Tata Steel

Development manager grondstoffen

Details van de functie

Logo Zoeken naar betere kwaliteit grondstoffen en hun verwerkingsprocessen?

Wat ga je doen?

Als Development manager grondstoffen binnen het Raw Materials team ben je verantwoordelijk voor het adviseren bij de inkoop van grondstoffen: ertsen, kolen en hulpstoffen. Daarnaast speel je een adviserende rol in het behalen van duurzame resultaten tegen de laagste kosten.

In deze rol zorg je voor de coŲrdinatie bij procesvraagstukken die samenhangen met de inkoop van grondstoffen en hun verwerking door Tata Steel IJmuiden. Met een brede kijk op de primaire bedrijfsvoering zorg jij dat het bedrijf efficiŽnt opereert. Jij hebt impact op het verbeteren van de cashpositie van het bedrijf en het maximaliseren van de winstgevendheid. Tegelijkertijd bewaak jij de risico's in relatie tot de grondstoffenvoorziening.

Je geeft uitvoering aan het business plan voor het bestellen van grondstoffen en het beheren van het coŲrdinatieproces van inkomende grondstoffen. Om optimale oplossingen te vinden stel je business cases en aankoopbeslissingen op en betrek jij de hele keten bij het proces. Je werkt samen met procestechnologen en andere collega?s van de werkeenheden en Group Strategic Procurement en lokale inkoopafdelingen.

Wat maakt deze functie bijzonder?

 • Je zorgt binnen de hele keten voor de implementatie van nieuwe ontwikkelingen, uitstekende procesbeheersing, kwaliteitsborging en kostenbesparing op de inkoop van grondstoffen. Realiseer je dat de totale grondstofkosten ongeveer 2 miljard euro per jaar bedragen en dat het gaat om ongeveer 15 miljoen ton ertsen, kolen en hulpstoffen.
 • Je krijgt een actueel beeld van wereldwijde grondstofontwikkelingen en onderhoudt daarnaast, in samenwerking met Group Strategic Procurement, een internationaal netwerk van externe leveranciers en experts.

Belangrijkste verantwoordelijkheden

 • CoŲrdineren van het pakket aan grondstoffen en de levering daarvan voor TSIJ, inclusief volume eisen, voorraad profiel, optimale value in use van grondstoffen, met daarbij focus op het minimaliseren van risico?s van verstoring door externe factoren en gebruik makend van diverse modellen;
 • Als onderdeel van het team communiceren namens TSIJ met Group Strategic Procurement Raw Materials;
 • Verbeteren van de 'value in use' van grondstoffen (kosten per ton staal)
 • Voorbereiden van voorstellen voor leverings- en voorraadbeslissingen voor goedkeuring door de Manufacturing Director, na eerst uitvoerig afgestemd te hebben met alle stakeholders in de keten om er zeker van te zijn dat alle voorstellen de relevante operationele, logistieke, technologische en economische aspecten afdekken;
 • Nauw betrokken bij het ontwerp van proces & installatie aanpassingen t.b.v. de toekomstige groene configuratie met het oog op de grondstoffenaspecten;
 • Technologische ondersteuning van Group Strategic Procurement bij leveranciersgesprekken en mijnbezoeken.

Herken jij jezelf hierin?

 • Een afgeronde WO in aardwetenschappen, scheikunde, natuurkunde, mijnbouw of chemische technologie.
 • Bij voorkeur 3 jaar werkervaring op het gebied van technologie, logistiek, productie, toeleveringsketen of inkoop.
 • Je behaalt je resultaten op basis van informeel leiderschap. Om succesvol te zijn in deze rol haal je je energie uit het in contact staan met verschillende stakeholders op verschillende niveaus en het bemiddelen tussen al hun verschillende belangen.
 • Affiniteit met primaire operationele processen, met inbegrip van de externe aanvoer van grondstoffen en de impact op downstreamactiviteiten.
 • Gevoel voor commerciŽle aspecten, begrip van financiŽle business drivers en het vermogen om de belangrijkste business metrics te analyseren.
 • Integriteit, ethiek en verantwoordelijkheidsbesef staan hoog in je vaandel: in je contact met management, je relaties met internationale leveranciers en communicatie met interne vertegenwoordigers over de productieketen.

Wat bieden wij jou?

Tata Steel is een internationaal bedrijf dat zich kenmerkt door een open en informele cultuur in een technische omgeving. Jij kunt een waardevolle bijdrage leveren vanuit jouw expertise. Wij vragen veel, maar bieden nog meer:

 • Een basis maandsalaris tot maximaal EUR 8.806,- afhankelijk van ervaring.
 • 26 vrije dagen ťn 11.5 adv-dagen.
 • 10% toeslag per jaar: een eindejaarsuitkering (2%) en vakantietoeslag (8%).
 • Een variabele winstuitkering.
 • Een tegemoetkoming in je ziektekosten en een onkostenvergoeding.
 • Een goede werk-privťbalans: een flexurenregeling waarmee je spaart voor extra vrije dagen of andere mogelijkheden.

Daarnaast bieden wij je de mogelijkheid om cursussen, trainingen en opleidingen te volgen. Tata Steel staat voor vitaliteit en gezondheid. Je krijgt daarom korting op een sportschoolabonnement en heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan gezamenlijke sportactiviteiten, zoals o.a. golf, wielrennen, hardlopen en roeien.

Wat is jouw werkomgeving?

Jouw team:

De groep Raw Materials is een hecht en professioneel team binnen de afdeling Technologie Iron & Steel bestaande uit ervaren en gedreven technologische experts, grondstoffenplanners en IT-collega?s. Onze taak is de techno-economische selectie, optimalisatie en planning van grondstoffen in TSIJ Iron & Steel making.

Jouw afdeling:
De afdeling Technologie Iron & Steel is een stafafdeling binnen Manufacturing Iron & Steel voor de technologische ondersteuning en projecten binnen de werkeenheden. Naast de Raw Materials groep bevat de afdeling ook de TIS group, het Cost Liquid Steel programma en de CoE Iron Making.

Onze ambitie
Een schoon, groen en circulair staalbedrijf waar iedereen trots op is, dat is onze ambitie. We willen verbeteren hoe mensen over de hele wereld werken, leven en bewegen door middel van duurzaam staal. Om dit te laten slagen hebben we talenten nodig zoals jij. Maak jij samen met ons werk van de toekomst?

Solliciteren of meer weten?

Spreekt deze vacature je aan? Solliciteer dan direct! Als je nog vragen hebt of eerst meer informatie wilt hebben, neem dan contact op met Edwin Reij, Corporate Recruiter, telefoon [klik hier voor het telefoonnummer] .
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Tata Steel