Incluzio Sociale Basis

Buurtcoach - Sociaal werker Venlo-Noord

  • Vacature
  • Limburg
Venlo
8 december 2022

Details van de functie

Logo Inwoners aan elkaar verbinden zodat zij zich samen inzetten voor een veilige, gezonde en leefbare buurt, dat ga jij doen!

Functieomschrijving

Onze buurtcoach heeft lef, durft eropaf te stappen en weet connectie te maken met de inwoners, ondernemers en daarmee te bouwen aan de buurt. Jij wordt daarin de belangrijkste schakel als sociaal werker, buurtcoach en community builder. Het versterken van de veerkracht van de wijk samen met de buurtbewoners, dat ga jij doen!

Als Buurtcoach ga je met inwoners van Venlo in gesprek over hun wijk en hun ambities met de wijk. Samen met hen en ketenpartners ontwikkel je buurtbrede programma?s die o.a. bijdragen aan inclusiviteit en samenhorigheid. Jouw focus ligt op het verbinden van bewoners en het versterken van hun wijk. Je faciliteert bewoners en vrijwilligers bij het zelfstandig organiseren van collectieve initiatieven. Je bent breed inzetbaar op een scala van thema?s die kenmerkend zijn voor community gericht werken. Specifiek organiseer je met collega?s, buurtbewoners en partners nieuwe vormen van activiteiten voor mensen uit de buurt. Daarnaast ben je een sparringpartner en adviseur voor ketenpartners en collega?s uit jouw team en begeleid je stagiair(e)s.

Je bent een doorpakker en denkt out of the box. Netwerken, kansen zien en benutten en verbinding maken met anderen gaat je gemakkelijk af. We zien graag dat je al ervaring hebt in het aangaan van verbindingen met mensen en organisaties. Jij gaat erop af, kunt goed plannen en voelt je verantwoordelijk voor het behalen van resultaten van jouwzelf en die van het team.

Wie zijn wij?

Samen maken we van iedere wijk een vitale wijk, dat is waar Incluzio voor staat. In onze visie staan zelfregie en minder afhankelijkheid van professionals, meer steun vanuit de gemeenschap en netwerken centraal. Jij bouwt aan de wijk en faciliteert een veilige en inclusieve buurt. Een coach voor alle inwoners ? onze nieuwe Buurtcoach bij Incluzio Sociale Basis Venlo.

Wat je krijgt

Wij zoeken een buurtcoach die onze visie deelt. Een proactieve collega die met ons de organisatie wil laten groeien. Dit doe jij samen met het team, huidige en nieuwe partners en bovenal de inwoners van de wijk.

Wat breng je mee?

· Een afgeronde HBO opleiding Sociaal Werk of vergelijkbaar;

· Werkervaring in community gericht werken;

· Proactieve houding en een eropaf mentaliteit;

· Beschikbaarheid van 32-36 uur per week en de bereidheid om buiten kantoortijden te werken als de situatie daar om vraagt;

· Kennis van en ervaring met de sociale kaart van Venlo is een pre.

Wie je bent

· Beloning conform CAO Sociaal Werk, schaal 8;

· Individueel keuzebudget van bijna 19%;

· Een telefoon en laptop;

· Een arbeidsovereenkomst voor een jaar met de intentie om daarna te verlengen voor onbepaalde tijd;

· De vrijheid om je dag zelf in te delen;

· De mogelijkheid om mee te bouwen aan een ambitieuze organisatie.

Ben jij de medewerker die we zoeken?

Stuur dan je cv én een korte motivatie in via de sollicitatiebutton.

Voor vragen over de vacature kun je terecht bij Ingrid Vijfhuizen (corporate Recruiter) op [klik hier voor het telefoonnummer] .
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Incluzio Sociale Basis