DHL Nederland

Teamleider Control Tower

Details van de functie

Logo De Control Tower is een op zichzelf staande afdeling en ontzorgt onze large accounts volledig door het zijn van hét aanspreekpunt binnen DHL.

Door jouw logistieke expertise en leidinggevende capaciteiten weet je je team te motiveren waardoor de klant de juiste service ervaart. Pas jij in deze servicegerichte regelfunctie binnen de dynamische wereld van de Luchtvracht en heb jij relevante werk ervaring? Solliciteer dan bij DHL Global Forwarding in Eindhoven!

Als Teamleider Control Tower bij DHL Global Forwarding ben je verantwoordelijk voor het aansturen van jouw team op onze vestiging Eindhoven. Dit team ontzorgt onze airfreight en oceanfreight klanten met betrekking tot logistieke zendingen. Als Teamleider heb je 8 direct reports, waarvan één coördinator en rapporteer je zelf aan de Head of Control Tower. De Control Tower vertegenwoordigd de klant binnen DHL, dit kunnen zowel verschillende afdelingen zijn, als verschillende landen alswel verschillende DHL Business Units.

Jij zorgt ervoor dat jouw team alle ins- en outs van onze luchtvracht en zeevracht business beheerst en onze klanten op de juiste manier bedient.

Je maakt afspraken over werkprocedures, werkverdeling, targets, kpi's maar ook met betrekking tot persoonlijke ontwikkeling.

Daarnaast hou je het overzicht over het totale proces, en monitor je op het uitvoeren van alle taken in dit proces. Vanzelfsprekend ben je ook verantwoordelijk voor alle HR taken die daarbij komen kijken.

Dagelijkse gang van zaken

 • Het aansturen van het Control Tower team, dit op een coachende en motiverende manier zodat de gestelde doelen zowel op kwantiteit als kwaliteit worden behaald
 • Samen met je team stuur je op het behalen van de gezamenlijke afspraken en doelstellingen van de klant, Dit geldt voor jouw eigen afdeling maar ook voor de collega afdelingen.
 • Je vertaalt de doelstellingen van het operationele jaarplan en de bijbehorende kpi's op de juiste manier naar het team
 • Je draagt zorgt voor een optimale relatiebeheer van de klanten én interne (internationale) collega's
 • Je zorgt voor de dagelijkse werkverdeling binnen je team

Herken jij jezelf hierin?

Je weet je team op een coachende en motiverende manier de enthousiasmeren over de werkzaamheden waarin je de klant niet uit het oog verliest. Je bent een teamspeler en je weet het overzicht te bewaren in de dynamische wereld van de lucht- en zeevracht.

 • HBO werk- en denkniveau
 • Kennis en ervaring binnen de logistiek. Voorkeur binnen de lucht- zeevracht.
 • Jij bent een People manager en in staat om medewerkers te motiveren en te laten groeien
 • Je hebt een duidelijke visie en kan team- en functie overstijgend kijken
 • Kernwoorden: proactief, positieve instelling, resultaatgericht, klantgericht, procesmatig, oplossingsgericht, analytisch, verantwoordelijkheidsgevoel, stressbestendig en besluitvaardig
 • Goede Excel skills en goede beheersing van de andere Office programma's
 • Uitstekende beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift
 • Een echte teamspeler die gemotiveerd is om te werken binnen een dynamische omgeving
Aandacht voor jou, Beloofd!

Niet zomaar een baan, wij zeggen liever een carrière bij een wereldwijde marktleider in de logistiek. En bij deze Top Employer van het jaar 2020, 2021 én 2022 ontwikkel je je eigen loopbaan. Daarnaast bieden wij:

 • Minimaal 25 vakantie dagen.
 • CAO à la carte, waarin je een aantal aanvullende voorwaarden naar wens kunt samenstellen. Denk hierbij aan extra vakantiedagen of maandelijks een aanvulling op jouw salaris;
 • Korting op je ziektekosten d.m.v. een collectieve ziektekosten verzekering.
 • Een fulltime functie; daar hoort uiteraard een goed salaris bij (EUR 2.800,- en EUR 3.900,-), afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Een gevarieerd aanbod met personeelskortingen.
 • Uitstekende pensioen regeling.
 • Een duurzaam en vitaliteitbudget, welke vrij te besteden is voor jouw persoonlijke ontwikkeling;
 • Doorgroeimogelijkheden; Wij als wereldwijd marktleider in de logistiek brengt natuurlijk doorgroeimogelijkheden met zich mee. Niet alleen binnen DHL Global Forwarding, maar binnen geheel DHL.
Dit is DHL Global Forwarding

DHL is wereldwijd het toonaangevende merk in logistiek. De divisies van DHL bieden klanten expertise in nationale en internationale expres- en pakketzendingen, e-commerce- en fulfillmentdiensten, lucht- en zeevracht, transport via de weg en het spoor en supply chain management. DHL Global Forwarding is dé specialist in snel en flexibel vervoer van goederen en koopwaar tussen alle continenten en is marktleider in lucht- en zeetransport . We leveren niet alleen internationale logistieke totaaloplossingen, maar spelen met ons GoGreen-productassortiment ook een actieve rol bij het terugdringen van de CO2-uitstoot.

Als wereldwijd opererend bedrijf beschouwen wij de diversiteit van onze medewerkers als een ware kracht. Onze organisatie verenigt mensen uit een breed scala van culturele achtergronden - allemaal met verschillende vaardigheden, ervaringen en zienswijzen. Wij moedigen een werkomgeving aan waar niemand wordt uitgesloten, gebaseerd op wederzijds respect, openheid, eerlijkheid, vertrouwen en samenwerking om de hoogst mogelijke productiviteit, creativiteit en efficiëntie te bereiken.

Wij geloven dat iedereen bij DHL Global Forwarding kan bijdragen aan ons gezamenlijke succes. Iedereen is anders, samen zijn wij succesvol.
Interesse?

Ben je enthousiast geworden en wil je in aanmerking komen voor deze functie? Dan ontvangen we graag je CV met persoonlijke motivatie. Mocht je vragen hebben over deze vacature dan kan je contact opnemen met Suzanne van Rijn, Recruiter via [stuur een e-mail]

Onderdeel van de werving- en selectieprocedure is een assessment en een pre employment screening. Deze screening wordt uitgevoerd door International Security Partners BV.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van DHL Nederland