Incluzio Sociale Basis

Seniorencoach

  • Vacature
  • Limburg
Venlo
28 november 2022

Details van de functie

Logo Hét aanspreekpunt voor ouderen en senioren binnen de wijk, dat ben jij! Dus kun jij goed signaleren, doorvragen en verbinden? Lees dan verder

Functieomschrijving

Onze nieuwe seniorencoach wordt het aanspreekpunt voor senioren binnen de wijk. Jij verbindt, informeert en organiseert! Vanuit eigen kracht en eigen netwerk help jou ouderen, senioren en hun netwerk om langer en vooral prettiger zelfstandig te zijn en blijven.

Jij gaat aan de slag in een van onze bruisende buurt?.. Wij werken integraal dus met elkaar. Als wijkteam werken wij toe naar een stevige sociale basis waar jij als specialist op het gebied van senioren een onderdeel van uit maakt. Daarnaast ben je ook een sparringpartner en adviseur voor jouw collega?s, de wijk en ketenpartners.

In jouw wijk voorzie jij ouderen en hun netwerk van informatie en advies rondom relevante mogelijkheden en voorzieningen die gericht zijn op het verbeteren van hun situatie en het langer zelfstandig thuis blijven wonen. Hierbij zet je actief jouw netwerk in en verbindt ouderen en/of vrijwilligers aan elkaar.

Door veel in de buurt en bij ouderen thuis te zijn, met ouderen in gesprek te gaan en regelmatig af te stemmen met het medische netwerk, pik je signalen over o.a. eenzaamheid en dementie snel op.

Deze signalen vertaal je naar collectieve vraagstukken. Samen met actieve inwoners en vrijwilligers ondersteun en ontwikkel je programma?s voor deze signalen/vraagstukken zoals maatjesprojecten en preventieve huisbezoeken. Ook draag je bij aan het organiseren van nieuwe vormen van ontmoeting of beweegmomenten en allerlei activiteiten die helpen bij digitale inclusie en eHealth. Of denk je mee over de oplossing voor individuele vraagstukken, zoals het versterken van het eigen netwerk en het vergroten van de vitaliteit.

Wie zijn wij?

Incluzio Sociale Basis bouwt mee aan een samenleving waarin iedereen meetelt en van betekenis is. Samen met inwoners en partners maken we van elke buurt een betere buurt. Dat is waar wij voor staan! In onze visie staan zelfregie en minder afhankelijkheid van professionals, meer steun vanuit de gemeenschap en netwerken centraal. Dat doen wij met zes teams in de wijken en een stedelijk ontwikkelteam. Jij bent erg speciaal voor de oudere generatie in Venlo.

Wat je krijgt

Wij bieden een afwisselende baan in een informele organisatie met flexibele werktijden. Er is ruimte voor eigen inbreng, vrijheid en resultaatverantwoordelijkheid. Je krijgt de mogelijkheid om mee te bouwen want innoveren vinden we belangrijk bij Incluzio.

· Een dienstverband voor een jaar met uitzicht op een verlenging;

· Beloning conform CAO Sociaal Werk, schaal 8 (min. ?2811,- max. ?4006,-);

· Individueel Keuzebudget van bijna 19% inclusief eindejaaruitkering;

· Ontwikkelings
  • en scholingsmogelijkheden (loopbaanbudget cao social work).

Wie je bent

Je kunt goed luisteren waardoor je ook de vraag helder krijgt. Je gaat altijd uit van de eigen kracht van inwoners en laat de regie daar waar het hoort. Netwerken, kansen zien en benutten en verbinding maken met anderen gaat je gemakkelijk af. Je weet daarnaast goed om te gaan met veel vrijheid, kunt goed plannen en voelt je verantwoordelijk voor het behalen van resultaten van jou en het team. Jij krijgt energie van successen en weet iedere kans te benutten.

· Een afgeronde HBO opleiding Social work, HBO Toegepaste Gerontologie of vergelijkbaar;

· Werkervaring in een soortgelijke functie met aantoonbare resultaten;

· Parttime beschikbaar voor 28 uur per week;

· Kennis en ervaring op het gebied van seniorenproblematiek en het sociaal domein;

· Zakelijke instelling en accuratesse bij de registratie en verantwoording van het werk;

· Bereidheid om incidenteel buiten kantoortijden te werken als de situatie daar om vraagt.

Solliciteren

Ben jij onze nieuwe collega? Stuur dan je cv én een motivatiebrief via de sollicitatiebutton.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Incluzio Sociale Basis