DHL Nederland

Customs Compliance Export Control Specialist

Details van de functie

Logo Ben jij dé specialist op het gebied van douane vraagstukken en ben je een kei in het bewaken van de processen en procedures en ben je ook in staat om de organisatie hierin te adviseren, dan is deze functie op jouw lijf geschreven. Kom jij het customs team bij DHL Global Forwarding op Schiphol versterken?

Customs specialisten van DHL Global Forwarding ondersteunen de organisatie met een veelomvattende douane en compliance vraagstukken. Als Customs Compliance Export Control Specialist met je verantwoordelijk voor diverse complexe compliance, export control en sanctie gerelateerde vraagstukken. Hiervoor is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de laatste wet en regelgeving op het gebied van douane en compliance binnen de transport. De belangrijkste verantwoordelijk voor jou als Customs Compliance Export Control Specialist is het ervoor zorgdragen dat DHL Global Forwarding voldoet aan haar verplichting ten aanzien van het bedrijfsbeleid inzake export control sancties & embargo's en alle toepasselijke wet- en regelgeving. Een zeer belangrijk taak die veel kennis en ervaring vraagt. Je rapporteert direct aan de Customs Compliance & Competance Manager

Jouw belangrijkste taken:

 • Toezicht houden, auditen (of deelnemen aan audits) en corrigerende maatregelen implementeren.
 • Voert dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse import/ export-compliance analyses uit en rapporteer eventuele afwijkingen volgens de escalatieprocedure.
 • Je assisteert bij het implementeren van een herstelplan voor corrigerende maatregelen bij niet naleven van de handelsweten etc.
 • Je hebt veelvuldig overleg en contact met je collega's en leidinggevende en je houdt ze pro-actief op de hoogte van de laatste regels, door het geven periodieke traininingen/workshops betreffende Customs & Export Control en sancties.

Dit ben jij

Wij zijn voor deze functie op zoek naar een persoon welke nauwlettend van de laatste stand van de wet en regelgeving op de hoogte wil blijven, compliance hoog in het vaandel heeft staan. Wij willen het kwaliteitsniveau wat wij onze klanten bieden kunnen garanderen en dat kan alleen met de beste mensen. Je past goed in deze functie wanneer je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden (Nederlands en Engels).

Verder heb je minimaal

 • Een afgeronde HBO opleiding die relevant is voor dit vakgebied, zoals een vakdiploma voor Declarant
 • Kennis van douane wet- en regelgeving en de ontwikkelingen op douanegebied
 • Goede administratieve vaardigheden
 • Analytisch vermogen en de kracht om direct de vertaalslag naar de praktijk te kunnen maken
 • Goede kennis van Nederlands en Engels in woord en geschrift.

Dit bieden wij:

We bieden jou niet zomaar een baan, wij zeggen liever een carrière bij een wereldwijde marktleider in de logistiek. Top Employer van het jaar 2019, 2020, 2021 én 2022. Bij DHL Global Forwarding ontwikkel je je eigen loopbaan. Hier zit uiteraard een mooi en uitgebreid arbeidsvoorwaarden pakket bij zoals;

 • Je werkt in deze functie fulltime; daar hoort een goed salaris bij, afhankelijk van kennis en ervaring
 • De mogelijkheid om thuis te werken
 • De mogelijkheid voor het volgen van vakgerichte cursussen en opleidingen
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden met een CAO à la carte, waarin je een aantal aanvullende voorwaarden naar wens kunt samenstellen. Denk hierbij aan extra vakantiedagen of maandelijks een aanvulling op jouw salaris. Daarnaast kortingen op producten, uitjes e.d. via DHL benefits at work en de mogelijkheid om deel te nemen aan de collectieve zorgverzekering.
 • Pensioenverzekering via Pensioenfonds DHL Nederland
 • Een duurzaam en vitaliteit inzetbaarheidsbudget, welke vrij te besteden is voor jouw persoonlijke ontwikkeling
 • Werken bij de wereldwijd marktleider in logistiek brengt natuurlijk doorgroeimogelijkheden met zich mee

Dit is DHL Global Forwarding

DHL is wereldwijd het toonaangevende merk in logistiek. De divisies van DHL bieden klanten expertise in nationale en internationale expres- en pakketzendingen, e-commerce- en fulfillmentdiensten, lucht- en zeevracht, transport via de weg en het spoor en supply chain management. DHL Global Forwarding is dé specialist in snel en flexibel vervoer van goederen en koopwaar tussen alle continenten en is marktleider in lucht- en zeetransport . We leveren niet alleen internationale logistieke totaaloplossingen, maar spelen met ons GoGreen-productassortiment ook een actieve rol bij het terugdringen van de CO2-uitstoot.

Als wereldwijd opererend bedrijf beschouwen wij de diversiteit van onze medewerkers als een ware kracht. Onze organisatie verenigt mensen uit een breed scala van culturele achtergronden - allemaal met verschillende vaardigheden, ervaringen en zienswijzen. Wij moedigen een werkomgeving aan waar niemand wordt uitgesloten, gebaseerd op wederzijds respect, openheid, eerlijkheid, vertrouwen en samenwerking om de hoogst mogelijke productiviteit, creativiteit en efficiëntie te bereiken.

Wij geloven dat iedereen bij DHL Global Forwarding kan bijdragen aan ons gezamenlijke succes. Iedereen is anders, samen zijn wij succesvol.
Interesse?

Ben je enthousiast geworden en wil je in aanmerking komen voor deze functie? Dan ontvangen we graag voor 04 augustus je CV met persoonlijke motivatie. Mocht je vragen hebben over deze vacature dan kan je contact opnemen met Suzanne van Rijn, Recruiter op via [stuur een e-mail]

Onderdeel van de werving- en selectieprocedure is een assessment en een pre employment screening . Deze screening wordt uitgevoerd door International Security Partners BV.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van DHL Nederland