DHL Nederland

IT Security team lead

 • Vacature
 • Fulltime baan
MBO
 • Utrecht
Utrecht
19 mei 2024

Details van de functie

Logo Werken aan de IT-beveiliging in het hart van DHL. Miljoenen consumenten kunnen dankzij jouw aandacht voor IT Security zorgeloos pakketten ontvangen en gebruikmaken van onze applicaties. Die garantie durf jij te geven doordat jij en jouw team zorgdragen dat IT Risk, Governance & Compliance van het hoogste niveau is.

Jouw nieuwe uitdaging 

We besteden enorm veel aandacht aan het optimaliseren van onze IT-beveiliging. Samen met jouw team van 4 IT Security professionals ben je continu bezig om onze IT omgeving nog veiliger te maken. Hierbij heb je nauw contact met diverse stakeholders, waaronder het hoofdkantoor in Duitsland en de 14 andere Nederlandse IT Security collega's. Samen met de Director IT Security  bepaal jij de roadmap voor de komende jaren.  

Als teamlead van het IT Risk, Governance & Compliance team zorg je voor dagelijkse aansturing van het team en steek je ook zelf de handen uit de mouwen. Met jouw brede kennis en ervaring geef je sturing en support aan het team en breng je de gezamenlijke visie in uitvoering.  Voor minimaal 32 uur ben je samen met het team verantwoordelijk voor:

? IT Risk Management

? IT Security Incident Management

? Security Concepten

? ISO 27001

? IT Security Academy

? IT Securirty awareness

? Identity & Access Management

? Begeleiding van interne en externe audits

? Rapportage en monitoring

Dit ben jij

Je hecht net zoveel waarde aan het realiseren van digitale veiligheid als wij. Misschien zelfs nog meer, omdat je leeft voor het IT-vakgebied. Je werkt zelfstandig, secuur en durft eigenaarschap te laten zien. Iemand die kritisch is op z'n eigen werk, maar ook op dat van alle collega's. Je creëert draagvlak door al jouw argumenten doordacht te onderbouwen. Dat is precies het moment wanneer je jouw communicatieve vaardigheden laat zien. Op jouw aanwijzingen doen de collega's het werk. En als het moet duik je zelf ook de diepte in en steek je de handen uit de mouwen. Bovendien werk je graag met de modernste technieken en maak je van kansen concrete mogelijkheden. 

Verder heb je minimaal: 

? Minimaal 10 jaar ervaring op vlak van IT Security of IT Audit

? Ervaring met ISO, ISAE en vergelijkbare standaarden

? Leidinggevende ervaring

? RE certificering is een pré aangevuld met CISSP, CISM, CISA of vergelijkbaar

Dit bieden wij

Een baan om trots op te zijn! En niet zomaar een baan, wij gebruiken liever het woord carrière. Als IT Security & Risk officer wil jij je namelijk blijven ontwikkelen!

Je krijgt in ieder geval:

 • een goed salaris (EUR 75.000,- EUR 95.000,- bruto per jaar inclusief bonus, afhankelijk van jouw ervaring) en een cao a la carte, waarbij je bijvoorbeeld extra budget kunt besteden aan vrije dagen, salaris of opleiding
 • een auto van de zaak
 • persoonlijke begeleiding en veel kansen om door te groeien en jezelf te ontwikkelen.
 • een laptop en maandelijkse vergoeding voor een telefoon
 • een zeer goede pensioenregeling
 • veel korting bij onze klanten
 • collectiviteitskorting
 • thuiswerkvergoeding, zodat jij thuis ook werkt met de juiste apparatuur 
Dit is DHL Parcel 

Als nummer één logistiek dienstverlener verbinden we mensen op de hele planeet. Met ruim 500.000 medewerkers wereldwijd. Elke dag weer. Kom je werken bij DHL Parcel Benelux? Dan zorg je straks samen met 6.000 collega's voor pakket- en palletvervoer in Nederland, voor miljoenen klanten. We zijn ambitieus en daarom bieden we mensen geen baan, maar een carrière.  

Je versterkt het IT Security team en werkt nauw samen met de afdeling Digitalisering op ons kantoor in Utrecht. Hier werken zo'n 80 developers, UX designers en product owners verdeeld over 9 teams. Iedereen heeft een eigen focusgebied en daarin versterken we elkaar. Samen met 10 directe collega's zorg je voor een optimale beveiliging van IT. Stuk voor stuk vakidioten die zich continu blijven ontwikkelen door te werken met de modernste technieken. We zijn leergierig, werken volledig Agile en denken altijd vanuit de doelgroep. Onze afdeling is het hart van DHL. Alles wat we hier maken krijgen de consumenten te zien en daar zijn we trots op. 

Je komt te werken op ons kantoor in Utrecht, maar op dit moment zul je met name vanuit huis werken. Uiteraard werken we, ook op afstand, nauw met elkaar samen!

Solliciteren en contact

We ontvangen graag je cv en motivatiebrief voor 26 september, daarna sluiten wij de vacature. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Aard Knol (recruitment) via [stuur een e-mail] of tel: [klik hier voor het telefoonnummer] .
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van DHL Nederland