Tata Steel

Project Manager Techniek

 • Vacature
HBO
 • Noord-Holland
IJmuiden
22 april 2024

Details van de functie

Logo Wil jij als project manager techniek multidisciplinaire projecten in onze fabrieken in IJmuiden succesvol afronden?

Wat ga je doen?

Voor de komende jaren hebben wij ambitieuze doelen en om deze te realiseren hebben we een project manager nodig. Je bent verantwoordelijk voor multidisciplinaire investeringsprojecten, zogenaamde CAPEX projecten, met een technische inslag in onze fabrieken in IJmuiden. Het betreft hier projecten van een enkele tonnen tot maximaal EUR1 miljoen. Flinke projecten die jij tot een goed einde brengt in nauwe samenwerking met jouw team.

Jouw primaire focus ligt op het managen van het complete project, van het prille begin  tot de eindfase. Tijdens het project bewaak je het projectbudget, de milestone planning en de overeengekomen specificaties. Jij toetst de haalbaarheid van het project voortdurend aan de business cases. Je bent in staat om jouw projecten te overzien en er boven te staan, doch zoekt wel een oplossing voor de problemen. Daarvoor heb je zeer ervaren collega?s om je heen waarmee je kunt afstemmen wat je aanpak zal zijn en waarmee je kunt overleggen om knelpunten weg te nemen.

Je duikt niet zelf in de (technische) details, dat laat je over aan de specialisten. Als project manager weet je in de stuurgroep de verschillende belangen goed te vertegenwoordigen en jouw plannen duidelijk te maken. Om jouw ideeën over de bühne te krijgen bezit je uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve eigenschappen in het Nederlands en Engels. Daarnaast ben je in het bezit van goede organisatorische eigenschappen en krijg jij daardoor de verschillende stakeholders goed mee. Je zit vanaf het begin af aan dicht (letterlijk en figuurlijk) bij je project en kunt snel reageren op wijzigingen of knelpunten. Je zult op den duur meerdere projecten onder je hoede hebben, dus je moet goed prioriteiten kunnen stellen.
 

Herken jij jezelf hierin?

Om de verschillende projecten optimaal te kunnen managen heb je vanzelfsprekend een sterke en aantoonbare affiniteit met techniek. Daarnaast heb je:
 • Minimaal een afgeronde opleiding op HBO niveau in een technische discipline, bij voorkeur richting Werktuigbouw of Elektrotechniek.
 • Tenminste 10 jaar  aantoonbare ervaring als projectmanager.
 • De capaciteit om effectief te manoeuvreren binnen de verschillende kennis- en ervaringsniveaus van de medewerkers met wie je werkt.
 • Een sterk probleemoplossend en analytisch vermogen en de capaciteit om zaken te kunnen structureren.
 • Goede mondelinge en schriftelijke communicatieve eigenschappen in het Nederlands en Engels.

Wat bieden wij jou?

Vooral een functie waarin jij jouw kwaliteiten als project manager goed kwijt kunt, maar in deze veelzijdige functie bieden wij je meer, namelijk:
 • Volop ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden binnen Tata Steel.
 • Goede secundaire voorwaarden als een variabele winstdeling, een vaste eindejaarsuitkering van 2% en minimaal 26 vakantiedagen en 11,5 Adv-dagen.
 • Een eigen pensioenvoorziening.
 • Flexibele werktijden en een goede werk/privé balans.
 • Je krijgt de mogelijkheid om in verschillende projecten en fabrieken je expertise in te brengen

Wat is jouw werkomgeving?

De afdeling Projects & Technical Consultancy (PTC) is het interne project- en ingenieursbureau van Tata Steel in IJmuiden. Wij leveren diensten voor de realisatie en het continu verbeteren van de productie-installaties van Tata Steel IJmuiden. Als onderdeel van Engineering & Site Services zijn wij proactief en professioneel leverancier van projectmanagement en engineeringdiensten op basis van specifieke procesinstallatie en vaktechnische kennis.

PTC is georganiseerd in verschillende groepen die elk hun specialistische kennisgebied hebben. Alle projecten die wij uitvoeren zijn multidisciplinair. Dat houdt dus ook in dat je met alle disciplines nauw samenwerkt en daarnaast ook nog eens met de diverse fabrieken. We hoeven het niet altijd met elkaar eens zijn over welke weg we moeten bewandelen om het beste resultaat te bereiken. Echter weten we elkaar altijd te vinden want het beste resultaat bereiken voor Tata Steel staat bij iedereen op nummer één. De loyaliteit richting Tata Steel en de site in IJmuiden is iets wat ons echt uniek maakt.

Solliciteren of meer weten?

Spreekt deze vacature je aan? Solliciteer dan direct online! Wil je extra informatie of een keer sparren met Angela Kramer, manager van de afdeling, dan kan dat natuurlijk geregeld worden.  Neem dan contact op met onze recruiter Ayse Tas via [klik hier voor het telefoonnummer] of per mail op [stuur een e-mail].
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Tata Steel