WerkTalent

Customer Service Medewerker

  • Fulltime baan
  • Parttime baan
MBO
  • Utrecht
Driebergen-Rijsenburg
30 augustus 2022

Details van de functie

Logo Bedrijfsomschrijving
Jij gaat binnenkort aan de slag bij een leuke organisatie dat verschillende zorginnovaties ontwikkeld om kwetsbare mensen zo lang mogelijk zelfstandig te laten leven. Om dit waar te maken bied de organisatie verschillende hulpmiddelen aan zoals: personenalarmering, woningtoegang en medicatiebegeleiding.

De organisatie is voornamelijk actief in de zorg en ouderen branche waarbij veel geduld en zorgvuldigheid nodig is. Samen met jouw collega's ga jij ervoor zorgen dat alle klanten goed worden geholpen en worden voorzien van de juiste antwoorden en producten.

Is dit de functie waar je al lang naar op zoek bent? Solliciteer dan snel en wie weet ben je volgende week al aan het werk!

Functieomschrijving
Jij gaat aan de slag bij een bedrijf dat ervoor zorgt dat ouderen mensen de mogelijkheid krijgen om langer thuis te wonen door middel van verschillende producten zoals: alarmbellen, ckeys en cmeds. Deze producten zorgen ervoor dat mocht iemand die zorg nodig heeft iets overkomen waarbij zorgverlening nodig is dan zorgen deze apparaten ervoor dat er alarm geslagen kan worden zodat de hulpverlening zo snel mogelijk ter plaatsen kan helpen.

Binnen deze organisatie heb je dan natuurlijk veel te maken met de ouderen doelgroep. In jouw nieuwe functie als customerservice medewerker zal je voornamelijk klantcontact hebben met ouderen, familie leden, thuiszorg organisaties en zorgmedewerkers. Het is dan natuurlijk erg belangrijk dat je geduldig en duidelijk bent en dat alle vragen en klachten zorgvuldig worden behandeld. Bij deze interessante en leuke functie horen de volgende werkzaamheden:

- Jij bent het eerste aanspreekpunt van de klanten m.b.t. de producten en diensten;
- Het beantwoorden van vragen en doorverbinden naar de juiste afdeling/persoon;
- Alle aanvragen en mutaties schriftelijk, telefonisch of via de mail correct verwerken;
- Het bewaken van de voortgang en afhandeling van klachten en vragen;
- Het ondersteunen van de afdelingen: planning, installatietechniek, product management en sales.

De functie die jij gaat vervullen is fulltime en parttime uit te voeren volgens de volgende werktijden van maandag t/m vrijdag:

- van 08:00 uur t/m 17:00 uur
- van 08:00 uur t/m 16:30 uur
- van 08:30 uur t/m 17:00 uur

Binnen dit werk is het de bedoeling dat er maximaal 2 dagen thuisgewerkt wordt. Hiervoor krijg je van de organisatie de volgende hulpmiddelen om thuis aan de slag te gaan: macbook, headset en een beeldscherm. In jouw inwerkperiode zal je volledig op kantoor aan het werk gaan.

Functie-eisen
- Woonachtig in de omgeving van: Utrecht, Ede, Amersfoort, Alphen aan den Rijn, Rotterdam, Gouda, Zeist, Woerden, Bodegraven, Hilversum, Gorinchem, etc.
- Jij bent in het bezit van een afgeronde MBO 4 opleiding;
- Jij hebt ervaring met en kennis van MS Office;
- Ervaren in een soort gelijke functie als medewerker klantenservice, callcenter medewerker, administratief medewerker, helpdesk, etc;
- Jij hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift..

Arbeidsvoorwaarden
- Een bruto maand salaris tussen de EUR2200,- en EUR2400,- afhankelijk van leeftijd, parttime of fulltime werkweek en ervaring;
- De mogelijkheid om 2 dagen thuis te werken;
- Thuiswerk vergoeding van EUR2,00 per dag;
- Volledige vergoeding van Ov, EUR0,19 reiskosten vergoeding vanaf 10km;
- Macbook, headset en beeldscherm van de organisatie;
- Een full time/part-time functie;
- Een vaste baan voor 3 maanden en bij goede functionering voor langere tijd.

Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van WerkTalent