een sterk dynamisch IT landschap

? ontwikkelen en implementeren van processen en procedures inzake de digitale veiligheid. Ook breng je eventuele risico's in kaart en escaleert waar nodig 

? voeren van intakes bij het ontwikkelen en aanschaffen van nieuwe applicaties. 

Dit ben jij

Je hecht net zoveel waarde aan het realiseren van digitale veiligheid als wij. Misschien zelfs nog meer, omdat je leeft voor het IT-vakgebied. Je werkt zelfstandig, secuur en durft eigenaarschap te laten zien. Iemand die kritisch is op z'n eigen werk, maar ook op dat van alle collega's. Je creëert draagvlak door al jouw argumenten doordacht te onderbouwen. Dat is precies het moment wanneer je jouw communicatieve vaardigheden laat zien. Op jouw aanwijzingen doen de system engineers het werk. En als het moet duik je zelf ook de diepte in en steek je de handen uit de mouwen. Bovendien werk je graag met de modernste technieken en maak je van kansen concrete mogelijkheden. 

Verder heb je minimaal: 

 • hbo- of wo-werk- en -denkniveau.
 • minimaal 10 jaar ervaring binnen een IT-afdeling of IT Security.
 • bekendheid met de principes van Agile development.
 • bij voorkeur certificaten als CIPPS, CISM, RE, of vergelijkbaar.

?

Werktijden

Bij ons krijg je de ruimte om jouw eigen werktijden in te plannen. Wil je graag een dag thuiswerken? Dat maken we mogelijk. Op die manier heb je een optimale balans tussen werk en privé.

Dit bieden wij

Een baan om trots op te zijn! En niet zomaar een baan, wij gebruiken liever het woord carrière. Als IT Security & Risk officer wil jij je namelijk blijven ontwikkelen!

Je krijgt in ieder geval:

 • een goed salaris (EUR 75.000,- EUR 95.000,- bruto per jaar inclusief bonus, afhankelijk van jouw ervaring) en een cao a la carte, waarbij je bijvoorbeeld extra budget kunt besteden aan vrije dagen, salaris of opleiding. 
 • een auto van de zaak.
 • persoonlijke begeleiding en veel kansen om door te groeien en jezelf te ontwikkelen. 
 • een laptop en maandelijkse vergoeding voor een telefoon.
 • een reiskostentegemoetkoming.
 • een zeer goede pensioenregeling.
 • veel korting bij onze klanten.
 • collectiviteitskorting.
 • thuiswerkvergoeding, zodat jij thuis ook werkt met de juiste apparatuur. 

Dit is DHL Parcel 

Als nummer één logistiek dienstverlener verbinden we mensen op de hele planeet. Met ruim 500.000 medewerkers wereldwijd. Elke dag weer. Kom je werken bij DHL Parcel Benelux? Dan zorg je straks samen met 6.000 collega's voor pakket- en palletvervoer in Nederland, voor miljoenen klanten. We zijn ambitieus en daarom bieden we mensen geen baan, maar een carrière.  

Je versterkt het IT Security team en werkt nauw samen met de afdeling Digitalisering op ons kantoor in Utrecht. Hier werken zo'n 80 developers, UX designers en product owners verdeeld over 9 teams. Iedereen heeft een eigen focusgebied en daarin versterken we elkaar. Samen met 10 directe collega's zorg je voor een optimale beveiliging van IT. Stuk voor stuk vakidioten die zich continu blijven ontwikkelen door te werken met de modernste technieken. We zijn leergierig, werken volledig Agile en denken altijd vanuit de doelgroep. Onze afdeling is het hart van DHL. Alles wat we hier maken krijgen de consumenten te zien en daar zijn we trots op. 

Je komt te werken op ons kantoor in Utrecht, maar op dit moment zul je met name vanuit huis werken. Uiteraard werken we, ook op afstand, nauw met elkaar samen!
Solliciteren en contact

We ontvangen graag je cv en motivatiebrief voor 26 september. Daarna sluiten wij de vacature. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Aard Knol (recruitment) via [stuur een e-mail] of tel: [klik hier voor het telefoonnummer] .
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van DHL Nederland